Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Η απάντηση των πολιτών, μία:

Νέα Χούντα!



Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η εξής είδηση: "Νωρίτερα χθες το πρωί, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διανείμει στα διόδια της Ελευσίνας φυλλάδιο με στοιχεία για την ακρίβεια στο πασχαλινό τραπέζι. Η πρωτοβουλία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε με έντονη αντίδραση από τους υπεύθυνους των διοδίων, οι οποίοι κάλεσαν μέχρι και περιπολικό της Αστυνομίας για να απομακρύνει τα στελέχη του Κινήματος. Τελικά, το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μοίρασαν κανονικά το φυλλάδιο".

Δεδομένου ότι η ποιότητα μιας Δημοκρατίας κρίνεται όχι μόνον από τα "πολιτικά" γεγονότα {πχ δίωξη Μπάγια, παρεμβάσεις ηγεσίας Α(γ)ρείου Πάγου για τη μη δικαίωση των συμβασιούχων, παράνομος συνυπολογισμός των λευκών ψηφοδελτίων στην εκλογή Αχιλλέα Καραμανλή κλπ}, αλλά κυρίως από τις καθημερινές προσωπικές ελευθερίες, έχει κανείς αντίρρηση ότι πλέον με αυτήν την άχρηστη κυβέρνηση ζούμε μία δεύτερη Χούντα μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών? Το Σύνταγμά μας θεσπίζει την αβίαστη κυκλοφορία των ιδεών και την απρόσκοπτη δραστηριότητα των νόμιμων πολιτικών κομμάτων (άρθρο 29). Θεσπίζει ακόμη την πολυφωνία. Αλλά και την από όλους τους πολίτες χρήση των κοινόχρηστων και κοινόκτητων δημοσίων εγκαταστάσεων (όπως προφανώς είναι η εθνική οδός, οι στάσεις των διοδίων κλπ). Πόθεν πώς, λοιπόν, οι "υπεύθυνοι" των διοδίων κάλεσαν την ... αστυνομία (!!!) για να απαγορεύσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να μοιράσει φυλλάδια με τις θέσεις της? ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ?

Τί ρωτάω? Η απάντηση στο βίντεο!

Βουλώστε το...

Το άσχημο πλην σύνηθες περιστατικό που συνέβη στον Γιώργο με το ποδήλατό του, έδωσε τροφή στην γνωστή "πατσαβούρα" της ΝΔ να βγάλει τα απωθημένα της ισχυριζόμενη ότι το Πασόκ θα μείνει ακέφαλο για 2 μήνες (βλ. παλιότερη ανάρτησή μου, εδώ). Χθες διαβάσαμε ήδη ότι ο Πρόεδρος πήρε κιόλας εξιτήριο καθώς "οι γιατροί μετά την ταχύτατη βελτίωση του κ. Παπανδρέου τόνιζαν πως η καλή φυσική του κατάσταση τον βοήθησε να σηκωθεί από το κρεβάτι σε συντομότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλους ασθενείς. Όταν το κάταγμα πωρωθεί, όταν δηλαδή κολλήσει, θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ, γι΄ αυτό και θα μπορεί να επιστρέψει στις επαγγελματικές και αθλητικές του δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς".

Τί έχουν, τώρα, να πουν οι "πατσαβούρες"? Και μάλιστα όταν ο δικός τους προστατευόμενος ... Μπούλης είχε πέσει και είχε χτυπήσει μέσα σε ίσιο γήπεδο, προσπαθώντας να παίξει μπάλα (το τζόβενο!) ? Ο Γιώργος βγήκε μέσα σε 2 μέρες και εκείνος είχε πατερίτσες για ένα 6μηνο! Ας το βουλώσουν τώρα!

ΚΚΕ: Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους...

Το ότι το ΚΚΕ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, ή, μάλλον, καλύτερα, σκοπίμως "κάνει την πάπια" προκειμένου να αβαντάρει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον "Καθιστό Βούδα", αυτό είναι γνωστό. Και μάλιστα, με προφανή πολιτική σκοπιμότητα αλλά και οικονομικό αντάλλαγμα (βλ. υπόθεση πώλησης της "Γερμανός").

Δεν περίμενα ποτέ όμως ότι θα έφταναν οι κομματο-σπουδαγμένοι "φωστήρες" του Γραφείου Τύπου του κόμματος αυτού (που έχει καταντήσει πιο ακροδεξιό και από το ΛΑ.Ο.Σ.) να δηλώσουν ότι: "Όσο η ακρίβεια φουντώνει, άλλο τόσο μεγαλώνει και η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους και από την κυβέρνηση και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ" !!! (προσέξτε τη διατύπωση: για το ΚΚΕ φταίει η "κυβέρνηση" απρόσωπα και γενικά, λες και δεν υπάρχει Πρωθυπουργός, αλλά σε ό,τι αφορά στο Πασόκ, η ευθύνη ανήκει ειδικά ... στην ηγεσία του).

Και ερωτώ: ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ κολλά το Πασόκ στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά? ΠΟΙΟΣ κυβερνά τη χώρα από το 2004? Θέλουν να μας τρελάνουν οι επίγονοι του Ζαχαριάδη και τα μοναδικά στην Ευρώπη απομεινάρια του σταλινισμού? ΠΟΥ ζούν? ΣΕ ΠΟΙΑ εποχή? Πάντως, νομίζω πλέον ότι άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Θα πρέπει σήμερα κιόλας το Πασόκ να δηλώσει ότι θεωρεί την ηγεσία του ΚΚΕ, και τον συρφετό των ΚΝιτών που το ψηφίζουν, ως ακροδεξιό-φασιστικό κόμμα, να το διαχωρίσει από τους παλιούς αγωνιστές του και να μη διστάζει να απαντά στις συκοφαντίες του με το ίδιο νόμισμα: σπουδές των παιδιών των στελεχών του ΚΚΕ στις ΗΠΑ, περιουσιακά τους στοιχεία, ανάσυρση των ιστορικών λαθών της ηγεσίας του ... και γαία πυρί μιχθήτω! ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!