Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Διεθνής τιμή στον Παπανδρέου!

H είδηση από το pasok.gr:

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανακηρύχθηκε μέλος του Επίτιμου Συμβουλίου της Οργάνωσης "Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια" στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, στη Νέα Υόρκη, στην έναρξη των εργασιών της ειδικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Stiglitz», με επιφανείς οικονομολόγους, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης «Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», James Galbraith, ότι ανακηρύχθηκε μέλος του Επίτιμου Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, στο Επίτιμο Συμβούλιο της Οργάνωσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων 17 οικονομολόγοι οι οποίοι έχουν τιμηθεί με Βραβείο Νόμπελ για την Οικονομία.

Αμέσως μετά, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

JAMES GALBRAITH: Η Επιτροπή Οικονομολόγων για την Ειρήνη και την Ασφάλεια είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική και μη κομματική Οργάνωση επαγγελματιών οικονομολόγων, που μεριμνά για οικονομικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με την επίλυση των συγκρούσεων, την ειρήνη και τις ευημερούσες οικονομικές συνθήκες. Είναι μία Οργάνωση, στην οποία εργαζόμαστε πολύ εντατικά για την οικονομική κρίση, από το 2007. Έχουμε ένα διακεκριμένο Συμβούλιο Επιτρόπων και, με την πάροδο του χρόνου, έχουμε το προνόμιο να προστίθενται σε αυτό διακεκριμένες προσωπικότητες, με τις οποίες συνεργαζόμαστε ουσιαστικά. Και είμαι πολύ ευτυχής, διότι σήμερα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας για να υπηρετήσει τους σκοπούς μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι τιμή μου να συνεργαστώ σε μια τόσο σημαντική και προοδευτική Οργάνωση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να βοηθήσουμε τον κόσμο, σε μια πολύ σημαντική στιγμή. Και νομίζω ότι είναι μια προοδευτική στιγμή για τον πλανήτη μας, μια στιγμή κατά την οποία μπορούμε να θέσουμε τους πολίτες στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

RICHARD PARKER: Οι Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια είναι μία από τις κορυφαίες οικονομικές Οργανώσεις παγκοσμίως, η οποία έχει στο Συμβούλιό της Νομπελίστες Οικονομολόγους, όπως οι Amartya Sen, Josef Stiglitz, Paul Samuelson - είχε και τον εκλιπόντα James Tobin - καθώς επίσης και τον Oscar Arias από την Κόστα Ρίκα που τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης.

Γι' αυτό νιώθουμε μεγάλη τιμή που ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συμμετέχει σε αυτό το Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι, ο ρόλος του στην παγκόσμια ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, θα συνεισφέρει με τον πιο ιδανικό τρόπο στους σκοπούς της Οργάνωσής μας. Γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να τον έχουμε στο Συμβούλιο Επιτρόπων.

Βλ. και εδώ.

Και κλάαααααμα ο ... "κουρασμένος"!

Τα "έπαιξαν" οι δεξιές εφημερίδες...

Είστε σίγουροι? Οι νεοδημοκράτες ίσως,
οι πολίτες αδύνατον!


"Μπαμπεσιά" το λένε τώρα?
Γιατί νόμιζα ότι το λένε "ανικανότητα εξωτερικής πολιτικής"...


Χαχαχα!
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη:
Ο Γιώργος είδε με τη μία τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ,
ο Καραμανλής ακόμη παρακαλάει!

"Καταλληλότερε" πες αλεύρι...

Παρά ταύτα, Πρετεντεράκος και Θεοδωρικάκος προσπάθησαν πάλι να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο (βλ. εδώ).