Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Με ... αντιγράφει ο Βαγγέλης?

Οταν από αυτό εδώ το μπλογκ καθιέρωσα το χαρακτηρισμό "Καθιστός Βούδας" για τον τεμπέλη ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου και την μακαριότητα που τον χαρακτηρίζει, δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή που το χαρακτηρισμό αυτόν θα τον υιοθετούσε σε δηλώσεις του και ο Βαγγέλης Βενιζέλος! Πολύ δε περισσότερο που εγώ δεν υπήρξα υποστηρικτής της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Κινήματος...

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (2 βήματα από το σπίτι μου δηλαδή!), είπε: "Ο κ. Καραμανλής έδειξε, με τη συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη, ότι δεν έχει πλέον κάτι να πει. Μονότονος, περιχαρακωμένος και στην πραγματικότητα αμήχανος αρνήθηκε να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας και να κάνει κινήσεις απολύτως αναγκαίες για λόγους τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και κοινωνικής δικαιοσύνης ... επί πέντε χρόνια κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και εμφανίζεται «ως πολιτικός Βούδας»" (βλ. όλη τη δήλωση εδώ).

Χαίρομαι που ο Βαγγέλης ... εμπνέεται από μένα :)

Κρύβονται!

Ολγα Τρέμη, on air, σήμερα στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega: "αναζητήσαμε 16 υπουργούς της ΝΔ να έρθουν προσκαλεσμένοι στο δελτίο μας για να συζητήσουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ" !!!

Δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 δείχνει ισοδυναμία...



Το γράφημα από τον ΑΝΤ1

Για να δούμε και τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ισοδύναμα. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,9% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 27,6%. Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,3%, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πέφτει κατακόρυφα στο 11,5% και το κόμμα του ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη Βουλή εισέρχεται και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων με ποσοστό 3%. Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του "Καθιστού Βούδα" στη ΔΕΘ.

Υ.Γ.: αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας "αέρα". Εμείς δεν είμαστε ... Τσίπρηδες να φουσκώνουμε σαν τα παγώνια και να ... ξεφουσκώνουμε σαν μπαλόνια. Χρειάζεται σταθερή δουλειά, πρόγραμμα και συνέπεια. Πολύ σωστά τα λέει και ο Κρόγιας, εδώ.

UPDATE: αψευδής μάρτυρας το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Απογευματινής", όπου, από τους πανηγυρισμούς για τις "πρωτιές" της ΝΔ, έφτασε να παινεύεται απλώς για την παράσταση νίκης (μία μονάδα να περάσει μπροστά το Κίνημα, πάει βόλτα και αυτό το μέγεθος!).