Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Τόοοοοοσο ηλίθιοι?

Δανείζομαι την ανάρτηση του Νίκου από το ΔΙΚΤΥΟ για την κηδεία της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, της Αγγελικής Λαϊου.

Η Αγγελική Λαϊου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε στις Η.Π.Α., στα Πανεπιστήμια Brandeis και Harvard, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας (1966). Το 1975 εκλέχτηκε τακτική καθηγήτρια της Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers, όπου το 1981 έλαβε τον τίτλο της διακεκριμένης καθηγήτριας. Τον ίδιο χρόνο εκλέχτηκε τακτική καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας (1985-1988) και το 1989 ανέλαβε την διεύθυνση του Dumbarton Oaks, του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Harvard. Δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστημίου του Princeton και στη Γαλλία (Σορβόννη, College de France). Ήταν τακτικό μέλος της Medieval Academy of America, της American Academy of Arts and Sciences, της Academia Europaea και αντεπιστέλλον μέλος της Academie des Inscriptions et Belles Lettres. Το έτος 1998 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, στην έδρα της Βυζαντινής Ιστορίας, υπήρξε μάλιστα η δεύτερη γυναίκα που εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μετά τη Γαλάτεια Σαράντη και πριν την Κική Δημουλά. Κατά την περίοδο 2000-2002, διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας και Υφυπουργός Εξωτερικών. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο αφορά στη Βυζαντινή Ιστορία, την Οικονομική Ιστορία της Μεσαιωνικής Ευρώπης και την Ιστορία των Σταυροφοριών. Το 2004 συμμετείχε στην επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Η Τέταρτη Σταυροφορία και οι επιπτώσεις της".

Η εκλιπούσα ήταν επιστήμων,
καθηγήτρια στο Χάρβαρντ, προσωπικότητα κύρους, σοβαρός άνθρωπος. Στην κηδεία της παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, αλλά ΔΕΝ παρέστη ΚΑΝΕΝΑΣ εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης! Αυτής της άχρηστης κυβέρνησης, της οποίας ο απερχόμενος πρωθυπουργός προχθές, στη Βουλή, είχε το θράσσος να ... κατηγορήσει τον Παπανδρέου ότι "εκθέτει" την Ελλάδα με τις συνεντεύξεις του στον ξένο Τύπο (!), ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ είναι αυτή που εκτίθεται και όχι η Ελλάδα. Αυτός, λοιπόν, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν έστειλε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ εκπρόσωπό του στην κηδεία μίας τέτοιας εξέχουσας πνευματικής προσωπικότητας.

Και δανείζομαι την ανάρτηση του Νίκου, επειδή θυμήθηκα, τί νομίζετε? Οτι μόλις είχε βγει η ΝΔ το 2004 κι έσπευσε αμέσως να τελέσει δημοσία δαπάνη την κηδεία του Βλάση Μπονάτσου, του οποίου το προσόν ήταν ότι υπήρξε "σταρ" και γαμπρός του Λυκουρέζου, βουλευτή τότε της ΝΔ, ενώ η εκλιπούσα Αγγελική Λαϊου υπήρξε η καημένη ... "μόνον" καθηγήτρια στο Χάρβαρντ! ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ!