Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!

Διαβάζω στο skai.gr:

Την πλήρη κάλυψη στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ, και στον πρόεδρο της Τάκη Αθανασόπουλο, παρέχουν με επιστολή τους οι 8 γενικοί διευθυντές της επιχείρησης και ο νομικός σύμβουλος.
"Οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ ΑΕ πιστεύουμε στη στρατηγική της ΔΕΗ και στους τρόπους υλοποίησής της όπως αυτοί εκφράζονται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Π. Αθανασόπουλο και δεσμευόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, όπως άλλωστε επιβεβαιώσαμε και ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ στις 11 Νοεμβρίου 2008", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: μας περνούν για ηλίθιους? Οι πρώτοι που θα πάρουν πόδι αν καρατομηθεί ο απίθανος πρόεδρος της ΔΕΗ είναι οι υπογράφοντες γενικοί διευθυντές και ο νομικός της σύμβουλος, για να μπουν στη θέση τους οι αρεστοί στη νέα διοίκηση! Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για τον Αθανασόπουλο! Τη θεσούλα τους προστατεύουν οι άνθρωποι!

Ο αυτο-εξευτελισμός μίας ιστορικής εφημερίδας...

Δε φτάνει στους Ψυχάρηδες που κατάντησαν μία ιστορική εφημερίδα από ναυαρχίδα της ενημέρωσης σε σκιά του εαυτού της και ... διανομέα λαϊκών CDs ? Θέλουν πιά να την εξευτελίσουν πλήρως? Δεν έχουν καταλάβει ότι το λιβάνισμα Καραμανλή δεν έχει πια πέραση? Ως πότε θα προσπαθούν να τον παρουσιάζουν ως ... δήθεν αγωνιζόμενο υπέρ βωμών και εστιών? Δεν πήραν το μάθιηημά τους από την 11 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, όταν το εμετικό πρωτοσέλιδό τους "Παραιτηθείτε κ.Πρόεδρε" το έκανε χίλια κομμάτια ο απλός πολίτης?

Θέε μου, πόσο θα τους ανεχόμαστε ακόμη?

Σε συνέχεια των αναρτήσεών μου για τον δημαρχούλη Θεσσαλονίκης, έρχεται το σημερινό σχόλιο του blog Greece-Salonika, όπου μπορείτε να θαυμάσετε με ποιον τρόπο οι δεξιοί κάνουν το άσπρο...μαύρο! Δυστυχώς γι'αυτούς, έχουμε μάθει πλέον τα κόλπα τους και δεν τσιμπάμε:

“Όσοι επιμένουν σε μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ουσιαστικά πολλαπλασιάζουν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της ανεργίας, καθώς συγχρόνως λένε ναι στις απολύσεις εργαζομένων”, ήταν το νέο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο κ. Παπαγεωργόπουλος για να δικαιολογήσει την εμμονή του να μην ακυρωθούν οι προγραμματισμένες αυξήσεις των δημοτικών τελών στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι “πρώτο μέλημα για εμάς είναι να μην απολύσουμε ούτε έναν εργαζόμενο”!!
...

Και τα ερωτήματα παραμένουν αγαπητοί δημοτικοί άρχοντες:
Τη στιγμή που μέσα στην τελευταία εξαετία οι σωρευτικές αυξήσεις που επιβλήθηκαν στους δημότες Θεσσαλονίκης υπερβαίνουν το 65% και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και το 75% έως 80%(!!)
  • μήπως θα ήταν προτιμότερο πρώτα επιστραφούν τα εκατομμύρια ευρώ που υπεξαιρέθηκαν απ΄τα ταμεία του Δήμου,
  • μήπως θα έπρεπε πρώτα να περιοριστούν οι ανόητες,κιτς και πολυέξοδες φιέστες τύπου"γιορτής των αγγέλων","γιορτής τσικνοπέμπτης" ,"όλη η πόλη μια παρέα" κλπ ,
  • μήπως θα ήταν προτιμότερο να περιοριστεί ο τεράστιος προυπολογισμός της Δημοτικής τηλεόρασης που πλησιάζει πλεόν αυτόν της ΕΤ3 με μηδενική όμως τηλεθέαση,
  • μήπως θα έπερεπε να μετατεθούν για λίγο αργότερα οι -αμφιβόλου αισθητικής-αναπλάσεις της νέας παραλίας κλπ,

αντί να καλείται ο πολίτης αυτής της πόλης να πληρώνει διπλάσια και τριπλάσια ποσά απ'αυτά που αντιστοιχούν στη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ;;

Και εν τέλει ζητήστε από τους δημάρχους της Αθήνας και του Πειραιά τη.."μαγική συνταγή" με την οποία επιτυγχάνεται η μηδενική αύξηση τελών χωρίς να χρειαστεί να γίνει ουδεμία απόλυση..