Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Σοβαρότητα και δουλειά! (update)



Νέων δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα (4 μαζί!) :

Στο γκάλοπ της MARC για το "Εθνος της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,9% έναντι 29,2% της ΝΔ (διαφορά 3,7 μονάδων!). Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 8,9% (στη... Β' Εθνική ο cool Alexis!). Στην παράσταση νίκης, το Κίνημα προηγείται με 52,5% έναντι 36,1% της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 40,1% έναντι 37,7% του Γ. Παπανδρέου. ΜΗΔΕΝΙΚΗ δηλ. η απόσταση!

Στη δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 31% έναντι 28,7% της ΝΔ (διαφορά 2,3 μονάδων). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά, στην πρόθεση ψήφου, που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση της MRB. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%. Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 43,8% της ΝΔ, που παίρνει 38,1%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος λαμβάνει 39,1% έναντι 37,2% του Γ. Παπανδρέου. ΚΙ ΕΔΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ!

Επίσης, στο γκάλοπ της RASS για το "ΠΑΡΟΝ", το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 31,6% έναντι 31,2% της ΝΔ (τα γνωστά "φτιασιδώματα" των Κουρήδων για να σώσουν τον Καραμανλή!). Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 47% έναντι 41% της ΝΔ.

Αλλάζουν ΚΑΙ τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία: μία κυβέρνηση Πασόκ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου κρίνεται πλέον καταλληλότερη (με 43,3%) να διαχειριστεί την οικονομική κρίση εν σχέσει με την κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων της ΝΔ, που συγκεντρώνει 37,1% (βλ. και εδώ).

Στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ δημοσκόπηση του "Αγγελιοφόρου", το Κίνημα βρίσκεται 3,5 μονάδες μπροστά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ως λαός ? Από την πλευρά του, το Κίνημα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά με σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση.

6 σχόλια:

blogger είπε...

Σάμπως κάνουμε και τίποτε άλλο πλέον στη ζωή μας σύντροφε;
Δουλειά - δουλειά - δουλειά
5 χρόνια περίμενα να δω τέτοια ποσοστά.
ΠΕΝΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε αν η κυβέρνηση δεν ήταν τόοοοσο χάλια, ο Παπανδρέου θα ήταν στο μηδέν. Και να σου πω, η προσωπολατρεία είναι κακό πράγμα.

Στέλιος είπε...

@krogias: γιώργο, δε χρειαζόταν και μία περίοδος για να αποδομηθεί η εικόνα της κυβέρνησης?

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: "Μεγάλε", ξέρεις συνήθως οι κυβερνήσεις έτσι πέφτουν, όταν είναι χάαααλια, όπως λες. Και έρχονται οι επόμενες. Οταν μία κυβέρνηση είναι καλή, ούτε ο Ομπάμα δεν την ρίχνει. Επομένως, το ..εφυολόγημά σου είναι για γέλια αν όχι για κλάμματα. Στην προσπάθειά σου να μειώσεις τον παπανδρέου, μας είπες μία κοινοτοπία. Η δε άποψή μου για τον Παπανδρέου δεν είναι προσωπολατρεία. Είναι πεποίθηση ότι μπορεί να μας κάνει Ευρώπη, εν αντιθέσει με τους χαχόλους της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ.

blogger είπε...

@Στέλιο,
Μιλάνε για προσωπολατρία τώρα ποιοι;
α) Αν ο ανώνυμος είναι ΣΥΡΙζιότης: Έβαλαν τον Τσίπρα αρχηγό γιατί ήταν το αγαπημένο παιδί των μίντια.
β) Αν ο ανώνυμος είναι Δεξιός, βασίστηκαν όλοι τους σε ένα συγκεντρωτικό και αρχηγικό σύστημα ενός "καταλληλότερου" που αποδείχθηκε ο χειρότερος πρωθυπουργός της 30ετίας...
Τι να πεις...

Στέλιος είπε...

@krogias: γιώργο εγώ τους διάφορους ανωνυμο-επώνυμους τους γράφω να μην πω πού. Μερικοί μάλιστα μου επισείουν τον κίνδυνο να μην με ...διαβάζουν, λες και μετράω την αναγνωσιμότητα του blog μου για να παίρνω διαφημίσεις!