Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Η ψωροκώσταινα...

Αστεία-αστεία, έτσι αντιμετώπισαμε στην Ελλάδα την εκλογή Ομπάμα... Καμιά δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα ήταν αυτή που ρωτά για το Βατοπαίδι! (από το blog του Γ. Ιωάννου).

Σοβαρότητα και δουλειά! (update)



Νέων δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα (4 μαζί!) :

Στο γκάλοπ της MARC για το "Εθνος της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,9% έναντι 29,2% της ΝΔ (διαφορά 3,7 μονάδων!). Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 8,9% (στη... Β' Εθνική ο cool Alexis!). Στην παράσταση νίκης, το Κίνημα προηγείται με 52,5% έναντι 36,1% της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 40,1% έναντι 37,7% του Γ. Παπανδρέου. ΜΗΔΕΝΙΚΗ δηλ. η απόσταση!

Στη δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 31% έναντι 28,7% της ΝΔ (διαφορά 2,3 μονάδων). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά, στην πρόθεση ψήφου, που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση της MRB. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%. Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 43,8% της ΝΔ, που παίρνει 38,1%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος λαμβάνει 39,1% έναντι 37,2% του Γ. Παπανδρέου. ΚΙ ΕΔΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ!

Επίσης, στο γκάλοπ της RASS για το "ΠΑΡΟΝ", το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 31,6% έναντι 31,2% της ΝΔ (τα γνωστά "φτιασιδώματα" των Κουρήδων για να σώσουν τον Καραμανλή!). Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 47% έναντι 41% της ΝΔ.

Αλλάζουν ΚΑΙ τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία: μία κυβέρνηση Πασόκ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου κρίνεται πλέον καταλληλότερη (με 43,3%) να διαχειριστεί την οικονομική κρίση εν σχέσει με την κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων της ΝΔ, που συγκεντρώνει 37,1% (βλ. και εδώ).

Στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ δημοσκόπηση του "Αγγελιοφόρου", το Κίνημα βρίσκεται 3,5 μονάδες μπροστά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ως λαός ? Από την πλευρά του, το Κίνημα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά με σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση.

Να η διαφορά του Γιώργου...

Χωρίς να έχει εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο, χωρίς να έχει χαρίσει οικόπεδα σε παπάδες, χωρίς να έχει ευνοήσει "κουμπάρους" και "θείους", ο Γρ. Βαλλιανάτος απεπέμφθη από σύμβουλος του Προέδρου ΑΠΛΩΣ γιατί διατύπωσε προσωπικές θέσεις εν σχέσει με το "Μακεδονικό ζήτημα" (βλ. εδώ). Η αντίδραση του Κινήματος υπήρξε άμεση και αυτό οφείλουμε να το εκτιμήσουμε αναφορικά με τη στάση του Καραμανλή σε ανάλογες και μάλιστα ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ περιπτώσεις, όπου, ενώ οι συνεργάτες του αποδεδειγμένα έφαγαν τον "άμπακο", αυτός καθόταν και τους κοίταζε αμέτοχος χωρίς να τους αποπέμψει.

Ολες οι άλλες απορίες που ακούγονται, του τύπου "τί γύρευε ένας gay ως σύμβουλος του Παπανδρέου" κλπ, είναι απλώς ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Η Αμερική εξέλεξε αφροαμερικανό Πρόεδρο και εμάς μας έπιασαν οι σεμνότητες. Αν και δεν γνωρίζω το αντικείμενο απασχόλησης του Βαλλιανάτου, η πορεία του στο χώρο του gay κινήματος πιθανόν απετέλεσε το λόγο που ο Παπανδρέου τον έκανε σύμβουλο, καθώς το Πασόκ είναι πολιτικός χώρος που απευθύνεται σε ανθρώπους με ανοικτό μυαλό, οπότε και μας χρειάζονται πολίτες που έχουν δρταστηριοποιηθεί σε τέτοιους χώρους.

Υ.Γ.(1): Προσωπικά, συμπαθώ τον Γρηγόρη. Από τη στιγμή, όμως, που εκλήθη σε εκπομπή να μιλήσει ως σύμβουλος του Παπανδρέου, ώφειλε να μην επεκταθεί σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εκθέτοντας προσωπικές του απόψεις. Ορθότατα, το Κίνημα τον απέπεμψε.
Υ.Γ.(2): Κι εσύ καημένε Γρηγόρη, πήγες να δώσεις συνέντευξη στο ... Extra 3 ? Και στον Παπαγιάννη ? Τί γύρευε ένας άνθρωπος του κόσμου ... ανάμεσα στους βαλκάνιους?

Για το ίδιο θέμα, βλ. εδώ και εδώ.