Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ολο κι ανεβαίνουν...

Την προηγούμενη εβδομάδα, το blog της T.O. Πασόκ Ερέτριας βρήκε από εμένα τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, όπως ... ρητώς το παραδέχτηκε :)
Σήμερα, είναι ... σειρά μου να "δανειστώ" τα αποτελέσματα των νέων δημοσκοπήσεων από την T.O. Ερέτριας! Σας ευχαριστώ παιδιά! Εχουμε και λέμε:

Όλο κι ανεβαίνουν...

Ο λόγος για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ το οποίο εμφανίζεται ενισχυμένο και να πλησιάζει την αυτοδυναμία σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής και της Focus για τη Real News. Μάλιστα στην πρώτη εμφανίζεται και να διευρύνει τη διαφορά, ενώ στη δεύτερη η ψαλίδα παραμένει σταθερή.

Αναλυτικά:

Public Issue
ΠΑΣΟΚ 40% (από 38,5% τον Φεβρουάριο)
ΝΔ 35% (από 34% τον Φεβρουάριο)
ΚΚΕ 8,5% (από 8,5%)
ΣΥΡΙΖΑ 7,5% (από 10%!!)
ΛΑΟΣ 5% (από 4,5%)
Οικολόγοι 3% (από 3,5%)

FOCUS
ΠΑΣΟΚ 30,2% (από 29,4% τον Φεβρουάριο)
ΝΔ 27,2% (από 26,3% τον Φεβρουάριο)
ΚΚΕ 7% (από 6,6%)
ΣΥΡΙΖΑ 6,8% (από 6,1%!!)
ΛΑΟΣ 3,6% (από 4,3%)
Οικολόγοι 2,8% (από 3,4%)

Καληνύχτα Τζον-τζον...

Απολαυστικός ο Γ. Παπαχρήστου στη σημερινή του στήλη, στα "ΝΕΑ":

"Μου το λένε και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι τόσο βέβαιος για τον εαυτό του όσο και μια καλαμιά στον κάμπο -τι είπε πάλι ο ποιητής- στο μέσο μιας μεγάλης θύελλας. Είναι επίσης -μου τον περιγράφουν δηλαδή- και τόσο βαρύθυμος που δύσκολα μιλιέται. Μόνο τον Αντώναρο (λέει ο Αντώναρος δηλαδή) βλέπει κάθε πρωί, διαβάζουν μαζί τις εφημερίδες (και μένα, και μένα), συζητάνε και για τον Παναθηναϊκό που πάει χάλια και μετά εκεί κατά τις 11 τελειώνει η σεμνή τελετή κι ο καταλληλότερος Κώστας κάνει το ένα και μοναδικό ραντεβού της ημέρας. Α, όλα κι όλα.
Μπορεί η χώρα να περνάει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων, αλλά ο άνθρωπός μας δεν θα χαλάσει και τη ζαχαρένια του εδώ που τα λέμε. Μια συνάντηση με υπουργό την ημέρα κι αυτό είναι. Μετά στο σπίτι, κατάκοπος. Θα μου πεις, άμα το προηγούμενο διάστημα δεν έκανες ούτε αυτό, το να βλέπεις τον Χατζηδάκη ή τον Στυλιανίδη, έστω και για μια φορά, είναι κούραση μεγάλη. Τέλος πάντων. Αυτά να τα βλέπουν στην Ευρώπη που οι πρωθυπουργοί από το πρωί ώς το βράδυ είναι με τον διοικητή της κεντρικής τους τράπεζας και τον υπουργό Οικονομικών. Μόνο μαζί δεν κοιμούνται. Κουβεντιάζουν όλη την ημέρα για το πώς θα βρουν λύσεις. Εδώ ο δικός μας, που διοικεί τον επίγειο παράδεισο, τη μοναδική όαση ευημερίας σε έναν κόσμο που διαλύεται, μια συνάντηση την ημέρα και πολύ είναι".

"Είμαστε ανίκανοι"!

Χρ. Μαρκογιαννάκης, υπουργός Δημ. Τάξης: "Είμαστε ανίκανοι" !

Ολοι εμείς: "Το ξέρουμε, το ξέρουμε" !

Κοιμούνται ΟΡΘΙΟΙ!


Παρέλαβαν μία αστυνομία που περιφρούρησε αποτελεσματικά μία παγκόσμια διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί με χιλιάδες αθλητές, συνοδούς, τουρίστες και δημοσιογράφους.

Παρέλαβαν μία αστυνομία που εξάρθρωσε την εσωτερική τρομοκρατία, μετά από δεκαετίες.

Παρέλαβαν μία οικονομία με μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης που, παρόλα τα προβλήματα, κρίθηκε ικανότατη να μας εντάξει στο ευρώ από τους πρώτους.

Παρέλαβαν μία εξωτερική πολιτική που είζε κατορθώσει να εντάξει την Κύπρο στην Ευρώπη των 15, χωρίς να ανοίξει μύτη από τις απειλές της Τουρκίας.

Και τί θα παραδώσουν? Βλέπε εδώ και εδώ και εδώ και εδώ...

Δεν λυπάμαι κανέναν, παρά μόνον τον Γιώργο Παπανδρέου που θα κληθεί να παραλάβει μία Ελλάδα όπως την άφησαν οι Γερμανοί το '45!