Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: εκλεκτικές συγγένειες!

Την καταγγελία του Πασόκ για τη συνταγματική εκτροπή που επιχείρησε η ΝΔ στη Βουλή, δεν τόλμησε να την αμφισβητήσει ούτε το ΚΚΕ, που ιστορικά πλέον πρώτα κατηγορεί το Κίνημα και μετά τη ΝΔ για ο,τιδήποτε συμβαίνει, από την άνοδο των τιμών μέχρι την ... αμερικανική εισβολή στο Ιράκ!

Να, όμως, που ο ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε και θέλησε να διαγωνισθεί και αυτός στο προσφιλές σπορ της "αριστεράς" που ονομάζεται "αθωώστε τη ΝΔ και κατηγορείστε το Πασόκ" !

Τον κ. Περικλή Κοροβέση τον ξέρετε: γνωστός "αντικαθεστωτικός" συγγραφέας (εγώ, ως άνθρωπος πρακτικός και αυτοδημιούργητος, δεν τους πολυπάω όλους αυτούς τους ... διανοούμενους: όλο θεωρίες είναι και καθόλου πράξη), ίσως να μην μπορούσε κανείς να τον κριτικάρει όσο ήταν αντι-εξουσιαστής. Από τη στιγμή, όμως, που βγήκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορώ ως απλός ΠΟΛΙΤΗΣ να ασκώ κριτική και στον ίδιο, αφού πλέον αποτελεί μέρος του συστήματος.

Ο κ. Κοροβέσης, λοιπόν, στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" (βλ. εδώ), ΥΙΟΘΕΤΕΙ πλήρως την αστεία "επιχειρηματολογία" της ΝΔ (δηλ. "γιατί να κάνουμε νοθεία, αφού το αποτέλεσμα δεν άλλαζε?") και ουσιαστικά δίνει "αριστερό συγχωροχάρτι" στην κυβερνητική παράταξη, ισχυριζόμενος ότι "δεν ξέρω αν το περίφημο βίντεο του ΠΑΣΟΚ ήταν από την τηλεόραση της Βουλής ή έργο κάποιου ντετέκτιβ. Δεν έχει σημασία. Το βίντεο το θεωρώ πραγματικό και αμοντάριστο. Τι δείχνει το βίντεο; Κάποιους βουλευτές της Ν.Δ. να παίρνουν ένα ψηφοδέλτιο και να βάζουν το δικό τους στην κωλότσεπη. Είναι αυτό νοθεία; Με τη θέλησή τους οι βουλευτές προτιμούν να ρίξουν το ψηφοδέλτιο που τους προσφέρεται. Πέρα από το 'απρεπές' της κοινοβουλευτικής διαδικασίας (αν θέλει κάποιος να τους κρίνει με κάποιον κώδικα δεοντολογίας, που εν τούτοις δεν υπάρχει στον κανονισμό της Βουλής) τα αποτελέσματα με οποιονδήποτε τρόπο και να γινόταν η ψηφοφορία θα ήταν τα ίδια ... όταν έχουμε τόσες ψήφους όσοι είναι και οι βουλευτές, τότε δεν θα πρέπει να μιλάμε για νοθεία, αλλά για μια λάθος διαδικασία κάτω από τα φώτα των προβολέων. Αρα, πολύ κακό για το τίποτα".

Στον κ.Κοροβέση οι τακτικές της ΝΔ δεν θύμισαν ούτε τα δέντρα που ψήφιζαν παλιότερα ούτε τίποτε. Δυστυχώς, αριστεροί ή "αριστεροί" καλοθελητάδες υπάρχουν πολλοί για να δίνουν άλλοθι στη ΝΔ...

"Είμαι δεξιός και δεν τους ξαναψηφίζω"...

Αν και δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ψήφισαν τη Δεξιά και έτσι καταδίκασαν μία ολόκληρη κοινωνία, που βρισκόταν σε διαδικασία εξευρωπαϊσμού, ανάπτυξης και φιλελευθεροποίησης, και τώρα δηλώνουν ... αγανακτισμένοι από την πολιτική της Δεξιάς, ωστόσο, με τα τελευταία χαράτσια του Αλογοσκούφη και τις ... "γονικές" αμαρτίες Βουλγαράκη, παρατηρώ να δημοσιοποιείται μία υπερχειλίζουσα αγανάκτηση ακόμη και από "βαμμένους" δεξιούς. Βλέπε και το σχετικό σχόλιο του Εξάκτινου, εδώ.

Εγώ προτείνω και κάτι ακόμη, που το έχω βάλει σε εφαρμογή εδώ και μήνες, συνεργαζόμενος με άλλους φίλους: όπου βρισκόμαστε (ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, καφετέριες) παριστάνουμε μεγαλόφωνα τους αγανακτισμένους πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ, που είναι πλέον "κοψοχέρηδες". Το εφάρμοσε με επιτυχία η ΝΔ παλιότερα, το "ξεπατικώσαμε" κι εμείς ως αντίποινα! Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από την πανικοβλημμένη και τρομαγμένη όψη των δεξιών (και την εύλωττη ... μουγκαμάρα τους!) όταν δίπλα τους ακούν "διαμαρτυρόμενους συναγωνιστές" τους, να καταφέρονται με επιχειρήματα κατά της πολιτικής της ΝΔ! Χεχε...

Μιά "ρετρό" ιστορία...

Γιώργος Βουλγαράκης, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, 2008 (βλ. εδώ): "προχώρησα στη σύσταση των επίμαχων ΕΠΕ για να διασφαλίσω το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου" !

Ελένη Χατζηαργύρη, Ηθοποιός, 1949-50 (βλ. εδώ): "Αμάρτησα για το παιδί μου" (ταινία παραγωγής της "Σπέντζος Φιλμ") !

Μία ζωή χωρίς φαντασία αυτοί οι δεξιοί. Είναι δεξιοί είναι και α-δέξιοι!

Υ.Γ.: κυρία Χατζηαργύρη, ζητώ συγγνώμη για τη σύγκριση με τέτοιου είδους πολιτικάντηδες...

Εκλογές κάθε χρόνο?

ΠΕΡΥΣΙ έγιναν πρόωρες εκλογές επειδή ο Καθιστός Βούδας πήγε να πιάσει στον ύπνο την αντιπολίτευση. Βέβαια, το σχέδιο δεν του πολυβγήκε, αφού εν τέλει πιάστηκε στον ύπνο ο ίδιος και οι υπουργοί του που κοπροσκύλιαζαν στη Μύκονο: κάηκε η μισή Ελλάδα και θα καιγόταν και η άλλη μισή.

ΦΕΤΟΣ, που επίσης στον Καθιστό Βούδα δεν βγαίνουν τα σχέδια με τους 151 βουλευτές+ τον οψίμως διαμαρτυρόμενο Τατούλη, τα "παπαγαλάκια" του (που, από ό,τι φαίνεται, "ταϊζονται" καλά!), άρχισαν πάλι τη φημολογία για "πρόωρες" εκλογές! Πρώτη-πρώτη η "νέα πατσαβούρα", το Μέγκα, ο Σκάϊ κλπ.

Ερωτώ: ΠΟΙΟΣ φωστήρας της Νομικής τους είπε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει τη διενέργεια εκλογών κάθε χρόνο, αν τα βρίσκει σκούρα η εκάστοτε κυβέρνηση? Ο Καταστατικός Χάρτης της χώρας επιβάλλει και άλλου είδους κυβερνήσεις, αυτές τις συνεργασίας. Εκτός αν οι επίγονοι του Στάλιν στην Κουμουνδούρου (cool Alexis and co.) έχουν ήδη ενημερώσει τους καραμανλο-ρουσσόπουλους ότι θα προβοκάρουν κάθε τέτοια λύση! (όχι ότι δεν τους έχω ικανούς δηλαδή...).