Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Τί 1990, τί 2008...

1990: η ΝΔ του Μητσοτάκη "εξαγοράζει" τον Θ. Κατσίκη, τότε βουλευτή της ΔΗΑΝΑ (το κόμμα του μετέπειτα ΠτΔ, Κ. Στεφανόπουλου), προκειμένου να έχει "άνεση" εδρών.

2008: η ΝΔ του ανηψιού Καραμανλή "καλοβλέπει" την προσχώρηση της 1ης επιλαχούσας βουλευτού του ΛΑΟΣ, Αν. Αθήνη-Τσούνη, προκειμένου και πάλι να έχει "άνεση" εδρών.

Αν σκεφτούμε τα έργα και τις ημέρες της κυρίας αυτής και ότι στη ψήφο της θα στηρίζεται μία παραπαίουσα κυβέρνηση, τελικά μπορούμε να πούμε ότι αυτό το κόμμα προσέφερε πάρα πολλά στον ... εκσυγχρονισμό των πολιτικών μας ηθών!

Και ύστερα η κυρία Αλέκα ισχυρίζεται ότι άλλαξε η Δεξιά !

Agent provocateur (II)...

Χθές δημοσίευσα ένα σχολιάκι στο blog του Παπαϊωάννου, για να υπενθυμίσω στο "βενιζελικό" στρατόπεδο μία αλήθεια. Εγραψα:

στέλιος // Ιανουάριος 30, 2008 at 5:34 μ.μ
Αν και εδώ είναι “στέκι” … βενιζελικών, να μου επιτραπεί να θέσω μία παράμετρο: αυτός που οδηγεί τα πράγματα σε ένταση και μετά “υποχωρεί” για το καλό (!) της ενότητας, στα νομικά δε λέγεται “λεβέντης”, λέγεται “agent provocateur” !

Ο (βετεράνος του είδους!) Παναγιώτης από το "Πρόχειρο Τετράδιο" απέδωσε αυτήν την πραγματικότητα του agent provocateur και σε ... εικονογραφικό-γραφιστικό επίπεδο και το αποτέλεσμα (με το return του πληκτρολογίου και την παραπομπή στη wikipedia) είναι εύγλωττο. Πολύ καλό, Παναγιώτη!