Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Νταηλίκια ηλιθίων!

Διαβάζω στο nooz.gr τα εξής:

"Ενταση σημειώθηκε με προσκυνητές στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, όταν επιχειρήθηκε τελετή παράκλησης, κάτι που η διευθύντρια του μουσείου ζήτησε να διακοπεί, καθώς απαγορεύεται. Ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος, στο οποίο ήταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, άρχισαν να ψάλλουν τροπάρια και τον εθνικό ύμνο.  Η ένταση προκλήθηκε όταν η διευθύντρια του μουσείου της Παναγίας Σουμελά (μ’ αυτόν το χαρακτήρα λειτουργεί σήμερα η Μονή), Νιλγκούν Γιλμαζέρ, παρενέβη για να αποτρέψει την τέλεση παράκλησης σε χώρο έξω από τη μονή. Οι ορθόδοξοι ιερείς, φορώντας πολιτικά ενδύματα και όχι άμφια, αφού έτσι προβλέπει ο τουρκικός νόμος, όπως τους επισήμαναν από το αεροδρόμιο κιόλας οι τοπικές αρχές, έφτασαν έξω από τη μονή κι εκεί, ο ιερέας του Πατριαρχείου π. Βησσαρίων Κομζιάς, φόρεσε ράσο και πετραχήλι προκειμένου να τελέσει την παράκληση. Εκείνη τη στιγμή εμφανίσθηκε η κ. Γιλμαζέρ και ζήτησε να διακοπεί η τελετή, λέγοντας πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο και προσπαθώντας να σβήσει το κερί που έκαιγε μπροστά από την εικόνα. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, άρχισαν να ψάλλουν τροπάρια και τον εθνικό ύμνο".

Στο press.gr είδα και μία σχετική "αγανακτισμένη" ανάρτηση για τα "εθνικά μας δίκαια", αναδημοσιευμένη  από άλλο μπλογκ, στο γνωστό στυλ του "τί είχαμε και τί χάσαμε"...

ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ:

Τα "νταηλίκια" Ψωμιάδη και Παπαθεμελή δεν μπορούν να μας βοηθήσουν στην προβολή των εθνικών μας δικαίων! Η διεκδίκηση των όποιων αιτημάτων μας πρέπει να γίνεται στα διεθνή φόρα, με προβολή ιστορικών & επιστημονικών επιχειρημάτων και ανάπτυξη συμμαχιών και διαρκούς "πάρε-δώσε". Η άχρηστη κυβέρνηση Καραμανλή, που δεν έχει καμία εκτίμηση μεταξύ της διεθνούς κοινότητας, αφού συστηματικά απαξίωσε τη θέση της Ελλάδας, επιχειρεί τώρα με φθηνά κόλπα των τσιρακιών της, τύπου Ψωμιάδη και Παπαθεμελή, να ασκήσει ... εξωτερική πολιτική! Καταρχήν, δίκαια ή άδικα, η Μονή Σουμελά είναι σήμερα Μουσείο στην Τουρκία. Οταν πας σε ένα ξένο κράτος, παίζεις με τους όρους του κράτους όπου βρίσκεσαι! Αν θες να κάνεις θεία λειτουργία (και μάλιστα με άμφια!) σε ένα τουρκικό πλέον κρατικό κτίριο, όπως είναι ένα Μουσείο, υποβάλλεις το αίτημά σου στις εκεί Αρχές και, αν απορριφθεί, τότε εγείρεις θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και έτσι εκθέτεις την Τουρκία, που δεν επέτρεψε την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματός σου! Το να πας, όμως, και να αρχίσεις να ψάλλεις τον εθνικό σου ύμνο είναι σαν να έρχονται τούρκοι εδώ και να ψάλλουν τον δικό τους εθνικό ύμνο π.χ. στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Εμάς πώς θα μας φαινόταν αυτό? Δεν θα το θεωρούσαμε προκλητικό? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ? Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το εξής: ΕΙΤΕ δεχόμαστε ότι ισχύουν οι διεθνείς συνθήκες και τα σύνορα είναι απαραβίαστα (επομένως, η Τραπεζούντα είναι σήμερα τουρκική, όπως ελληνική είναι και η Θράκη και αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα!) ΕΙΤΕ δεχόμαστε  ότι ΔΕΝ ισχύει τίποτε, οπότε ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου και γαία πυρί μιχθήτω! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: