Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Αλλα αντί άλλων...

Αρχισε ξανά τις γνωστές αρλουμπολογίες ο Πρετεντεράκος στο σαββατιάτικο σχόλιό του, στο "Βήμα". Γράφει (και με κόκκινο οι παρατηρήσεις μας που αποδεικνύουν ότι τόσον η έρευνα όσο και τα "συμπεράσματα" του ... πολλά βαρύ σχολιαστή είναι για κλάμματα!):

"Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα» δεν θα σταθώ στα τρέχοντα. Αυτά είναι λίγο-πολύ όπως τα ξέρουμε. Θα σταθώ σε εκείνα που διαδραματίζονται κάτω από την επιφάνεια της πολιτικής καθημερινότητας. Και τα οποία μαρτυρούν βαθύτερες διεργασίες. Τρεις αριθμοί είναι εύγλωττοι:
1. Το 70,7% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία μας (βασικός πυλώνας της οποίας είναι και η ελευθερία λόγου και άρα τα ΜΜΕ, που ΕΣΕΙΣ και οι εργοδότες σας τα καταντήσατε ασύδοτα, επομένως το συμπέρασμα αφορά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και εσάς!). Σιγά την είδηση, θα μου πείτε. Ναι, αλλά άλλο να το υποψιάζεσαι και άλλο να το βρίσκεις μετρημένο!
2. Κανένας επιμέρους θεσμός της δημοκρατίας μας δεν συγκεντρώνει αποδοχή υψηλότερη του 30%, με οριακές εξαιρέσεις την Εκκλησία (της οποίας οι εκπρόσωποι τρώνε με χρυσά κουτάλια και αποτελούν κράτος εν κράτει και έχασαν κάθε κύρος με το Βατοπαίδι?) και τη Δικαιοσύνη (που αυτοεξευτελίζεται καθημερινά σιγοντάροντας τη ΝΔ στη συγκάλυψη των σκανδάλων?).
3. Το 49,2% επιθυμεί την εγκαθίδρυση Προεδρικής Δημοκρατίας, δηλαδή αλλαγή πολιτικού καθεστώτος (εδώ γελάνε, γιατί ακόμη και οι φοιτητές της Νομικής είναι δύσκολο να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της προεδρευόμενης, όπως η δική μας, και της προεδρικής, όπως η γαλλική, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, και την κατάλαβαν (!) ΑΥΘΩΡΕΙ και ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ (!!) ΚΙΟΛΑΣ ΘΕΤΙΚΑ οι απλοί πολίτες που ρωτήθηκαν από την Kappa Research? Ασε δε που ο χαρακτήρας του πολιτεύματος μας ανήκει στον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του Συντάγματος, δηλ. δεν αναθεωρείται και δεν αλλάζει παρά μόνον με ... επανάσταση! Γιατί δεν ρωτούσατε πριν τον κύριο Βενιζέλο που είναι και αγαπημένος σας, κύριε Πρετεντεράκο?)".

Βγάλε το σκασμό!

Δήλωσε ο γνωστός ... επαναστάτης του καναπέ, στο "Πρώτο Θέμα":

"Με τρομάζει ο κουρασμένος Καραμανλής"...

Αλλά για να μην δυσαρεστήσει τους δεξιούς φίλους του (μην ξεχνάμε ότι υποστήριξε τον Κακλαμάνη για δήμαρχο Αθηνών και τώρα που η Αθήνα έχει βρωμίσει, κάνει την πάπια!), συμπληρώνει χωρίς να ντρέπεται:

"...και ο ξεκούραστος Παπανδρέου"!!!

Καταλάβατε την ισοπεδωτική λογική? "Ολοι το ίδιο είναι"...

Ποιός τα λέει αυτά? Ο πλέον ευνοημένος από το σταρ σύστεμ και τα ΜΜΕ, κος Λάκης (βλ. και εδώ)...

Βγάλε το σκασμό επιτέλους! Δεν είσαι πάνω από κάθε κριτική!