Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

Να η διαφορά του Γιώργου...

Χωρίς να έχει εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο, χωρίς να έχει χαρίσει οικόπεδα σε παπάδες, χωρίς να έχει ευνοήσει "κουμπάρους" και "θείους", ο Γρ. Βαλλιανάτος απεπέμφθη από σύμβουλος του Προέδρου ΑΠΛΩΣ γιατί διατύπωσε προσωπικές θέσεις εν σχέσει με το "Μακεδονικό ζήτημα" (βλ. εδώ). Η αντίδραση του Κινήματος υπήρξε άμεση και αυτό οφείλουμε να το εκτιμήσουμε αναφορικά με τη στάση του Καραμανλή σε ανάλογες και μάλιστα ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ περιπτώσεις, όπου, ενώ οι συνεργάτες του αποδεδειγμένα έφαγαν τον "άμπακο", αυτός καθόταν και τους κοίταζε αμέτοχος χωρίς να τους αποπέμψει.

Ολες οι άλλες απορίες που ακούγονται, του τύπου "τί γύρευε ένας gay ως σύμβουλος του Παπανδρέου" κλπ, είναι απλώς ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Η Αμερική εξέλεξε αφροαμερικανό Πρόεδρο και εμάς μας έπιασαν οι σεμνότητες. Αν και δεν γνωρίζω το αντικείμενο απασχόλησης του Βαλλιανάτου, η πορεία του στο χώρο του gay κινήματος πιθανόν απετέλεσε το λόγο που ο Παπανδρέου τον έκανε σύμβουλο, καθώς το Πασόκ είναι πολιτικός χώρος που απευθύνεται σε ανθρώπους με ανοικτό μυαλό, οπότε και μας χρειάζονται πολίτες που έχουν δρταστηριοποιηθεί σε τέτοιους χώρους.

Υ.Γ.(1): Προσωπικά, συμπαθώ τον Γρηγόρη. Από τη στιγμή, όμως, που εκλήθη σε εκπομπή να μιλήσει ως σύμβουλος του Παπανδρέου, ώφειλε να μην επεκταθεί σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εκθέτοντας προσωπικές του απόψεις. Ορθότατα, το Κίνημα τον απέπεμψε.
Υ.Γ.(2): Κι εσύ καημένε Γρηγόρη, πήγες να δώσεις συνέντευξη στο ... Extra 3 ? Και στον Παπαγιάννη ? Τί γύρευε ένας άνθρωπος του κόσμου ... ανάμεσα στους βαλκάνιους?

Για το ίδιο θέμα, βλ. εδώ και εδώ.

2 σχόλια:

NdN είπε...

Γεια σου Στέλιο,

Λοιπόν εδώ θα διαφωνήσουμε σε κάτι. Ο Βαλλιανάτος ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ για κάποιον λόγο που δεν θέλω να ξέρω και δεν με αφορά. Πάντως αν είναι επειδή είναι gay είναι λάθος γιατί τους συμβούλους μας τους διαλέγουμε για αυτά που ξέρουν και όχι επειδή είναι gay, straight, λευκοί, μάυροι κτλ.

Από εκεί και πέρα, εγώ και εσύ που δεν είμαστε καν μέλη του Κινήματος, δεν κερδίσαμε τίποτα και δεν θέλουμε τίποτα, μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε γιατί ακριβώς εκφράζουμε εμάς. Ενας σύμβουλος του επόμενου Πρωθυπουργού είναι πάντα στοιχισμένος στην κομματική γραμμή. Ακόμα και όταν κοιμάται. Αν δεν το κάνει δεν πρέπει να είναι εκεί και φταίει εκείνος που τον έβαλε.

Ξέρεις ότι σου μιλάω πάντα ειλικρινά. Δεν μας φτάνουν οι κάθε λογής αμόρφωτοι που δεν έχουν πάει πέρα από τα Γιαννιτσά και κατηγορούνε για ψύλλου πήδημα τον "Γιωργάκη", τώρα δίνουν πατηματα και οι συνεργάτες. Κάτι τέτοια καταστρέφουν ότι προσπαθούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Για μπάτσες λοιπόν ο Βαλλιανάτος...Δεν δικαιολογώ κανέναν από εδώ και πέρα. Η ανοχή έχει τελειώσει...

Καλό ΣΚ!

Στέλιος Μ. είπε...

Νίκο μου δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό! Το ίδιο λέω κι εγώ, ότι από τη στιγμή που ήταν σύμβουλος του Προέδρου έπρεπε να προσέχει τί λέει. Σαφώς και δεν τον δικαιολογώ. Ισα ίσα που τονίζω ότι ο Γιώργος αντέδρασε ακαριαία, ακόμη και παρά το ότι ο Βαλλιανάτος δεν κατηγορήθηκε για απάτη ή σκάνδαλο αλλά για μία προσωπική του θέση.