Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Οσα δεν κατάλαβαν οι Μάκηδες...

Ευτυχώς στο "Βήμα" υπάρχουν (ακόμη) σοβαροί άνθρωποι που αντισταθμίζουν το φαρμάκι των Πρετεντέρηδων. Διαβάστε τί γράφει για την σπουδαιότητα και την παιδευτική σημασία της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής στην κοινωνία μας ο Ριχάρδος Σωμερίτης:

"
Η 11 του Νοέμβρη περιέχει πολλά θετικά μηνύματα και πολλά ερωτηματικά. Στα μηνύματα περιλαμβάνεται η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε μια ως τώρα αποκλειστικά εσωκομματική και σε μεγάλο βαθμό αδιαφανή διαδικασία. Χάρη στο ΠαΣοΚ και, πρέπει να το σημειώσουμε, στον ίδιο τον πρόεδρό του, ο πολιτικός πολιτισμός έκανε στη χώρα μας, όπως πολύ πρόσφατα και στην Ιταλία, ένα τεράστιο βήμα προόδου που αργά ή γρήγορα όλες οι άλλες παρατάξεις, αν είναι δημοκρατικές, θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Στα μηνύματα περιλαμβάνεται επίσης το δικαίωμα ψήφου που εκχωρήθηκε στους αλλοδαπούς, μονίμους κατοίκους της χώρας. Ολοι οι προοδευτικοί άνθρωποι θέλουν την ένταξή τους. Ηταν θέμα συνέπειας- δηλαδή κάτι το όχι πάντα αυτονόητο- η ένταξη αυτή να αρχίσει από το κόμμα. Σε μια χώρα όπου ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σηκώνουν κεφάλι ακόμα και μέσα στις δικαστικές αίθουσες η πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ πρέπει να χαιρετιστεί".

Στην ξενοφοβική Ελλάδα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, στην Ελλάδα του "ήξεις-αφήξεις" που εφαρμόζει το ΚΚΕ και εν μέρει ο ΣΥΝ, η διαδικασία εκλογής που επέλεξε το Κίνημα είχε τη δική της ευρωπαϊκή σύγχρονη διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: