Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Νταηλίκια ηλιθίων!

Διαβάζω στο nooz.gr τα εξής:

"Ενταση σημειώθηκε με προσκυνητές στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, όταν επιχειρήθηκε τελετή παράκλησης, κάτι που η διευθύντρια του μουσείου ζήτησε να διακοπεί, καθώς απαγορεύεται. Ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος, στο οποίο ήταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, άρχισαν να ψάλλουν τροπάρια και τον εθνικό ύμνο.  Η ένταση προκλήθηκε όταν η διευθύντρια του μουσείου της Παναγίας Σουμελά (μ’ αυτόν το χαρακτήρα λειτουργεί σήμερα η Μονή), Νιλγκούν Γιλμαζέρ, παρενέβη για να αποτρέψει την τέλεση παράκλησης σε χώρο έξω από τη μονή. Οι ορθόδοξοι ιερείς, φορώντας πολιτικά ενδύματα και όχι άμφια, αφού έτσι προβλέπει ο τουρκικός νόμος, όπως τους επισήμαναν από το αεροδρόμιο κιόλας οι τοπικές αρχές, έφτασαν έξω από τη μονή κι εκεί, ο ιερέας του Πατριαρχείου π. Βησσαρίων Κομζιάς, φόρεσε ράσο και πετραχήλι προκειμένου να τελέσει την παράκληση. Εκείνη τη στιγμή εμφανίσθηκε η κ. Γιλμαζέρ και ζήτησε να διακοπεί η τελετή, λέγοντας πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο και προσπαθώντας να σβήσει το κερί που έκαιγε μπροστά από την εικόνα. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, άρχισαν να ψάλλουν τροπάρια και τον εθνικό ύμνο".

Στο press.gr είδα και μία σχετική "αγανακτισμένη" ανάρτηση για τα "εθνικά μας δίκαια", αναδημοσιευμένη  από άλλο μπλογκ, στο γνωστό στυλ του "τί είχαμε και τί χάσαμε"...

ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ:

Τα "νταηλίκια" Ψωμιάδη και Παπαθεμελή δεν μπορούν να μας βοηθήσουν στην προβολή των εθνικών μας δικαίων! Η διεκδίκηση των όποιων αιτημάτων μας πρέπει να γίνεται στα διεθνή φόρα, με προβολή ιστορικών & επιστημονικών επιχειρημάτων και ανάπτυξη συμμαχιών και διαρκούς "πάρε-δώσε". Η άχρηστη κυβέρνηση Καραμανλή, που δεν έχει καμία εκτίμηση μεταξύ της διεθνούς κοινότητας, αφού συστηματικά απαξίωσε τη θέση της Ελλάδας, επιχειρεί τώρα με φθηνά κόλπα των τσιρακιών της, τύπου Ψωμιάδη και Παπαθεμελή, να ασκήσει ... εξωτερική πολιτική! Καταρχήν, δίκαια ή άδικα, η Μονή Σουμελά είναι σήμερα Μουσείο στην Τουρκία. Οταν πας σε ένα ξένο κράτος, παίζεις με τους όρους του κράτους όπου βρίσκεσαι! Αν θες να κάνεις θεία λειτουργία (και μάλιστα με άμφια!) σε ένα τουρκικό πλέον κρατικό κτίριο, όπως είναι ένα Μουσείο, υποβάλλεις το αίτημά σου στις εκεί Αρχές και, αν απορριφθεί, τότε εγείρεις θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και έτσι εκθέτεις την Τουρκία, που δεν επέτρεψε την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματός σου! Το να πας, όμως, και να αρχίσεις να ψάλλεις τον εθνικό σου ύμνο είναι σαν να έρχονται τούρκοι εδώ και να ψάλλουν τον δικό τους εθνικό ύμνο π.χ. στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Εμάς πώς θα μας φαινόταν αυτό? Δεν θα το θεωρούσαμε προκλητικό? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ? Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το εξής: ΕΙΤΕ δεχόμαστε ότι ισχύουν οι διεθνείς συνθήκες και τα σύνορα είναι απαραβίαστα (επομένως, η Τραπεζούντα είναι σήμερα τουρκική, όπως ελληνική είναι και η Θράκη και αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα!) ΕΙΤΕ δεχόμαστε  ότι ΔΕΝ ισχύει τίποτε, οπότε ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου και γαία πυρί μιχθήτω! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Η συμμορία των απατεώνων που μας κυβερνά!

Στα "Νέα-Σαββατοκύριακο" της 15/8, ο Γ. Παπαχρήστου, ο καλός συντάκτης, μέσα σε λίγες γραμμές στη στήλη του  συνοψίζει το "γκαγκστερικό" προφίλ των απατεώνων που (τύχη κακή) κυβερνούν τη χώρα μας. Απολαύστε:

 "Στις ειδήσεις, άκουσα ότι ο Κώστας Καραμανλής κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα, με τα παιδάκια του. Μπράβο που αφιερώνει χρόνο στα παιδιά του, ενώ έχει τόσες ασχολίες (λέμε τώρα). Ο Αντώνης Χορευτάκης, τον οποίο δεν έχει καταδεχθεί να τον καλέσει στο γραφείο του, δεν θα κάνει διακοπές με τον γιο του Μανόλη, γιατί το παιδί δεν ζει πια, το σκότωσε αναίτια ένας Ζαχαρίας Λαγουδάκης, ο οποίος παράνομα και καταχρηστικά πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές ενώ είναι επικίνδυνος φονιάς, είχε σωρεία καταδικών, αλλά αυτές ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν από τον φάκελό του προκειμένου να αποφυλακιστεί, επειδή είναι νεοδημοκράτης και ανήκει στη διακεκριμένη -επί Ν.Δ.- κατηγορία των κουμπάρων! Πώς το πήρε το αποφυλακιστήριο ο Λαγουδάκης και ύστερα από 3 1/2 μήνες σκότωσε τον φοιτητή; Με τις ευνοϊκές εισηγήσεις του εμπλεκόμενου στην υπόθεση της συμμορίας Βλαστού αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού Μαν. Κουγιουμτζάκη και ενός επιφανούς στελέχους της ΔΑΚΕ στις φυλακές ονόματι Ριζοτάκη. Ποιος έβγαλε λάδι τους δυο αυτούς λεβέντες; Ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Αγυιάς Χανίων Μιχ. Κυριακάκης, επίσης της ΔΑΚΕ, άλλο ένα λουλούδι που είχε πάρε-δώσε με τη συμμορία Βλαστού, ο οποίος διενήργησε τη σχετική ΕΔΕ. Δεν ξέρω πώς κοιμούνται τις νύχτες όλοι αυτοί. Δεν με ενδιαφέρει αν κοιμάται ήσυχος και χωρίς τύψεις και ο Καραμανλής τη νύχτα. Ξέρω όμως ότι σ΄ αυτό το πολλαπλό σκάνδαλο της αποφυλάκισης ενός δηλωμένου φονιά που πήρε χωρίς λόγο τη ζωή από ένα 21χρονο παιδί, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μπλεγμένοι. Όμως τους καλύπτει όλους το υπουργείο Δικαιοσύνης. Γιατί άραγε; Μόνο γιατί είναι νεοδημοκράτες; Ή υπάρχει μια ομερτά που κλείνει στόματα και επιβάλλει τα θέλω της; Ο Καραμανλής, λοιπόν, ολοκληρώνει οσονούπω τις διακοπές του στη Βόρεια Ελλάδα. Πίσω από την πλάτη του, ένα σάπιο σύστημα εξουσίας, εικόνα και ομοίωση του άθλιου μοντέλου διακυβέρνησης που εκείνος έφερε στη χώρα, αποφυλακίζει εγκληματίες επειδή είναι του κόμματος ή επειδή έχουν ισχυρές διασυνδέσεις στην κυβέρνησή του, κι εκείνοι σκοτώνουν για πλάκα. Είναι το ίδιο αυτό σύστημα που όρισε τη δίκη του Λαγουδάκη στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Κρήτης, στη Νεάπολη Λασιθίου, προφανώς για να το αθωώσουν το παλικάρι, και να μην το πάρει κανείς χαμπάρι. Με ποιων έγγραφα ορίστηκε η δίκη τόσο μακριά; Με έγγραφα των αστυνομικών διευθυντών Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου που επικαλέστηκαν λόγους... δημόσιας ασφάλειας. Α, και κάτι ακόμη: κουμπάρος του λεβέντη αυτού είναι υπουργός -ακόμη...- της κυβέρνησης ονόματι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υπουργός Δημόσιας Τάξης, ήτοι προϊστάμενος των προαναφερθέντων αστυνομικών διευθυντών. Τον Λαγουδάκη τον είχε πελάτη ώς το ΄99 - μετά τον παρέδωσε σε καλά χέρια, στον αδελφό του και την κόρη του. Τον...κουμπάρο... Τελικά, η ιστορία του Καραμανλή θα γραφεί μέσα από κουμπαριές. Αυτή θα είναι η καταδίκη του".-