Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Υπεύθυνος ηγέτης και διεθνής προσωπικότητα!

H φωτογραφία από το papandreou.gr

Διαβάζω στο Flash.gr:

Ο Παπανδρέου στη Χιλή συνομίλησε με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, με τον οποίο συμφώνησαν να βρεθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G-20 στο Λονδίνο, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς. Συνομίλησε επίσης και με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με τον οποίο ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο στη Ν. Υόρκη, όπου θα συζητηθεί και η ένταξη του κόμματος του κ. Λούλα στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Είχε σημαντική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόζεφ Μπάιντεν. Πρόκειται για την ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ που είχε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με Έλληνα πολιτικό και πολιτειακό παράγοντα. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και η συζήτηση έφθασε μέχρι την αποκάλυψη του κ. Μπάιντεν για το πώς γνώρισε τους γονείς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Μπαράκ Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη, να επισκεφθεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (αυτό δεν θα έπρεπε να το είχε ήδη κάνει η κυβέρνηση του απερχόμενου "κουρασμένου"?). Επίσης, του ανέφερε ότι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα ακολουθήσει επιθετική διπλωματική πολιτική, με ανάληψη πρωτοβουλιών προς όλες τις χώρες της περιοχής, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Πήρε τη διαβεβαίωση από τον Μπάιντεν ότι και οι ΗΠΑ δεν είναι στη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, αλλά επιδιώκουν και εκείνες μια πολιτική με πλαίσια και κανόνες. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε πει νωρίτερα, στην ομιλία του στο συνέδριο των Σοσιαλιστών ηγετών, ότι «δεν θέλουμε να είμαστε ο χωροφύλακας της γης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε μεσολάβηση από τον συνομιλητή του για να συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο. Κάτι τέτοιο, όπως εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτες του, θα έδινε την εντύπωση ότι παρακαλάει και δεν θα το ήθελε σε καμία περίπτωση. Ολα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή, είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι και όχι δημοσιοσχεσίτες», πρέπει «να καταλάβουν ότι είμαστε σοβαροί και ότι δεν λειτουργούμε αποσπασματικά».

"Κουρασμένε", βλέπεις πώς ενεργούν οι διεθνείς προσωπικότητες που ξέρουν να ασκούν διπλωματία?

Δεν υπάρχουν σχόλια: