Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

"Το Βήμα" της 18/9/07: ένα παράδειγμα προς αποφυγή...

Κάντε το κόπο να διαβάσετε το απαίσχυντο κύριο άρθρο του "Βήματος" της 18/9/07. Προσέξτε τις ... υποδείξεις προς τον Γιώργο και το αβαντάρισμα του κ.Καθηγητή. Και μετά, ξεχάστε την "εικονική πραγματικότητα" των εκδοτών και επιστρέψτε στο θρίαμβο της Κυριακής! Η εκδίκηση είναι ΟΝΤΩΣ ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, τόσο κρύο όσο να περάσουν σχεδόν 2 μήνες...

Οσα δεν κατάλαβαν οι Μάκηδες...

Ευτυχώς στο "Βήμα" υπάρχουν (ακόμη) σοβαροί άνθρωποι που αντισταθμίζουν το φαρμάκι των Πρετεντέρηδων. Διαβάστε τί γράφει για την σπουδαιότητα και την παιδευτική σημασία της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής στην κοινωνία μας ο Ριχάρδος Σωμερίτης:

"
Η 11 του Νοέμβρη περιέχει πολλά θετικά μηνύματα και πολλά ερωτηματικά. Στα μηνύματα περιλαμβάνεται η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε μια ως τώρα αποκλειστικά εσωκομματική και σε μεγάλο βαθμό αδιαφανή διαδικασία. Χάρη στο ΠαΣοΚ και, πρέπει να το σημειώσουμε, στον ίδιο τον πρόεδρό του, ο πολιτικός πολιτισμός έκανε στη χώρα μας, όπως πολύ πρόσφατα και στην Ιταλία, ένα τεράστιο βήμα προόδου που αργά ή γρήγορα όλες οι άλλες παρατάξεις, αν είναι δημοκρατικές, θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Στα μηνύματα περιλαμβάνεται επίσης το δικαίωμα ψήφου που εκχωρήθηκε στους αλλοδαπούς, μονίμους κατοίκους της χώρας. Ολοι οι προοδευτικοί άνθρωποι θέλουν την ένταξή τους. Ηταν θέμα συνέπειας- δηλαδή κάτι το όχι πάντα αυτονόητο- η ένταξη αυτή να αρχίσει από το κόμμα. Σε μια χώρα όπου ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σηκώνουν κεφάλι ακόμα και μέσα στις δικαστικές αίθουσες η πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ πρέπει να χαιρετιστεί".

Στην ξενοφοβική Ελλάδα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, στην Ελλάδα του "ήξεις-αφήξεις" που εφαρμόζει το ΚΚΕ και εν μέρει ο ΣΥΝ, η διαδικασία εκλογής που επέλεξε το Κίνημα είχε τη δική της ευρωπαϊκή σύγχρονη διάσταση.

Η αυτονομία της πολιτικής ΙΙ

Σε επίρρωση των όσων υποστήριξε ο Ν.Κοτζιάς, να σημειώσω και το εξής: την Δευτέρα, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο Αντ1 είχε γκάλοπ της Metron Analysis όπου σημειωνόταν ξεκάθαρα η απήχηση που είχε η εκλογή του Γιώργου στην ψυχοσύνθεση του κόσμου: με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αν θυμάμαι καλά γύρω στο 68%, οι ψηφοφόροι του Κινήματος θεωρούν ότι ο Γιώργος μπορεί να νικήσει τον πρωθυπουργεύοντα ανηψιό. Ενα συντριπτικό ποσοστό 78% πιστεύει ότι ο Γιώργος θα είναι αποτελεσματικότερος μετά την περιπέτεια αυτή και ένα άλλο ποσοστό 66% θεωρεί ότι την ίδια διαδικασία εκλογής ηγεσίας πρέπει να εφαρμόσουν και τα άλλα κόμματα (τ'ακούτε Μάκη, Ολγα, Μάρα και λοιποί μοιρολογούντες?). Είδατε καμιά εφημερίδα του χώρου ή κανένα "αντικειμενικό" κανάλι να προβάλλει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής? Οχι βέβαια! Τους χάλαγε τη "σούπα"! Εγώ προσωπικώς μόνον στην "Ελευθεροτυπία" της 13/11 την είδα αναδημοσιευμένη, στη σελ.5. Ο γκαιμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Η αυτονομία της πολιτικής Ι

"Την Κυριακή η κοινωνία των πολιτών νίκησε ένα κομμάτι των media που θέλουν να ποδηγετούν την πολιτική ... Ακόμη και μετά την πολιτική παριστάνουν σαν να μην κατάλαβαν ότι κέρδισε ο κ.Παπανδρέου διότι το φέρουν βαρέως. Οι ίδιοι άνθρωποι που γράφανε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου "κύριε πρόεδρε παραιτηθείτε" επειδή ο Παπανδρέου έχασε με 3% από τη ΝΔ, θεωρούν αμελητέα ποσότητα το 25% με το οποίο κέρδισε τον κ.Βενιζέλο ... Την Κυριακή νίκησε ένας κόσμος που αγωνιούσε να μην καταληφθεί το κόμμα ... Αυτό το παραμύθι ότι τα ίδια ΜΜΕ στήριξαν τον κ.Παπανδρέου το 2004 πρέπει να τελειώσει. Ο κ.Παπανδρέου είχε έτσι κι αλλιώς τον άνεμο στα πανιά του και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν υποστήριξαν τον Παπανδρέου αλλά το να αναλάβει εκείνος το κόστος της ήττας και όχι ο κ.Σημίτης".

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς στον ραδιοσταθμό της ΝΕΤ, και είναι η πρώτη φορά, νομίζω, που τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους (
δηλαδή: "ΒΗΜΑ") !

Ρήξεις ή ισορροπίες?

Και τώρα τί? Αλλαγές σε πολιτικές, νοοτροπίες, πρόσωπα, πρακτικές? Η, ισορροπίες πάλι? Καλή η ενότητα, καλύτερα όμως τα καθαρά λόγια. Οποιος δε θέλει ή δε μπορεί, στην άκρη. Υπάρχουν κι άλλοι πολίτες, που έχουν να προσφέρουν.

Αλαλα τα χείλη των ασεβών...

Νίκος Αθανασάκης και Γιώργος Ανωμερίτης για τα τελικά αποτελέσματα:

«Η μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά σε πρωτοβουλίες που εκσυγχρονίζουν το πολιτικό σύστημα και αναζωογονούν τη δημοκρατία» τόνισε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, παρουσιάζοντας, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΚΑΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, τα αποτελέσματα της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου του Κινήματος. Ο Ν. Αθανασάκης, επεσήμανε ότι «η διαδικασία αυτή, για την εκλογή του αρχηγού ενός κόμματος, συνιστά ένα σημαντικό δεδομένο ήδη, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πολιτικό σύστημα της χώρας» καλώντας, με αυτόν τον τρόπο, και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, Γ. Ανωμερίτης, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα, σημείωσε ότι «η ΕΚΑΠ, όλον αυτόν τον καιρό, εργάστηκε και αποφάσισε ομόφωνα και θα παραδώσει το πρακτικό πιστοποίησης των αποτελεσμάτων, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Τα αποτελέσματα, έχουν ως εξής:
Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων: 1.376
Πιστοποιημένα εκλογικά αποτελέσματα: 1.355
Υπολείπονται να πιστοποιηθούν τα αποτελέσματα 21 εκλογικών τμημάτων.

Ψήφισαν: 738.078. Έγκυρα: 733.087. Άκυρα: 4.990. Λευκά: 1.194.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
Παπανδρέου Γιώργος: 407.407 ψήφοι ποσοστό 55,57%.
Βενιζέλος Ευάγγελος: 282.230 ψήφοι ποσοστό 38,50%.
Σκανδαλίδης Κώστας: 42.256 ψήφοι και ποσοστό 5,76%.

Τηλε-φωστήρες και "Αυριανή" ("η εφημερίδα που στήριξε τον... βενιζελισμό" !) άρχισαν ήδη το τροπάρι: δεν ήταν 850.000 οι ψηφίσαντες, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ήταν "μόνον" 738.078! Το παραδέχονται έμμεσα και οι ίδιοι: "όπως έλεγαν οι εκτιμήσεις". Και είναι μικρός αριθμός οι 738 χιλιάδες κόσμου που θέλησε να επιλέξει ο ίδιος την ηγεσία του? Μήπως ο φυτευτός ανηψιός που πρωθυπουργεύει επελέγη από τόσους πολίτες? Οχι βέβαια. Αλλά στην περίπτωσή του, τα μήντια κάνουν την πάπια.

Είπαμε: το μόνο που δεν μπορεί να νικήσει κανείς είναι η ηλιθιότητα!

Εμετός...

Ο Νίκος Αθανασάκης έδωσε την απάντηση στη μιζέρια των Μάκηδων (και Λάκηδων, βεβαίως-βεβαίως). Το τί είπε θα το βρείτε στη σελίδα του Πασόκ. Από όλο τον διάλογο, όμως, μία φράση του Γραμματέα "έγραψε" :

Ν. Αθανασάκης: Ναι, αλλά ξέρετε κ. Τριανταφυλλόπουλε - μια τελευταία φράση - εσείς κάνατε μια οργανωμένη επιχείρηση, για να αποδείξετε κάτι. Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απατεώνες, για να πάνε από κέντρο σε κέντρο να κάνουν αυτό. Ένα ελάχιστο ποσοστό, υπήρξε και στην Ιταλία. Ήταν 13.000 άνθρωποι στην Ιταλία, νομίζω, είχαμε εξαπλάσια σχέση στις ψηφοφορίες, ένα ποσοστό θα υπάρξει και εδώ.