Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Κύριε Σανιδά, μην μας εμπαίζετε!

Να τους ... ξεγελάσουν (λέμε τώρα...)
τους υπουργούς "σας", μία φορά!

Να τους ξεγελάσουν δύο φορές!
Τρεις φορές, πέντε, δέκα, είκοσι φορές!

Αλλά 31 φορές? Σε 260 ακίνητα?
Τί είναι πιά? Υπουργοί ή ... νήπια?
Στο χωριό μου, τέτοιους βλάκες τους λέμε σερσέμηδες!

"Τέρατα και σημεία" στα ... πελεκο-βουλγαρακο-συμβόλαια!


Του Σπύρου Ορνεράκη, από "Τα Νέα"

Από τον Flash.gr: Τα 31 συμβόλαια με τα οποία μεταβιβάστηκαν στη Μονή Βατοπεδίου 260 ακίνητα του Δημοσίου σε αντάλλαγμα προς τη λίμνη Βιστωνίδα έλαβε από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και δημοσιοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι από τα έγγραφα δίνεται η εικόνα «ενός όργιου λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας» και ζητώντας να καταθέσουν στη Βουλή οι επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι μετά την άρνηση της κυβέρνησης να καταθέσει τα συμβόλαια στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το κόμμα ζήτησε διά της νομικής οδού και έλαβε 31 συμβόλαια από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.
Στα 31 συμβόλαια που δόθηκαν από την ΚΕΔ περιγράφονται τα 260 ακίνητα που παραχωρήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στη Μονή Βατοπαιδίου στις εξής περιοχές: Καρδία, Ν. Ραιδεστός, Πανόραμα, Ωραιόκαστρο, Νέοι Επιβάτες, Ουρανούπολη, Σωζόπολη, Ν. Καλλικράτεια, Ν. Αγχίαλος Θεσ/κης, Τρίλοφος, Γοργορύγι Τρικάλων, Βλαχάβα Τρικάλων, Μίκρα Θεσ/νίκης, Βεγορίτιδα Ν. Πέλλας, Ξηροπόταμος Χαλκιδικής, Αμουλιανή Χαλκιδικής, Κάριανη Ουρανούπολης, Ν. Πέραμος Καβάλας, Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας, Λαύριο, Κάτω Σούλι Μαραθώνα, Ακροπόταμος Καβάλας, Ολυμπιακό Χωριό, Τρίγλια Χαλκιδικής, Ν. Πλάγια Χαλκιδικής και Νέα Κρήνη Καλαμαριάς. Όπως σημειώνεται, πολλά εξ αυτών επεστράφησαν από την Μονή πίσω στο Ελληνικό Δημόσιο και στη θέση τους δόθηκαν άλλα.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει: «Οι ανταλλαγές, οι επιστροφές, οι ακυρώσεις κ.λ.π. γίνονται με καταπλήσσουσα ευκολία, σαν να πρόκειται για εκθέματα εμπορικού καταστήματος και όχι για ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. Προκειμένου να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί και οι μεθοδεύσεις, προέβησαν ακόμη και σε κατατμήσεις επί της ουσίας ή επί ιδανικών μεριδίων, τόσο της δήθεν ιδιοκτησίας της Μονής (λίμνη Βιστωνίδα), όσο και των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Δίνουν την εικόνα ενός όργιου λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό προς αυτήν. Το ζητούμενο ήταν μόνο η εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων και όχι του Ελληνικού Δημοσίου».

Ολη η ανακοίνωση του Κινήματος, εδώ.