Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Η νίκη είναι του Λαού!

Νίκος Μάνεσης στον Alpha: "κυρία Ράπτη, ο νικητής είναι η αποχή"  (άρχισαν τα γαλάζια "παπαγαλάκια" το παραμύθι!).

Συλβάνα Ράπτη: "κύριε Μάνεση, η νίκη είναι ΚΑΘΑΡΑ του Πασόκ και του Γιώργου Παπανδρέου, αφού πήρε το παιγνίδι πάνω του" !!!

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ και μπράβο της!

Τα βασικά συμπεράσματα...

Προφητικό το πρωτοσέλιδο του Εθνους...

Μπορούμε ΗΔΗ να βγάλουμε κάποια ΒΑΣΙΚΑ συμπεράσματα:

1.- Η αποχή πρέπει να προβληματίσει ΚΑΙ το Πασόκ ώστε να μπορέσει το Κίνημα να προσεταιριστεί τους απογοητευμένους αυτούς πολίτες.  Η παρουσία και οι ιδέες του Γιώργου, που ξέρει να "ρίχνει" νέες ιδέες συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (βλ. εσωκομματική εκλογή κλπ), είναι εγγύηση γι'αυτό!

2.- Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση: "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" (άντε τα 5 πρώτα χρόνια). Η εποχή του ... tefal που χαρακτήριζε την ΝΔ και τον  Καραμανλή, ΤΕΛΟΣ! Ο,τι και αν κάνουν πια, όσες λοβιτούρες και παγίδες να στήνουν, στο τέλος όλα θα γυρίζουν εναντίον τους!

3.- Κατά ένα μέρος, έπιασε η κουτοπόνηρη τακτική της ΝΔ να εξομοιώνει όλους μαζί της! Από την άλλη, όμως, μην τρελαινόμαστε: όπως είπε και ο Καψής των ΝΕΩΝ στο ΣΚΑϊ, είναι ευρωεκλογές είναι και 3ήμερο αργίας, τί άλλο θα ήταν πιο αναμενόμενο?

4.- ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ θα δούμε όλοι μας δημοσκοπήσεις όπου "καταλληλότερος" θα είναι ο Γιώργος! Οι εταιρίες είναι συνηθισμένες να "γλύφουν" τον νικητή!

5.- Και τέλος: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ! ΠΕΦΤΕΙ  Η ΧΟΥΝΤΑ!

ΚΑΙ αυτοδυναμία!

Η "Μέτρον Ανάλυσις" έκανε για τον Αντέννα και πρόθεση ψήφου για τις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές: δηλ. τί θα έπαιρνε κάθε κόμμα ΑΝ γίνονταν σήμερα ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές. Με διαφορά +6,4% θα κέρδιζε το Πασόκ ΣΗΜΕΡΑ!  

Παπαριές!

Οι παπάρες της ΝΔ (Αβραμόπουλοι, Σουφλιάδες, Πρετεντεράκοι) επιχειρούν ΟΛΟΙ να δικαιολογήσουν την ήττα με την αποχή! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ? ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ!

Απολαυστικός ο Πάγκαλος!

Τον διακόπτει η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγκα. Και ο Πάγκαλος απαντά: "Μια στιγμή να πω αυτό που θέλω εγώ, γιατί είναι διαφορετικό από αυτό που θέλετε να πείτε εσείς" !!!

Αρχισαν τις "δικαιολογίες" στο Μέγκα... (update)

Στην εκπομπή του Μέγκα, που μόλις άρχισε, μίλησαν για αποχή γύρω στο 42% και ο Πρετεντεράκος αμέσως πήρε την "πάσα" της Τρέμη και άρχισε την προσπάθεια για να μπορέσει να δικαιολογήσει (λίγο αργότερα, με την ανακοίνωση των exit polls) την κατρακύλα της ΝΔ!  

Σωστός ο Γ. Λομβέρδος που παρατήρησε ότι το αποτέλεσμα έχει κι άλλη ανάγνωση: ότι παραμένουμε η χώρα με μία από τις υψηλότερες συμμετοχές στις ευρωεκλογές.

Update: τί λέγαμε? Εβγαλαν και την καραδεξιά Σπυράκη από τη Ρηγίλλης και ανακοίνωσε ότι στη ΝΔ αποδίδουν την ήττα στην μεγάλη αποχή! Τί έχουμε να ακούσουμε ακόμη για να σωθεί ο ... αρχι-άχρηστος!

Να πούμε και κάτι άλλο: οι γνωστοί "φωστήρες" θα προσθέσουν τα ποσοστά ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και θα ισχυριστούν ότι "κοιτάξτε, συνολικά η Δεξιά φτάνει ίσαμε το ποσοστό του Πασόκ, άρα πάτσι" !!! Ξεχνούν ότι χρόνια ολόκληρα μας έπρηξαν με το επιχείρημα ότι η ΝΔ είναι τάχα κεντρώο κόμμα και όχι ακροδεξιό. Ξεχνούν επίσης ότι με την ίδια λογική πρέπει να προσθέσουμε στο Πασόκ το ποσοστό του Συνασπισμού!

Δηλώσεις Καραμανλή ενόψει της ήττας!

Αλλάξαμε lay-out για 1 ημέρα!

Για τη σημερινή μέρα και μόνο και για να δώσουμε γιορτινό-αγωνιστικό και ... ξεσηκωτικό "παρών", το "Αρατε Πύλας" αλλάζει lay-out (στήσιμο) στην επικεφαλίδα του και "δανειζόμαστε" την αφίσα του Πασόκ! 
***
Υ.Γ.: ο Κρόγιας ζήλεψε και έβαλε κι αυτός το ίδιο "εξώφυλλο" :)

Εχε γεια καημένε κόσμε!

Είναι κακόοοοο στην άμμο

να χτίζεις παλάτιααααα,

ο λαός θα τα κάνει

συντρίιιιιμμια, κομμάααααατια...