Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ενας αποτυχημένος δημαρχούλης...

Για να το κάνει θέμα και η "φιλοπαπαγεωργοπουλική" ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σημαίνει ότι όντως το χτένι έφτασε στον κόμπο: αυξημένα κατά 4,5% θα είναι από 1ης Ιανουαρίου 2009 τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα οποία καταβάλλουν οι Θεσσαλονικείς στον κεντρικό δήμο της πόλης (τα υψηλότερα σε όλη την Ελλάδα, για μία πόλη-αποτυχία!). Ακριβότερα θα είναι τα δημοτικά τέλη και για τους καταστηματάρχες (βλ. και εδώ). Ομως, η αποτυχία του δημαρχούλη Θεσσαλονίκης (που μαζί με τον νομάρχη-κλόουν κατέστρεψαν όλη την πόλη), φαίνεται και από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί κάθε μέρα.



Παραθέτω δύο φωτογραφίες από το κέντρο (διασταύρωση Αγίας Σοφίας με Εγνατία), εργάσιμη ημέρα και (υποτίθεται) σε ώρα μη αιχμής: η ΠΛΗΡΗΣ ακινησία, για ΟΛΟΚΛΗΡΑ χιλιόμετρα, στο ρεύμα από Πανεπιστήμια προς την Αριστοτέλους, λόγω κατάληψης του οδοστρώματος από τα μηχανήματα και τις λακκούβες της κατασκευαστικής εταιρίας του Μετρό. Βλέπετε, ο δημαρχούλης, για να φτιάξει ένα έργο-βιτρίνα (μετρό σε ευθεία γραμμή, 9 χιλιομέτρων μόνο!), έχει σκάψει όλο το κέντρο χωρίς να τηρήσει μέτρα ασφαλείας, χωρίς μελέτη στις κυκλοφοριακές αλλαγές και ... χωρίς άλλα πολλά!

Πόσο μ....κες μπορεί να είναι?

Το γράφημα από "Τα Νέα" (βλ. εδώ)

Είναι 12.20, περασμένα μεσάνυχτα, και η εκπομπή "Αποδείξεις" του Ν. Ευαγγελάτου στον "Αντέννα", με δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις, δίνει στο Πασόκ 2,5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ (30,1% με 27,6%), με χαμηλό το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα είναι μπροστά ΚΑΙ στην παράσταση νίκης (πρώτο μετά από 9 χρόνια!): 39,4% με 34,1%. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας, πριν από 20 ημέρες, η ΝΔ έχει χάσει 10 μονάδες στην παράσταση νίκης, ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιθέτως έχει κερδίσει 7 μονάδες. Και ο Γιώργος Παπανδρέου μειώνει τη διαφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Ο λόγος, λοιπόν, δίνεται στον εκπρόσωπο της ΝΔ, εκείνον τον ανεκδιήγητο και ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ (δεν το λέω εγώ, το λένε στις λαϊκές αγορές!) υφυπουργίσκο ονόματι Παπαθανασίου. Και τί λέει ο κύριος αυτός? Σχεδόν ότι είναι ... ευχαριστημένος από τη 2η θέση της ΝΔ, γιατί ... το Πασόκ είναι μπροστά "μόνον" 2,5 μονάδες!!! Ου γαρ έρχεται μόνον...

Υ.Γ.: συνήγορος της ΝΔ ποιός λέτε να βρέθηκε? Ενας επίσης ανεκδιήγητος Κακουλίδης, τάχα-δήθεν "αριστερός" δημοσιογράφος, που με ύφος χιλίων καρδιναλίων απεφάνθη ότι το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και ο ρόλος του Ρουσσόπουλου ... "ε, καλά, δεν είναι πια και εθνική καταστροφή"! ΟΥΣΤ να μου χαθείτε!