Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

18ο Συνέδριο ΚΚΕ...

Κόκκινο κόμμα με ... μπλε-γαλάζιο κεράκι στην κορυφή!

Διαβάζω ότι το ΚΚΕ έγινε 90 ετών και διοργανώνει το 18ο Συνέδριό του. Υπό άλλες συνθήκες θα ευχόμουν και εγώ για το κόμμα. Υπό την "παπαρηγική" όμως κατάσταση και κατάντια, στην οποία έχει περιέλθει το άλλοτε "Κόμμα του Λαού", που έχει μετατραπεί σε ένα σταλινικό απολίθωμα ακροδεξιών απόψεων, λυπάμαι αλλά δε θα φερθώ ευγενικά.

18 Συνέδριο? 18 να'ναι οι ώρες του κόμματος αυτού, λοιπόν, κι εκείνες στο κρεβάτι!

Τί έκανες στον πόλεμο Alexis?

Να εξηγήσω κάτι: και μένα δεν μου αρέσει ο στρατός και θεωρώ "λογικό" και "αναπόφευκτο" μέχρι ενός σημείου να προσπαθεί το κάθε φανταράκι να βρει "πατήματα" να "λουφάρει" όσο το δυνατόν περισσότερο στη διάρκεια της θητείας του, καθώς ο τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένη η θητεία στην Ψωροκώσταινα καθιστά την περίοδο αυτή της ζωής μας την πλέον άχρηστη. Επομένως, δεν θα έθιγα το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας του κάθε Τσίπρα, υπό άλλες συνθήκες. Οταν, ΟΜΩΣ, ο κάθε Τσίπρας μου παρουσιάζεται ως κήνσορας της "αριστερής" ηθικής και μου κάνει μαθήματα για "βύσματα" και "αστούς πολιτικούς" και "ρουσφέτια", ε τότε χρειάζεται κράξιμο (κατά την ίδια αρχή, δε θίγω ζητήματα προσωπικού ερωτικού προσανατολισμού του καθενός και τα σέβομαι απολύτως, πλην όμως αγανακτώ με την υποκρισία του γνωστού "κοιμώμενου" που, ενώ ο κόσμος το'χει τούμπανο, αυτός μου περιφέρει τα παιδάκια του ανά την επικράτεια για να κερδίσει ψήφους από τους "οικογενειάρχες"!).

Διαβάστε ως εκ τούτου το σχόλιο από το ΔΙΚΤΥΟ:

Τι έκανες στον πόλεμο Αλέξη;

ΕΠΕΙΔΗ δεν έχω όρεξη να σχολιάσω τα σχετικά με τους Συνασπιστές, θα παραθέσω ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο που αναφέρεται στη στράτευση του Αλέξη Τσίπρα. Είναι παλιό αλλά το βρήκα χρήσιμο. Να μην ξεχνάμε. Το αλίευσα στο ΣΥΡΙΖΑ WATCH. Κριτική στις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ…

Τι έκανες στον πόλεμο Αλέξη;

Αναδημοσιεύουμε από το taxalia - Τo N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και το citypress-gr (ευχαριστούμε το φίλο dimider που μας το υπέδειξε).

Την άνοιξη του 2003 (υπουργός Αμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου), ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στο Στρατό Ξηράς όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την πατρίδα, βρήκε μέσο και στήριξη στην τότε κυβέρνηση. Ετσι, ζήτησε και πέτυχε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Εκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί. Σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους…» και «…τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα “βύσματα”».

Ετσι, ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο του 2003, αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους (χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη) παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, να μεταταχθούν, δηλαδή, στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία.

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, πήρε μετάθεση για τη μονάδα του. Ο ναύτης Τσίπρας τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα. Γεγονός που σημαίνει ότι ή ο κ. Τσίπρας έκανε χρήση δεύτερου βύσματος ή χρησιμοποίησε το αρχικό του.

Ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του: «Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα». Ετσι έψαξε και βρήκε ένα νόμο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση κι επανέρχεσαι μετά.. Αυτό ήταν! Ο ναύτης Αλέξης, για να αποφύγει προσωρινά το γραφείο του στο Πεντάγωνο, κατέβηκε υποψήφιος, απολύθηκε προσωρινά (κάνοντας ένα time out) και στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες κι έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, εκεί που χρωστούσε έξι μήνες, υπηρέτησε τρεις και… καλός πολίτης. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες ο trendy Αλέξης πέρασε «ζωή και κότα». Το ομολόγησε ο ίδιος: «Ασε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!» Ο ναύτης Αλέξης Τσίπρας απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004. Πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ !!!

Κι εγώ λέω, με τη σειρά μου: Μπράβο κύριε Αλέξη! Τόσο… άσχημα πέρασες στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σου! Δεν μας έλεγες κι εμάς κάτι βρε παιδί μου; Λοιπόν, φτάνει πια η υποκρισία και ο παλιμπαιδισμός του Τσίπρα και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού [επιτέλους, ας βάλουν έναν τίτλο να ξέρουμε για ποιους μιλάμε]. Κι επειδή μου την έχουν “δώσει” με τις συνεχείς αρνήσεις τους στις προσκλήσεις του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, μήπως θα έπρεπε κάποτε να τελειώνει το παραμύθι; Δεν θέλετε συνεργασία; Με γεια σας και χαρά σας. Διαβάστε όμως με προσοχή και τις δημοσκοπήσεις και τα ξαναλέμε…

Σχόλιο του "@ρ@τε πύλ@ς": όλα αυτά τη στιγμή που o Γ. Παπανδρέου, ένας "αστός πολιτικός" (κατά τη λογική του βουτηρομπεμπέ Alexis), με πατέρα πρωθυπουργό, έκανε θητεία στον Εβρο και ο δικός του γιός σήμερα υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις! Η διαφορά του ... "αστού" από τον ... "ευρω-κομμουνιστή"! ΟΥΣΤ!