Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Αρχισαν τα όργανα για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ...


'Ολο το άρθρο, εδώ...

Δείτε και εδώ...

Το κόμπλεξ του ΚΚΕ...

"Έχει κάποιο πρόβλημα η ηγεσία του ΚΚΕ μετά τις εκλογές. Και δεν προκύπτει η διαπίστωση μόνο από τα δημοσιεύματα των πάσης φύσεως αντικομμουνιστών, αλλά από τα ίδια τα ντοκουμέντα του, τις δηλώσεις στελεχών, το άγριο κλίμα που εκπέμπει το όργανό του. Οι τόνοι στην υπεράσπιση της γραμμής ανέβηκαν, οι επιθέσεις σε εφημερίδες και δημοσιογράφους έγιναν λίβελλοι, η επίκληση του αντικομμουνισμού ρουτίνα.

Όλα ξεκινούν φυσικά από το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα πεισματάρικα νούμερα λένε ότι από τις 583.000 ψήφους το 2007, το ΚΚΕ περιορίστηκε σε 517.000 το 2009. Και η απώλεια 66.000 ψήφων αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από την απώλεια του 11% της εκλογικής του δύναμης, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο και σε προφανή αναντιστοιχία με την επίσημη εκτίμηση της Κεντρικής Επιτροπής ότι «δεν κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις του». Η πραγματικότητα είναι ότι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του. Γεγονός που αποδεικνύεται ακόμα πιο σοβαρό αν ανατρέξει κανείς σε όλες τις προηγούμενες, μετά το 1991, αναμετρήσεις, στις οποίες το ΚΚΕ σημείωνε άνοδο ή, στη χειρότερη περίπτωση, σταθερότητα".-

Ολο το άρθρο, εδώ...

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά, όπως εύστοχα λέει το "Εθνος", τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Θα πρέπει να αποδείξουν οι νέοι υπουργοί ότι είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ και, κυρίως, ότι ΑΚΟΥΝΕ τον κόσμο.

Βέβαια, θα πρέπει να μάθουν και να αποφεύγουν τις παγίδες: την "επαναστατική γυμναστική" του ΚΚΕ, το "ήξεις-αφήξεις" του ΣΥΡΙΖΑ, τον λαϊκισμό του ΛΑ.Ο.Σ. (τη ΝΔ την αφήνω: για μερικούς μήνες θα προσπαθεί να συνέλθει...).

Επίσης, θα πρέπει να μάθουν να αντιπαρέρχονται και τις παγίδες των ΜΜΕ και των εκδοτών, οι οποίοι θα αρχίσουν να πιέζουν σύντομα: βγάζουν πχ τώρα γκάλοπ ενισχυτικά του προφίλ της νέας κυβέρνησης (τί νόημα έχει, αφού μία νέα κυβέρνηση πάντα έχει το στοιχείο της ελπίδας?), προκειμένου αργότερα να την "εκβιάσουν" (άρχισαν ήδη: βλ. εδώ!) με δήθεν χαμηλότερα ποσοστά! Γνωστά παιχνίδια είναι αυτά και ελπίζω ότι ο Γιώργος, που δεν παίζει με όρους επικοινωνιακούς όπως οι Καραμανλήδες με τους Ρουσσόπουλους, δε θα "τσιμπήσει" και θα συνεχίσει το έργο του, γράφοντάς τα ΜΜΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων του!

Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: αυτό το σαββατοκύριακο είχαμε το "αυτόβουλο" κλείσιμο του γνωστού blog του Γ.Κρόγια, στο οποίο συχνά αναφερόμουν και με το οποίο συχνά ανταλλάσαμε απόψεις. Για λόγους που, εγώ τουλάχιστον κρίνω ως ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ, ο φίλος συν-blogger έσβησε το παλιό του μπλογκ και δημιούργησε ένα νέο, με τίτλο AntiKrogias. Τον εκτιμώ, πλην όμως του το είπα: δεν είναι δυνατόν, από τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση έχει να βάλει τάξη στο χάος που άφησε η ΝΔ (από πού να πιάσουμε: οικονομία, εξωτερικά, υγεία, δημόσια διοίκηση, ασφάλεια?), να χαλάμε τον κόσμο για ένα διακομματικής συνεννόησης κοινοβουλευτικό παραστράτημα. Είπαμε: κριτική ναι, αλλά όχι και ... "σταύρωσον αυτήν" από την 1η στιγμή! Δέχομαι ότι είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για το Πασόκ να συμμετάσχει σε μία τέτοια ρουσφετολογική τακτική για να βολευτούν "ημέτεροι", πλην όμως επαναλαμβάνω ότι ΓΙΑ ΜΕΝΑ προέχουν άλλα πράγματα: η οικονομική βοήθεια στους πολίτες, το να ξαναγίνουμε Ευρώπη, η αποκατάσταση της έννοιας του πολίτη. Σαφώς και δεν παραβλέπω τα όποια παραστρατήματα του Πασόκ, του Γιώργου, των υπουργών: τα σημειώνω με ένα "μείον -" και συνεχίζω τον έλεγχο, όπως έκανα από την πρώτη στιγμή.