Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Η έγνοια του Γ.Παπανδρέου είναι και η απαίτηση του δημοκρατικού λαού!

Επειδή είπα κι εγώ πολλά και διάφορα για τη στάση Μπίστηδων και λοιπών δυνάμεων του σημιτικού μπλοκ, δανείζομαι την ανάρτηση του Γιώργου Κρόγια, την οποία και ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ:

"Μοναδικός στόχος και μοναδική μου έγνοια, μοναδική έγνοια ολόκληρης της παράταξης, είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από ένα άθλιο κατεστημένο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που έχουν ως προστάτη τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".
Πρωτοκλασάτα -ντεμέκ- στελέχη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. δηλώσεις Μπίστη), προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να μιλάνε ελεύθερα και να λένε την άποψή τους και ας ακυρώνουν με αυτό τον τρόπο τα παραπάνω λόγια του Γ. Παπανδρέου ... που με εκφράζουν απόλυτα και τα έχω πει με δικά μου λόγια ...
ΟΠΟΤΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ" ΜΠΙΣΤΗ ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ! ΕΓΩ! ΝΑΙ, ΕΓΩ! ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! ΝΑΙ. ΕΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ. ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΩΝΑΖΩ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΓΕΛΑΣ ΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ" ΤΟΥ ΣΤΥΛ "ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ". ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ! ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΕΣΑΙ! ΑΠΑΙΤΩ (ΕΓΩ, Ο ΛΑΟΣ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ Ή Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ "ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ!
Και όταν δεν το πράξετε αυτό, ΑΠΑΙΤΩ από τον Πρόεδρό μου να με εκφράσει. Αυτό είναι το πρωταρχικό χρέος ενός αρχηγού. Να ακούει τον λαό του και όχι τον "πολιτικό" που θέλει να το παίξει "μεγαλοστέλεχος" και που ένας Θεός μόνο ξέρει τι άλλα συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί. Άντε γιατί πολύ κράτησε το παραμύθι. Δεν μιλάμε, δεν μιλάμε, αλλά μερικά πράγματα έχουν και τα όριά τους!
Τέλος, μετά τις τελευταίες επιθέσεις των "συγκροτημάτων" (γεια σου Πρετεντέρη! Τι τον κάνατε τον Οικονομέα σήμερα;) στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου, είμαι πλέον 100% πεπεισμένος ότι ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΘΗΡΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΕΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
Όσο τον "βαράτε", άλλο τόσο θα τον στηρίζω! Χωνέψτε το! Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: Όσοι νοιάζονται μόνο για το προσωπικό τους μέλλον ή την υστεροφημία τους και γκρινιάζουν μόνο για να γκρινιάζουν, στα σπίτια τους!

Δειλοί και τώρα οι κύριοι του "Ρεύματος"...

Αν και δε θα μου άρεζε καθόλου να αρχίσει πάλι τις αρχηγικές του εμφανίσεις ο κύριος "μελλοντικός ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης κλπ" (ξέρετε εσείς τώρα...), ωστόσο δε μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να σχολιάσω ότι, μπροστά στο ενδεχόμενο ο έτερος αγαπημένος των ΜΜΕ να ξανακάνει τις γνωστές "πατάτες" του περασμένου Νοεμβρίου, το "Ρεύμα" έχει κάνει την "πάπια" στο θέμα της αποπομπής Σημίτη (βλ. και δημοσίευμα της "Ε").

Και ερωτώ, τώρα, εγώ ο απλός πολίτης: παρά το ότι δεν τον πάω καθόλου, είναι ωστόσο υπέυθυνη στάση αυτή ενός "μελλοντικού ηγέτη" (κλπ, κλπ) απέναντι σε κάποιον που τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου 2007? Και δεν δείχνει μία τέτοια "αποχή" ότι ο κ. Βενιζέλος ακολουθεί κατά πόδας την τακτική του "Καθιστού Βούδα" να μην ανακατεύεται με τα πίτουρα για να μην τον φάνε οι κότες?

Ακόμη και η Τρέμη βλέπει τη διαφορά!

Δανείζομαι την ανάρτηση του Παναγιώτη Βρυώνη, που είναι ... όλα τα λεφτά:

"Η Όλγα Τρέμη σήμερα μου έδωσε κουράγιο. Δεν το ήθελε (μην βρει και τον μπελά της η κοπέλα), επικριτικά είπε ότι 'ο Καραμανλής όμως δεν διανοήθηκε να δείξει την πόρτα στον Μητσοτάκη, όταν είπε ότι το παιδί δεν κάνει για αυτή την δουλειά'.
Ο Καραμανλής είναι ανίκανος να σηκώσει μπόι σε Ζαχόπουλους και Κλαδάδες. Ο Καραμανλής κρύφτηκε στις μεγάλες πυρκαγιές στην Ραφήνα. Ο Καραμανλής δεν τόλμησε να διαγράψει τον Κουκοδήμο. Τον Μητσοτάκη θα διέγραφε;
Άσε, Όλγα, από τέτοιους μάγκες, χορτάσαμε. Αλλά το ότι βλέπεις ακόμη και εσύ την διαφορά, με γεμίζει αισιοδοξία".

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ! Ο "Καθιστός Βούδας" δε μπορεί να φέρει αντίρρηση ούτε στη ... Νατάσσα, θα προχωρούσε σε διαγραφή Μητσοτάκη, να του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι? Εδώ αποκαλύφθηκε εμπλοκή υιού Μητσοτάκη στο θέμα της Siemens και αυθωρεί γκρεμίστηκε η μισή Αχαϊα! Φαντάζεστε τι είχε να πάθει ο "Καθιστός Βούδας"?

Υπέρ Σημίτη οι κ.κ. Νασιώκας, Αλευράς, Μπίστης, Παπαδόπουλος και η "Πατσαβούρα"...

Από το ΣΥΝΟΛΟ των χιλιάδων στελεχών, βουλευτών, πολιτευτών του Κινήματος και του κόσμου που το ψηφίζει, εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους 4-5 στελέχη να υποστηρίξουν τον κ. Σημίτη, κι αυτά όχι ανοικτά: οι κ.κ. Νασιώκας (?), Αλευράς (?? - κρίμα που φέρει και το επώνυμο του αείμνηστου θείου του), Μπίστης (???) και Παπαδόπουλος. Επίσης, τον πρώην πρωθυπουργό στηρίζει και η "Νέα Πατσαβούρα", η οποία ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών να διενεργήσει και γκάλοπ διά της Metron Analysis για να μας ... ενημερώσει ότι ... το 41% των ψηφοφόρων του Πασόκ διαφωνεί με την κίνηση του Γιώργου!
Μπα? Και το υπόλοιπο 59% τί κάνει? Μήπως συμφωνεί και φοβάστε να μας το πείτε ανοικτά, κ. Κουρή?

Για την ιστορία, απλώς, αναφέρω ότι η ALCO σε δημοσκόπησή της για το "Πρώτο Θέμα" (μόλις 1 μέρα μετά!), "βγάζει" 48% ΥΠΕΡ της αποπομπής! Βλέπετε τη σχετικότητα των δημοσκοπήσεων, κύριοι? Σε άλλες 2 μέρες, θα είναι ΥΠΕΡ το 60%, έτσι όπως πάμε...

Επιστολή μου στον Γ.Καρελιά της "Ελευθεροτυπίας"...

Με αφορμή ένα απαξιωτικό για τον Πρόεδρο σχόλιο του Γ. Καρελιά της "Ε" σήμερα (σελ.6, με τίτλο "Σαθρά Τείχη"), του έστειλα ένα mail:

"Μετά την αχαρακτήριστη στάση της εφημερίδας σας κατά την προεδρική εκλογή στο Πασόκ τον Νοέμβριο του 2007, σταμάτησα να την αγοράζω και να την διαβάζω. Θεώρησα ότι ήταν το μοναδικό μου 'όπλο' ως πολίτη που ψήφιζε Πασόκ.
Με την αποπομπή Σημίτη, είπα να την ξανααγοράσω να δω πώς αντιμετωπίζετε το θέμα. Και πέφτω στο σχόλιο του κ. Καρελιά (Ελευθεροτυπία, 14/6/08, σελ.6, με τίτλο "Σαθρά Τείχη") και διαπιστώνω ότι ... το 'βιολί βιολάκι'! Ο αρθρογράφος σας επιμένει ότι ο Γιώργος μετατρέπεται σε 'αυταρχικό και φοβισμένο αρχηγό' !!!
Και ερωτώ: είναι ΤΟΣΟ δύσκολο σαν εφημερίδα να πιάσετε τον σφυγμό του κόσμου? Δεν είδατε πώς τον υποδέχθηκαν στην Αχαϊα, που του φώναζαν 'πάρε κι άλλα κεφάλια'? Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να πάρετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία (1) φορά θέση υπέρ του δικαίου? ΠΟΙΟΣ προκάλεσε ΠΑΛΙ τον κόσμο του Πασόκ? Μήπως ο Γιώργος .. διέγραψε έτσι ξαφνικά τον Σημίτη? Μήπως την ίδια μέρα που ... θυμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός να διαφωνήσει με το δημοψήφισμα της ευρωσυνθήκης, το Πασόκ για 1η φορά από το 2004 εμφανίστηκε σε γκάλοπ να περνά μπροστά από τη ΝΔ στο θέμα της ικανότητας της αντιμετώπισης της ακρίβειας? Μήπως με την 'κουλή' επιστολή του ο κ. Σημίτης ανάγκασε τα ΜΜΕ (άλλο που δεν ήθελαν!) να ασχοληθούν με τον εαυτούλη του και να 'θάψουν' την πιο πάνω σημαντική είδηση που αντανακλά και στην εικόνα του Κινήματος? Λέω, μήπως... Με τιμή...".