Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δυναμικά ο Χρυσοχοϊδης!

Από το nooz.gr η είδηση και δικαιώνει ακόμη μία φορά τον Παπανδρέου που υποσχέθηκε να αλλάξει τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος: ο Μ.Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι θα καταργηθεί ο γελοίος νόμος των Καραμανλή/Παυλόπουλου/Μαρκογιαννάκη για τις κουκούλες! Και η δικαίωσή είναι όλων ημών που στηρίξαμε το Πασόκ καθώς εδώ και μέρες τόσο ο cool Alexis όσο και εφημερίδες του χώρου μας (βλ. πχ "Tο Ποντίκι") άφηναν υπονοούμενα ότι δήθεν το Πασόκ, που καταψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα, θα υπαναχωρούσε! Ε, λοιπόν, αγαπητοί "άπιστοι Θωμάδες" το Πασόκ ΔΕΝ υπαναχωρεί, όπως δεν θα υπαναχωρήσει και στο θέμα της ενίσχυσης των αδύναμων οικονομικά πολιτών, κι ας λέτε ό,τι θέλετε!

Βεβαίως, οι ... τσίπρηδες νόμισαν ότι θα "έκαναν παιχνίδι" με την γκάφα της νεο-δημοκρατικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, αλλά και εδώ ο Χρυσοχοϊδης έδρασε άμεσα: "παραίτησε" τον άχρηστο Τσιατούρα, ζήτησε εκ μέρους του συγγνώμη και προχωρεί στο σχέδιό του (βλ. θετικές αντιδράσεις και εδώ). ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΔΡΑΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ!

Να εξηγηθούμε όμως: οι ... τσίπρηδες να κατανοήσουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα μάθει μεν να σέβεται τους πολίτες, δεν θα χαριστεί όμως στους αλητήριους που τα σπάνε! Γι'αυτό και συμφωνώ με τα όσα αναφέρει ο συν-blogger στο ΔΙΚΤΥΟ:

ΕΛΕΟΣ πια! Αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια δεν το εγκρίνει η κυβέρνηση και αυτό φάνηκε με την αυτόματη αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνει ο Χρυσοχοΐδης; Να παραιτηθεί ή να μαστιγωθεί; Έδιωξε σε χρόνο μηδέν τον αρχηγό της Αστυνομίας, τον κ. Τσιατούρα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι μπορεί να μην έφταιγε για το συγκεκριμένο περιστατικό στα Εξάρχεια, όπου συνέλαβαν τον Δημήτρη Παπαχρήστο, όμως είδαμε όλοι ότι τα αστυνομικά όργανα δεν έδειξαν να έχουν καταλάβει πως άλλαξε η κυβέρνηση. Και δημιούργησαν οι αστυνομικοί προβλήματα χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι αλήθεια ότι και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι πλέον του δίνεται η ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική. Είναι φανερό ότι βιάζονται…

Άρχισε επιπλέον και η δημοσιογραφική φιλολογία κι ο καθένας λέει πια το μακρύ του και το κοντό του. Ο άνθρωπος δεν πρόλαβε να κάτσει στην υπουργική καρέκλα και του την “πέσανε”. Ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα που έδειξαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Εδώ είμαστε όλοι και διαβάζουμε και ακούμε…

Το νέο σχέδιο δράσης της κυβέρνησης στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, το οποίο φέρει τον χαρακτηρισμό «Δόγμα Χρυσοχοΐδη», στηρίζεται σε δύο διακριτά όχι: «Οχι στους βανδάλους, όχι και στους χούλιγκαν». Προς τούτο ο Χρυσοχοΐδης έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βάλει σε δημόσια συζήτηση σειρά… εννοιολογικών θεμάτων, ξεκαθαρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει τα καθήκοντά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η θέση που εξέφρασε για τη σύγκρουση των αστυνομικών δυνάμεων με τις ομάδες νεαρών αντιεξουσιαστών της πλατείας Εξαρχείων. «Ούτε άβατο ούτε γκέτο» είπε ο Χρυσοχοΐδης.

Είναι προφανές ότι η παραδοσιακή αριστερά δεν επιθυμεί ν’ αφήσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει. Όμως δεν έχουν καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ενέκρινε ο ελληνικός λαός.