Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Κακογουστιά...



Είδατε το νέο διαφημιστικό της Tellas, που αγοράστηκε από την Wind? Αυτό με τον ... Τέλη και την Tellas? Είναι το απαύγασμα της κακογουστιάς! Ποιός ... φαεινός εγκέφαλος συνέλαβε αυτό το σενάριο? Οταν από την ίδια εταιρία είδαμε διαφημιστικά εξυπνότατα (τόσο με την ερημική παραλία που γέμισε με κόσμο και τη ... θεία του Θανάση Τσαλταμπάση, εδώ, όσο και με την παρέα του "Παρά Πέντε": εδώ, εδώ και εδώ), είναι απορίας άξιο πώς ενέκριναν και (κυρίως!) πλήρωσαν γι'αυτή την αηδία!

Φτύστε τους όπου τους συναντήσετε!

Ηξερα ότι ο σταθμός υποδοχής των επιβατών στο λιμάνι της Πάτρας έφερε τιμητικά το όνομα της αείμνηστης Μελίνας, προφανώς διότι χάρη σε αυτήν η Πάτρα έγινε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οταν η λαίλαπα των δεξιών χτύπησε τη χώρα μας, κάποιος ανιστόρητος "γαλάζιος" κηφήνας θέλησε να αλλάξει την ονομασία και να την κάνει "Κωνσταντίνος Καραμανλής" (άλλο που ο μακαρίτης δεν είχε κάνει τίποτε για την Πάτρα!). Η απόπειρα εκείνη δεν πέτυχε γιατί προκάλεσε αντιδράσεις.

Διαβάζω στο "Καρφί" ότι κάποιος από το "γαλάζιο" λεφούσι που ενέσκηψε στη χώρα, ονόματι Μαμάσης, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, δεν ... άντεξε και μετονόμασε τελικά το σταθμό υποδοχής σε "Παναγιώτης Κανελλόπουλος" με το αιτιολογικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός καταγόταν από την Πάτρα!

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ανεξαρτήτως της πολιτικής του προέλευσης από την ΕΡΕ, ήταν ένας μετριοπαθής πολιτικός, ιδιαιτέρως μετά τη Μεταπολίτευση, με αυτοκριτική διάθεση και ήθος, οπότε προσβάλλει και τη μνήμη του ιδίου το γεγονός αυτό. Δεν μπορούσε να βρεθεί άλλος χώρος για να τιμηθεί? Δεν υπάρχουν πλατείες και λεωφόροι στην Πάτρα για να πάρουν το όνομά του? Επρεπε να σπιλωθεί η μνήμη της Μελίνας, λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζυλ Ντασσέν? Αλήθεια, είπε κανείς στον "κύριο" σύμβουλο ότι δεν υπήρξε άλλη ελληνίδα τόσο γνωστή και διάσημη απανταχού της οικουμένης? Δεν έχει συνηδητοποιήσει ότι πολλά ελληνικά θέματα προωθήθηκαν διεθνώς γιατί η Μελίνα είχε το τάδε και τον δείνα φίλο της σε διάφορα υπεύθυνα διεθνή πόστα? Και δεν καταλαβαίνει ότι η παράταξη του ΔΕΝ έχει να μας επιδείξει τέτοια στελέχη διεθνούς φήμης, παρά μόνον διάφορα "επιθεωρησιακά νούμερα" του τύπου Πολύδωρα, Μπενάκη, Γιακουμάτο κλπ?

Πάντως, αυτό μου θύμισε την ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ και ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ στάση του "δημαρχίσκου" Θεσσαλονίκης, του Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος, ενώ έσπευσε να μας "φορτώσει" με μία "Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή" (την άλλοτε Νέα Εγνατία), ωστόσο αφ'ενός μεν δεν έδωσε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε καμμία οδό της πόλης (μοναδική εξαίρεση σε όλη την Ελλάδα!) αφ'ετέρου δε, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της Ν.Ε. Πασόκ Θεσσαλονίκης να παραχωρηθεί μέρος για να στηθεί ο αδριάντας του μεγάλου λαϊκού ηγέτη, που άλλαξε την πορεία της ιστορίας στη χώρα μας. Για να του "μπει στο μάτι", ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χρ. Οικονομίδης παραχώρησε ο ίδιος χώρο μπροστά στο Στρατόπεδο Νταλίπη, σε κεντρικότατη λεωφόρο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, στο μέρος που γινόταν παλλαϊκή υποδοχή στον Ανδρέα, και μάλιστα ΑΚΡΙΒΩΣ στο όριο Δήμου Καλαμαριάς με Δήμο Θεσσαλονίκης.

"Φτιασίδωμα" Τσίπρα στην Athens Voice...

Μετά το "στραπάτσο" του cool Alexis με την άλλα αντί άλλων συνέντευξή του στο Αλτερ (δείτε το σχόλιο του Παναγιώτη Βρυώνη, εδώ), σήμερα επιχειρείται νέο "φτιασίδωμα" του ... μεγαλονεαρού (κατά το: μεγαλοκοπέλα), με "γκραντέ" συνέντευξή του σε έντυπο που "πουλά" στην νεολαία (Athens Voice, εδώ) και μάλιστα όχι σε πολιτικό συντάκτη αλλά στη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου (είδατε πώς φτιάχνονται τα προφίλ?). Η οποία, μάλιστα, προλογίζει ως εξής: "Kαταδιώκω τον Aλέξη Tσίπρα ένα μήνα ώσπου να χωρέσω στο πρόγραμμά του". Τί πιο μειωτικό για μία συγγραφέα και άνθρωπο του πνεύματος, κυρία μου, από το να τρέχει πίσω από έναν άκαπνο πολιτικό? Μπράβο σας!

Και οι "πατάτες" συνεχίζονται: "έχω πολλές ερωτήσεις και ο Aλέξης Tσίπρας έχει πολλές απαντήσεις". Πού τις είδατε κυρία Τριανταφύλλου? Μήπως το παρακάνετε στο "λιβάνισμα"? ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ Μ-Ι-Α (αριθμητικά: 1) ΑΠΑΝΤΗΣΗ του cool Alexis στη συνέντευξη αυτή, ελάτε να μου το πείτε!

Ακόμη και σε ένα ζήτημα χιλιοσυζητημένο, όπου ΟΛΟΙ μας έχουμε άποψη, αυτό της στρατιωτικής θητείας, ο cool Alexis απαντά ... σα μαθητής λυκείου που γράφει έκθεση. Προσέξτε "αρλουμπολογία" (οι ερωτήσεις δικές μου):

"Πρέπει να βρεθούν χρήματα για την Παιδεία (πώς?). H αντίθεση Παιδείας - αμυντικών δαπανών είναι σημαντική διότι δείχνει το είδος της ανάπτυξης που επιλέγουμε, όπως είπα πριν. Oι στρατιωτικές δαπάνες είναι υπέρογκες. Έχουμε περισσότερα τανκς από τη Γαλλία, την Iταλία και την Iσπανία μαζί (καταρχήν λέμε: τεθωρακισμένα - συνεχίζει η έκθεση!). Σίγουρα μπορούν να μειωθούν δραστικά (πώς? θα μας πείτε?). Aπό την άλλη, όμως, οι αμυντικές δαπάνες είναι ένα είδος προστασίας –το λέω με τη «νυχτερινή χρήση» του όρου– που πληρώνουμε στους Aμερικανούς, στους Γερμανούς, στους Γάλλους (καλά, όλες οι χώρες το ίδιο δεν κάνουν? εμείς θα ξεκινήσουμε την επανάσταση?), αγοράζοντας πολιτική υποστήριξη. Θα μπορούσαμε βέβαια (φρίξτε!) αντί για F16 να αγοράζαμε επιβατηγά αεροπλάνα που δεν έχει η Oλυμπιακή για να καλύψει τα δρομολόγιά της ή να φτιάχναμε το σιδηροδρομικό δίκτυο ή να εξοπλίζαμε την Πυροσβεστική (του μίλησε κανείς για το Κυπριακό, την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα, τα ανοικτά εθνικά θέματα?). Mπορούμε να μειώσουμε τις στρατιωτικές δαπάνες (ΠΩΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ? ΠΕΣ ΜΑΣ!), να τα κάνουμε όλα αυτά και να χρηματοδοτήσουμε και την Παιδεία. Aπό κει και πέρα, η στρατιωτική θητεία πλέον είναι μια ανώφελη αγγαρεία αφού στην ουσία οι στρατευμένοι κάνουν τη λάντζα για τους μόνιμους που χειρίζονται τα σύγχρονα οπλικά συστήματα (επιτέλους, αρχίζει κάτι να σχηματίζεται στο μυαλό του είδει προτάσεως!). Όμως (καταλαβαίνει την "πατάτα" που θα πει, και κάνει πίσω!) δεν είμαι σίγουρος ότι ο στρατός πρέπει να μετατραπεί σε ένα κλειστό επαγγελματικό πράγμα, απρόσβλητο από την επαφή με την κοινωνία. Δεν θέλουμε πραιτοριανούς" !!!

ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος είναι Πρόεδρος κόμματος! Αν συνεχίσει έτσι, θα γίνει Πρόεδρος απο...κόμματος!

"Τεράστια επιτυχία" = η απόλυτη ξεφτίλα...

Quizz: Πόσο, μα πόοοοοοσο μπορεί να "ξεβρακωθεί" και να "γλύψει" μία εφημερίδα, προκειμένου να της χαριστούν τα "θαλασσοδάνεια" του εκδότη της?

Σωστή απάντηση:Τόσο!