Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

+2,2% ... και να καίει!

Μερικά στοιχεία από το γκάλοπ που δημοσιοποίησε ο Αντέννα και τα οποία θεωρώ ότι ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΝ πλέον την γνωστή ΑΠΑΤΗ με την παράσταση νίκης (που απλώς καθρεφτίζει την εντύπωση του κόσμου ότι αυτός που έχει το μαχαίρι, δηλ. η κυβέρνηση, αυτός και νικά στις εκλογές, πράγμα που δεν ισχύει όταν ο κόσμος αγανακτεί) και με τον δείκτη του δήθεν "καταλληλότερου" πρωθυπουργού (πώς συγκρίνεις έναν που κυβερνά με κάποιον που δεν κυβέρνησε ακόμη?):

* κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2000.
* στο ερώτημα: «αν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση η κατάσταση θα ήταν» το 41% απάντησε «καλύτερη», το 27% «χειρότερη» και το 26% «η ίδια».
* στην ερώτηση για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι ψηφοφόροι για την οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 35%, ενώ ο Κώστας Καραμανλής απέσπασε το 30%. Το ότι ένα σημαντικό μέρος των ερωτηθέντων (32%) απέρριψε και τις δύο επιλογές, απαντώντας: «κανέναν», οφείλεται στο ότι ο Γιώργος δεν έχει ακόμη κυβερνήσει.
* αναφορικά με την παραίτηση Βουλγαράκη, το 61% δεν θεωρεί ότι θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η εικόνα της κυβέρνησης.
* σύμφωνα με πληρφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ant1, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη φτάσει μυστική δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της Metron Anaysis.

Καλά σαράντα!

Λύσσαξε...



...από το κακό της η "Νέα Πατσαβούρα" γιατί βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της, οπότε θα χάσει μίζες, προμήθειες, απαλλαγές και διαγραφές προστίμων κλπ (παλιά μου τέχνη κόσκινο!). Τρομοκρατημένη, όχι απλώς από την αλλαγή κλίματος, αλλά ΚΥΡΙΩΣ από το ότι το Πασόκ εκφέρει πλέον προγραμματικό και φιλολαϊκό λόγο, κυκλοφόρησε σήμερα με τον γελοίο τίτλο που βλέπετε, όταν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΒΡΑΔΥΝΗ ("βαμμένη" μπλε εφημερίδα, αλλά διατηρούσα, ως φαίνεται, κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας ακόμη) προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον κομματικό πατριωτισμό και την πραγματικότητα, που είναι ότι οι εξαγγελίες Γιώργου βρήκαν στόχο.

Τόση δε είναι η σχέση της με την ... πραγματικότητα, που ήρθε το γκάλοπ του Αντέννα σήμερα στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων και έδωσε στο Κίνημα προβάδισμα 2,2% για πρώτη φορά. Αιδώς Αργείοι...

Αυτό λέγεται ανυπακοή στους νόμους!

Το ότι στην Εκκλησία έχουν ξεμείνει κάτι ραμολιμέντα που νομίζουν ακόμη ότι μας κυβερνά η βασίλισσα Φρειδερίκη, είναι γνωστό. Στο θράσος τους και την αλαζονική συμπεριφορά τους συνέτεινε και ο τρόπος με τον οποίο πορεύτηκε ως Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος, δηλ. με κομματικό τρόπο ("η Δεξιά του Κυρίου" και άλλα τέτοια κουλά!).

Στην εξαγγελία του Γιώργου ότι θα φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας (όχι τα ιδρύματα που κάνουν κοινωνικό έργο αλλά όσα περιουσιακά στοιχεία αποφέρουν πλούτο), αντί να ... αντιδράσει η επίσημη Εκκλησία, αντέδρασε ο γνωστός "κατσαπλιάς" μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης (απολίθωμα της "Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών"), που, να ΜΗΝ το ξεχνάμε, εγκατέλειψε το ακριτικό ποίμνιό του στην Αλεξανδρούπολη και κυνήγησε τη χηρεύουσα Μητρόπολη Θεσσαλονίκης που είχε μεγαλύτερες πηγές πλούτου (να τα λέμε αυτά γιατί κάποιοι νομίζουν ότι ξεχνάμε τα καμώματά τους). Φέρεται, λοιπόν, δηλώσας (βλ. εδώ):

«Οταν έρθει στην εξουσία (σ.σ.: ο Παπανδρέου) θα τα πούμε. Από τις εκκλησίες δεν μπορεί να πάρει φόρο ποτέ».

Εχει ακούσει αυτός ο ... κύριος (λέμε τώρα!) ότι το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο για να αποφασίζει ποιός πληρώνει φόρους σε μία ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ πολιτεία είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση και ΟΧΙ ο κάθε "φυτεμένος" Μητροπολίτης? Εχει συνειδητοποιήσει ότι της Εκκλησίας δεν προϊσταται πλέον κάποιος που επί Χούντας δεν κατάλαβε ότι βασανίζονταν άνθρωποι γιατί ... διάβαζε? Εχει καταλάβει ότι με τα καμώματα της Μονής Βατοπεδίου ξύπνησε το ποίμνιο και αντιλήφθηκε ότι οι δεσποτάδες ενδιαφέρονται μόνον για το παγκάρι?

'Η μήπως θέλει να οδηγηθούν κάποιοι για .. ξύρισμα στο Σύνταγμα? Μία ιδέα ρίχνω...