Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Να μη χάσουμε το δάσος βλέποντας το δέντρο!

Στο μπλογκ της ΠΑΜΚ Γκύζη έστειλα ένα σχόλιό μου, με το οποίο διαφώνησα με την ... εξτρεμιστικά διεθνιστική άποψη του φίλου Γιάννη Χρ., ο οποίος με  αυτήν την ανάρτηση  εξέφραζε τη ... "βαθύτατη απογοήτευσή του" από τις θέσεις του Κινήματος για τη λαθρομετανάστευση, επειδή κατά τη γνώμη του αυτές είναι ... "ένα συνοθύλλευμα απαρρίθμησης διοικητικών μέτρων και ακραίας συνθηματολογίας, με στόχο την προσέλκυση της συμπάθειας του κάθε τρομοκρατημένου ανθρωπάκου που έσπευσε να υπερψηφίσει το ρατσιστικό πολιτικό πρόγραμμα του Καρατζαφέρη". 

Επειδή θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τις θέσεις που το Κίνημα πρέπει να έχει για τους μετανάστες, αναδημοσιεύω το σχόλιό μου και ως ξεχωριστή ανάρτηση:

"Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω με τον ... διαφωνούντα φίλο! Ας μην ξεχνάει ότι το Πασόκ προετοιμάζεται να κυβερνήσει την Ελλάδα και όχι ένα ιδεολογικό μόρφωμα της Κοινωνίας των Εθνών ή τον ΟΗΕ! Υπό αυτή την έννοια, οι προτάσεις του πρέπει να είναι τόσο ανθρωπιστικές, ώστε να αντιμετωπίζει τους μετανάστες με πνεύμα κατανόησης και βοήθειας, αλλά, από την άλλη, πρέπει να αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην θωράκιση της χώρας. Εννοώ ότι πρώτιστο καθήκον του σαν αυριανή κυβέρνηση (και εκεί πρέπει να αποσκοπεί το πρόγραμμά του) είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας (και όσο μπορεί, βέβαια, και την κατάσταση των εχόντων ανάγκη μεταναστών). Το Πασόκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο ... ΟΗΕ, ώστε το πρώτιστο καθήκον του να είναι η χορήγηση ασύλου στα εκατομμύρια των μεταναστών. Λυπάμαι που το λέω,  αλλά ΔΕΝ είναι ούτε έργο του Πασόκ ούτε καθήκον του να ... λύσει το πρόβλημα του Τρίτου Κόσμου! Αυτό είναι έργο του ΟΗΕ, της ΕΟΚ, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ίσως, αλλά όχι του Πασόκ ως αυριανής κυβέρνησης. Βεβαίως, και ως κυβέρνηση, πρέπει διεθνώς να υπερασπίζει τους φτωχούς και τους αδύνατους λαούς, πλην όμως, εσωτερικά, δεν μπορεί να βάλει τα συμφέροντα των μεταναστών πάνω από τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών! Από αυτούς θα ψηφιστεί και αυτούς οφείλει να υπηρετήσει. Τα λέω αυτά, γιατί παρατηρώ ένα κλίμα κάποιων συντρόφων να καταστήσουν το Πασόκ ένα είδος ... Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, υπό την έννοια ότι, μόλις ακούσουν από το Πασόκ ένα μέτρο υπέρ των ελλήνων πολιτών και (υποτίθεται) "κατά" των μεταναστών (όπως πχ η επαναπροώθηση, όσων δεν έχουν προϋποθέσεις και όσων δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες ή όσων δεν μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας, στις χώρες καταγωγής τους), .... εξανίστανται (!) λες και το Πασόκ ψηφίστηκε όχι για την προώθηση των συμφερόντων των ελλήνων πολιτών αλλά για να ... προωθήσει τη διεθνή αλληλεγγύη, την ύφεση και την ειρήνη! Θα πρέπει να το προσέξουμε αυτό: δεν πρέπει να ζητάμε από τον Γιώργο να φτάσει στις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερασπίζεται ο,τιδήποτε άλλο πλην από τα συμφέροντα του μέσου πολίτη, πράγμα που το πλήρωσε ακριβά στις εκλογές. Είπαμε, ειρηνιστές και αλληλέγγυοι με τους αδύνατους, αλλά όχι και μαλάκες!".-

Και να συμπληρώσω και κάτι άλλο: συμπονώ κάθε πρόσφυγα και αδύναμο μετανάστη, γιατί ζει μία οδύσσεια μακριά από τη χώρα του και τους οικείους του! ΑΥΤΟ δεν το διαπραγματεύομαι! Και πρέπει να τους στεκόμαστε και να τους βοηθάμε. Συμπονώ, ΟΜΩΣ, και κάθε ... "τρομοκρατημένο ανθρωπάκο" που δούλεψε και στερήθηκε να φτιάξει τη ζωή του και αυτή τη στιγμή, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης του αρχι-άχρηστου, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από την εγκληματικότητα. Με λίγα λόγια, διαφωνώ με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. που κήρυξαν πόλεμο στους ανήμπορους μετανάστες, διαφωνώ και με τον ΣΥΡΙΖΑ που τους έχει καταστήσει ένα είδος ... "ιερού ξόανου" της θεάς Αθηνάς! Ναί στην ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία μας, ναί στη βοήθεια στους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες, όχι στην αλόγιστη είσοδο παράνομων μεταναστών. Αυτά.-

Και ένα ... μπρέϊκ: Ρώμη!










Από το ταξίδι μου εκεί...

Εκλεψαν 1 έδρα από το Πασόκ...


Θυμηθείτε τί λέγαμε εδώ (3ο σχόλιο κατά σειρά)...

Σήμερα, στην "Ελευθεροτυπία", με παρέμβασή του, στη σελ. 4, ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος το αποδεικνύει και με μαθηματικό τρόπο! Συμπέρασμα: κανονικά θα έπρεπε να προσκυρωθούν στο Πασόκ 9 έδρες και 7 στη ΝΔ (και όχι 8 και 8!)...

Δεν πήραν τίποτε χαμπάρι οι "ψευτοαριστεροί"...

Από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία"

Οργίζεται σήμερα ο φίλος Γ. Κρόγιας (βλ. εδώ) γιατί μερικοί, είτε ηθελημμένα είτε λόγω άγνοιας, συνεχίζουν να επιμένουν ότι το Πασόκ ... δήθεν τώρα (που ΞΑΝΑΕΔΩΣΕ στη δημοσιότητα εν περιλήψει τα σημεία του προγράμματος για τη μετανάστευση, βλ. εδώ) θυμήθηκε το μεταναστευτικό ζήτημα και τους παράνομους μετανάστες στη χώρα μας, και εξομοιώνουν έτσι το Κίνημα με τη ΝΔ και την κωλοπιλάλα που έπιασε τώρα τον Καραμανλή, μετά από 5 έτη απραξίας...
***
Και δικαιολογημένα αγανακτεί ο Κρόγιας, αφού παραθέτει τις προτάσεις του Πασόκ από το pasok.gr, που αποδεικνύουν ότι το Κίνημα εγκαίρως είχε καταθέσει την πολιτική του επί του θέματος αυτού, που η κυβέρνηση το ανακάλυψε ξαφνικά, υπό το φόβο του ΛΑ.Ο.Σ. (βλ. εδώ).
***
Και σκέφτομαι: άντε, κάποια γαλάζια "παπαγαλάκια" και κάποιοι προβοκάτορες να μην κάνουν τον κόπο να ψάξουν στο διαδίκτυο τί έχει προτείνει ο Γιώργος σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο για τους μετανάστες. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ και κάποιοι ... δήθεν αριστεροί και ... δήθεν προοδευτικοί δημοσιογράφοι? Επιτρέπεται?
***
Μετά σκέφτομαι ότι απλώς είναι "βαμμένοι" Συνασπιστές, που,  οι καημένοι, δεν μπόρεσαν ακόμη να χωνέψουν το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν κατόρθωσε να γίνει Παπανδρέου στη θέση του Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τη θέση του Πασόκ! Ισα-ίσα, πήγε άπατος στις ευρωεκλογές.
***
Επεκτείνοντας την ανάρτηση του Κρόγια, δείτε πού έπεσε το μάτι μου σήμερα: τα παραπάνω ισχύουν για τον στάζοντα χολή δημοσιογράφο της "Ελευθεροτυπίας" Γιάννη Τριάντη, ο οποίος, στη σημερινή επιφυλλίδα του με τίτλο "Επί Τάπητος", αναφέρει με περισσή κακία αλλά και συνειδητό ψεύδος (όπως προαπέδειξε ο Κρόγιας):
"Καλώς τα παιδιά της Ιπποκράτους. Που ανακάλυψαν τώρα (σχόλιο: ΤΩΡΑ???? Στραβομάρα έχετε αγαπητέ "έγκυρε" δημοσιογράφε?) ότι η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και ότι κάτι πρέπει να γίνει στο θέμα της μετανάστευσης. Κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο, καμμία γόνιμη συγκροτημένη πρόταση (ψέλλιζε χθες στο «Μέγκα» ο Χρυσοχοΐδης, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει καίρια ερωτήματα)".
***
ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ... 'σύντροφοι'!
***
Υ.Γ.: το μπλογκ  FREE PASOK μας θυμίζει επί τη ευκαιρία τί εστί Τριάντης: αμοιβή 87.000 ευρώ το χρόνο, βλ. εδώ... Με τόσα λεφτά γίνομαι και εγώ "αριστερός" και ΣΥΡΙΖΑ!