Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Με τους έλληνες ομογενείς...



O Παπανδρέου, όπου και να πηγαίνει πλέον, γίνεται δεκτός ως ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας. Είναι ο μόνος που προωθεί τα ελληνικά δίκαια. Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνάντησή του με την ελληνική παροικία στο Βαλπαραϊσο της Χιλής, στο papandreou.gr...

Υπεύθυνος ηγέτης και διεθνής προσωπικότητα!

H φωτογραφία από το papandreou.gr

Διαβάζω στο Flash.gr:

Ο Παπανδρέου στη Χιλή συνομίλησε με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, με τον οποίο συμφώνησαν να βρεθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G-20 στο Λονδίνο, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς. Συνομίλησε επίσης και με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με τον οποίο ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο στη Ν. Υόρκη, όπου θα συζητηθεί και η ένταξη του κόμματος του κ. Λούλα στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Είχε σημαντική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόζεφ Μπάιντεν. Πρόκειται για την ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ που είχε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με Έλληνα πολιτικό και πολιτειακό παράγοντα. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και η συζήτηση έφθασε μέχρι την αποκάλυψη του κ. Μπάιντεν για το πώς γνώρισε τους γονείς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Μπαράκ Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη, να επισκεφθεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (αυτό δεν θα έπρεπε να το είχε ήδη κάνει η κυβέρνηση του απερχόμενου "κουρασμένου"?). Επίσης, του ανέφερε ότι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα ακολουθήσει επιθετική διπλωματική πολιτική, με ανάληψη πρωτοβουλιών προς όλες τις χώρες της περιοχής, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Πήρε τη διαβεβαίωση από τον Μπάιντεν ότι και οι ΗΠΑ δεν είναι στη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, αλλά επιδιώκουν και εκείνες μια πολιτική με πλαίσια και κανόνες. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε πει νωρίτερα, στην ομιλία του στο συνέδριο των Σοσιαλιστών ηγετών, ότι «δεν θέλουμε να είμαστε ο χωροφύλακας της γης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε μεσολάβηση από τον συνομιλητή του για να συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο. Κάτι τέτοιο, όπως εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτες του, θα έδινε την εντύπωση ότι παρακαλάει και δεν θα το ήθελε σε καμία περίπτωση. Ολα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή, είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι και όχι δημοσιοσχεσίτες», πρέπει «να καταλάβουν ότι είμαστε σοβαροί και ότι δεν λειτουργούμε αποσπασματικά».

"Κουρασμένε", βλέπεις πώς ενεργούν οι διεθνείς προσωπικότητες που ξέρουν να ασκούν διπλωματία?

Ο Γιώργος ανοίγει τις πόρτες...

Την ώρα που ο "κουρασμένος" παρακαλάει για μία συνάντηση με τον Ομπάμα, έστω κι από σπόντα, ο Παπανδρέου συναντά με την μία τον J. Biden, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ (η φωτογραφία από το papandreou.gr). Οπως πολύ σωστά αναρωτιέται ο Κρόγιας, θα μας πουν τίποτε γι αυτό τα ελληνικά ΜΜΕ ή θα το "θάψουν"?

Βλ. σχετικά και εδώ...

Οι 10 λόγοι της σαρωτικής νίκης...

Από το άρθρο του Τάσου Παππά, στη σημερινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", έχουν ενδιαφέρον οι 10 λόγοι για τους οποίους το Πασόκ πιθανόν να καταγάγει σαρωτική νίκη στις εκλογές, τέτοια που θα μας εκπλήξει όλους:

1.- Η οικονομική κρίση και η αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τις συνέπειές της σπρώχνουν το εκλογικό σώμα προς τα κεντροαριστερά.

2.- Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου Α. Παυλίδη δρομολογούν εξελίξεις που θα θέσουν σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Επίκειται, μάλιστα, και σχετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

3.- Το κύμα εγκληματικότητας μπορεί να ενεργοποιεί τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας, ωστόσο η αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών αστυνόμευσης δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να παίξει το χαρτί «του νόμου και της τάξης».

4.- Η αποσυσπείρωση της βάσης της Ν.Δ. προχωρεί με γρήγορο ρυθμό.

5.- Ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει το κλίμα ηττοπάθειας στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, παρά τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του.

6.- Χωρίς ένα όργανο πολιτικής διεύθυνσης και επικοινωνιακής διαχείρισης ο Κ. Καραμανλής μένει απροστάτευτος, η παράταξη βυθίζεται στη σύγχυση και οι οπαδοί της Ν.Δ. συμφιλιώνονται ήδη με την ιδέα της ήττας.

7.- Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει σταθερά ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει τη Ν.Δ. το 2007 και κλείνει σταδιακά τους διαδρόμους προς τους γειτονικούς πολιτικούς χώρους.

8.- Η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και δύσκολα θα ανακοπεί, αφού οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του καλά κρατούν. Η «επιστροφή» του στα ποσοστά του 2007 σαφέστατα ευνοεί το ΠΑΣΟΚ.

9.- Η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον χάσει την εμπιστοσύνη των ισχυρών οικονομικών κύκλων που τη στήριξαν την τελευταία δεκαετία.

10.- Η βελτίωση της ηγετικής παρουσίας του Γ. Παπανδρέου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα απαξιωτικά σχόλια σε ό,τι αφορά τις ικανότητές του έχουν μειωθεί θεαματικά. Αντιμετωπίζεται, πια, ως πρωθυπουργός εν αναμονή.

Υπάρχει κι ένας 11ος λόγος: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!