Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους, μία αίσθηση αισιοδοξίας!


Για τους Θεσσαλονικείς και τους Αθηναίους δημότες, η χθεσινή μέρα ήταν η μοναδική, ίσως, μέρα αισιοδοξίας μέσα στις μαύρες μέρες της οικονομικής κρίσης: νέοι δήμαρχοι, νέα μυαλά και η "σκόνη" του καθωσπρεπισμού της Δεξιάς στο ... χρονοντούλαπο της Ιστορίας μαζί με Παπαγεωργόπουλους, Γκιουλέκες, Κακλαμάνηδες!

ΜΠΡΑΒΟ στον Φώτη Κουβέλη που πρότεινε Μπουτάρη και Καμίνη!

ΜΠΡΑΒΟ στον Γιώργο Παπανδρέου που τόλμησε να υιοθετήσει την πρόταση ενός άλλου, και μάλιστα ΜΙΚΡΟΥ, κόμματος και να ξεπεράσει τις αγκυλωτικές προτάσεις για "κομματικούς" υποψήφιους (επί τη ευκαιρία: να μας γίνει μάθημα ο Πειραιάς και τα καμώματα Μίχα, Φασούλα κλπ που ο ένας δεν ήθελε τον άλλον!).

ΜΠΡΑΒΟ στον Γιώργο Καμίνη που έδωσε έναν αξιοπρεπή και πολιτισμένο αγώνα χωρίς να έχει την "προίκα" από τις "μαύρες διαφημίσεις" (και τα χρήματα!) του πλέον άχρηστου δημάρχου από καταβολής Δήμου Αθηναίων, του Ν. Κακλαμάνη (Λάκη Λαζόπουλε, θυμόμαστε ακόμη ότι τον είχες υποστηρίξει στις προηγούμενες εκλογές, δεν το ξεχνάμε!).

ΜΠΡΑΒΟ στον Γιάννη Μπουτάρη, που, αν και μεγάλος σε ηλικία, ψηφίστηκε από την νεολαία, σε αντίθεση με τον "κρυόκωλο" υποψήφιο της ΝΔ που μου θυμίζει "μυξοπαρθένα" μεγαλοκυράτσα των σαλονιών! Μπράβο του γιατί τα είπε χύμα και τσουβαλάτα στον Αγριότατο Μητροπολίτη (Δήμαρχε, περιμένω να αρνηθείς ορκομωσία από τον Αγιατολλάχ και να ζητήσεις να δώσεις όρκο τιμής).

ΜΠΡΑΒΟ στους Αθηναίους πολίτες που η στάση τους μου θύμισε "σιωπηρό κίνημα", ανάλογο με αυτό που έφρε στην Ισπανία τον Θαπατέρο στην εξουσία.

ΜΠΡΑΒΟ σε εμάς τους Θεσσαλονικείς που, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, είπαμε για 1 φορά να φερθούμε ως ... Αθηναίοι!

ΜΠΡΑΒΟ και σε ΟΛΑ τα κόμματα, τις κινήσεις πολιτών, τους Οικολόγους, τις προσωπικότητες, τους δημοσιογράφους ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, τους πολιτικούς (ακόμη και στην Ντόρα!), στους ψηφοφόρους του Συνασπισμού και του ΚΚΕ, που αγνόησαν τις ... μαλακίες των ηγεσιών τους για αποχή, και στήριξαν Καμίνη και Μπουτάρη.

Και ένα ΚΡΙΜΑ γιατί, αν το Πασόκ είχε υποστηρίξει από την αρχή με θέρμη τον Μ. Μπόλαρη, ο άνθρωπος θα είχε εκλεγεί και δεν θα τρώγαμε στη μάπα τον καραγκιόζη νέο περιφερειάρχη και τέως νομάρχη (δεν πειράζει, 4 χρόνια είναι αυτά, την επόμενη φορά θα ξέρουμε)...

Καλημέρα Αθήνα, καλημέρα Θεσσαλονίκη!