Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Τί 1990, τί 2008...

1990: η ΝΔ του Μητσοτάκη "εξαγοράζει" τον Θ. Κατσίκη, τότε βουλευτή της ΔΗΑΝΑ (το κόμμα του μετέπειτα ΠτΔ, Κ. Στεφανόπουλου), προκειμένου να έχει "άνεση" εδρών.

2008: η ΝΔ του ανηψιού Καραμανλή "καλοβλέπει" την προσχώρηση της 1ης επιλαχούσας βουλευτού του ΛΑΟΣ, Αν. Αθήνη-Τσούνη, προκειμένου και πάλι να έχει "άνεση" εδρών.

Αν σκεφτούμε τα έργα και τις ημέρες της κυρίας αυτής και ότι στη ψήφο της θα στηρίζεται μία παραπαίουσα κυβέρνηση, τελικά μπορούμε να πούμε ότι αυτό το κόμμα προσέφερε πάρα πολλά στον ... εκσυγχρονισμό των πολιτικών μας ηθών!

Και ύστερα η κυρία Αλέκα ισχυρίζεται ότι άλλαξε η Δεξιά !

8 σχόλια:

NdN είπε...

Δε μπορώ να δω το προφίλ σου και το μειλ σου για να σου στείλω κάτι. Μη δημοσιεύσεις το σχόλιο, απλά στείλε μου μειλ στο

eimasteakomaedo@gmail.com

Εχει σχέση με ένα κείμενο για τον Ψωμιάδη και τον Παπαγεωργόπουλο που είχα πει ότι θα γράψω και ειπες να βοηθήσεις. Αν φυσικά ακόμα ενδιαφέρεσαι.

theodore είπε...

Θεόδωρος Κατσίκης λεγόταν ο βουλευτής της ΔΗΑΝΑ.

Σ.Μ. είπε...

@ndn: σου έστειλα το mail. Και βέβαια ενδιαφέρομαι, είναι τόσο άχρηστοι και οι 2 που δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Περιμένω.

Σ.Μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tractatus είπε...

Υπάρχει και ο Καλπογιάννης...
Λοιπόν, κάνουμε προσπάθεια να κλείσουμε τις τηλεοράσεις στις 11 Φεβρουαρίου...Θέλετε να συμμετέχετε; Δες τε το blog μου....

Σ.Μ. είπε...

@theodore: @theodore: ναι, έχεις δίκιο, με μπέρδεψε η αναζήτηση του Google. Θεόδωρος Κατσίκης λεγόταν ο βουλευτής της ΔΗΑΝΑ και το μόνο για το οποίο έμεινε γνωστός ήταν to "κρέμασμα" της ΔΗΑΝΑ. Της ίδιας "κλάσης" και η Αθήνη: το μόνο για το οποίο έμεινε στην ιστορία ήταν το χαστούκι στη Δήμητρα Λιάνη. Οι αρχαίοι έλεγαν: όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Στα νεότερα χρόνια λέμε: όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα!

Σ.Μ. είπε...

@tractatus: συμφωνώ, ήδη κάνω σχετική ανάρτηση παραπέμποντας σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

http://animalis.wordpress.com/
Από το blog μου μια περίληψη όλων αυτών που πιστεύω για την αλλαγή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ
"ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ - ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΑΝΑΓΚΗ;
Κάθετι νέο όμως επιβάλλεται να γνωρίζει τι αντικαθιστά. Να το αναλύσει και στα καλά του και στα άσχημά του. Να αναγνωρίσει τα λάθη του όπως θα αναδείξει τις επιτυχίες του. Να μην οδηγηθεί στην “ομφαλοσκοπική παραλυσία”, αλλά στην “εξωστρεφή αυτογνωσία”. Η εθελοτυφλία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν έχει καμία θέση σε κάτι, που ανανεώνεται και θέλει να εκφράσει την κοινωνία. Αν μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδειχτούν “αποστήματα”, παθογένειες και αγκυλώσεις, είτε σε πρόσωπα, είτε σε ιδεολογικές κατευθύνσεις, τότε θα πρέπει να τα δείξει, να τα φωτίσει και στο τέλος να τα θεραπεύσει, ειδάλλως θα το δηλητηριάζουν συνεχώς και το νέο θα είναι μια ρετουσαρισμένη αντίκα.
Το Νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει την αλήθεια. Δεν οφελεί να κρύβει τα λάθη του, αλλά να τα αναγνωρίσει και να μην τα επαναλάβει. Να αποτινάξει τα βαρίδια του παρελθόντος και να προχωρήσει μπροστά."
"ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ
Ομάδες, όμιλοι, ρεύματα και ρέματα.
Η λογική της ναρκισιστικής αυτοπροβολής μέσα από ομάδες υπερφλύαρης ατέρμονης Συζήτησης."
"ΠΑΣΟΚ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Τις λύσεις που θέλουν οι πολίτες θα τις βρούμε μόνο στο δρόμο.
Το Δρόμο, που ξεχάσαμε και αφήσαμε.
Ας θυμηθούμε το παρελθόν των ονείρων μας και ας γίνουμε αυτό που ήμασταν.
Ειδάλλως ας μπούμε μόνοι μας στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας, διότι θα μας αξίζουν μόνο οι ΑΡΑΧΝΕΣ"