Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η έλλειψη ιστορικής μνήμης...

Η παρακάτω ανάρτηση ανέβηκε από τον Κρόγια και δείχνει το πρόβλημα (αλλά και την ελπίδα) της Δημοκρατίας μας: ότι η έλλειψη ιστορικής μνήμης μας οδηγεί σε τραγικές επιλογές...



Ελπίδα μέσα από το λάθος - "Τώρα πλέον ξέρω! Γνωρίζω!"

"Το 2004 όταν συζητούσα με φίλους το γεγονός ότι μάλλον θα βγει η Νέα Δημοκρατία και θα τα αλλάξει ΟΛΑ πίστευα ότι μια αλλαγή μωρέ είναι καλή. Στο κάτω κάτω στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής ένωσης λίγα είναι αυτά που μπορούν να βλάψουν. Οι φίλοι μου (για τους δεξιούς μιλάω) ήταν νέοι σε ηλικία.

Όταν μιλούσα όμως με κάποιους "παλαιότερους" ηλικιακά, μου έλεγαν: "Δεν ξέρεις αγόρι μου τι θα πει Δεξιά. Δεν την έζησες".

Εγώ γελούσα γιατί πραγματικά θεωρούσα ότι αυτά είναι ξεπερασμένα και ανόητα και ότι μιλούσαν συναισθηματικά. "Είμαστε σε άλλες εποχές", έλεγα.

Με στεναχωρεί πολύ που έκανα λάθος.
Μου δίνει ελπίδα όμως το γεγονός ότι πλέον ΞΕΡΩ. ΓΝΩΡΙΖΩ!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΠΟΤΕ!

Με κατάντησαν φοβικό, μικρό, ασήμαντο, σκουπίδι! Με κατάντησαν να φοβάμαι τον αστυνομικό, τον διπλανό μου αλλοδαπό, τον νέο που φοράει κουκούλα! Μου μαθαίνουν ότι οι "τρομοκράτες" βγαίνουν από τα πανεπιστήμια!! Μου μαθαίνουν ότι είμαι άχρηστος και επικίνδυνος γιατί είμαι όλη μέρα στους υπολογιστές μπροστά!"