Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ετσι πρέπει!

Από το Press.gr η είδηση για το πως η ΠΑΣΚ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προχωρά στη διαγραφή του συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ που διόρισε μέλος της οικογένειάς του μέσω του γνωστού "διαγωνισμού" με τον οποίο ο Μεϊμαράκης διόρισε ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Υπουργείο! Το κείμενο δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ΔΕΝ ανέχεται μύγα στο σπαθί του!
Το γνωστό μπλογκ δημοσιεύει όλη την απόφαση της Γραμματείας της ΠΑΣΚ του υπουργείου που ζητά από τον συνδικαλιστή του Κινήματος να υποβάλει την παραίτησή του διότι "έχει δημιουργηθεί εις βάρος του εικόνα συναλλαγής, προσωπικής ιδιοτέλειας και βολέματος, συμψηφισμού, ανεξάρτητα των προθέσεων πιστεύουμε το ίδιου ή της σεβαστής οικογένειάς του". Και όπως τονίζουν "η παράταξή μας διασύρεται, πλήττεται βάναυσα η αξιοπιστία και η εντιμότητα της πολιτικής της και των στελεχών της, συμπαρασύροντας στο κατήφορο και το πολύπαθο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΕΘΑ "την ώρα που αντιθέτως έχει ανάγκη από στελέχη τα οποία ως φορείς της πολιτικής μας να είναι και φαίνεται ότι είναι μακριά από κάθε έννοια διαπλοκής, συναλλαγής, προσωπικών επιδιώξεων...".
Οπως σημειώνει το Press.gr, "είναι ένα σκληρό κείμενο που όμως τιμά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διότι δείχνουν ότι δεν θέλουν να αφήσουν το κόμμα τους να κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, τώρα μάλιστα που διεκδικεί την επάνοδο στην εξουσία. Τέτοιες καθαρές θέσεις και αποφάσεις χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ".

Χωρίς σχόλια...

Βρε, ούστ!

Τον κάλεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κίνας...

Στους μικρόνοες δύσπιστους που στην αρχή είχαν θεωρήσει ως "μειονέκτημα" την  ανάδειξη του Γιώργου επί 2 συνεχείς φορές στην προεδρία ενός μεγάλους διεθνούς οργανισμού, όπως η Σοσιαλιστική Διεθνής, αναφέρονται σήμερα τα "ΝΕΑ". Ο Γ. Παπαχρήστου μας πληροφορεί  ότι με την ιδιότητά του αυτή τον προσκάλεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κίνας και ότι πλέον οι ξένοι ηγέτες τον αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει πρωθυπουργό (συγκρίνετε ΑΠΛΑ την εικόνα του Γιώργου να συνομιλεί με τον ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης παγκοσμίως με την εικόνα του κακομοίρη Καραμανλή που δεν τον "παίζει" ούτε η Μέρκελ!):

"Τον Ιανουάριο του 2006 όταν ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή, ελάχιστοι έδωσαν σημασία. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν ότι πρόκειται για ένα αξίωμα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Άλλοι, ότι θα ήταν ακόμη μία ευκαιρία για να «λείπει ο πρόεδρος σε ταξίδια». Σήμερα αντιλαμβάνονται, ειδικά αυτοί οι τελευταίοι, ότι το αξίωμα είχε και ουσία και περιεχόμενο. Τον εγκατέστησε στο κέντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής χωρίς να διαθέτει κυβερνητικό αξίωμα. Το πρώτο διάστημα θεωρήθηκε μεγάλο μειονέκτημα. Πολυήμερες απουσίες στο εξωτερικό, μακριά από τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, συνεννόηση από το τηλέφωνο για τις κινήσεις, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό- και γκρίνια. Από πολλούς. Και από δικούς του. Που περνούσε στην κομματική βάση- δεν θέλουν και πολύ αυτά. Το ότι αδιαφόρησε γι΄ αυτά και συνέχισε τελικά, του έκανε καλό, το παραδέχονται ακόμα και οι άσπονδοι φίλοι του. Γιατί όσο κυλούσε ο χρόνος οι εσωκομματικές τριβές μειώθηκαν και παράλληλα ανέβηκε στα μάτια του Έλληνα ψηφοφόρου όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Την Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε στο Πεκίνο για να μετέχει σε ένα ακόμη συνέδριο υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Με το που έφτασε στην κινεζική πρωτεύουσα, τον περίμενε μια πρόσκληση: να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο. Και αυτό κάτι δείχνει λένε συνεργάτες του. Ότι, όπως και αλλού, έχει πλέον την αντιμετώπιση υποψήφιου πρωθυπουργού".

Ο ... κουρασμένος!

Αποστομωτικός ο Γ. Παπαχρήστου από τα σημερινά "ΝΕΑ":
"Χθες ήταν Παρασκευή. Επαναλαμβάνω Πα-ρα-σκευ-ή. Όχι Δευτέρα. Αν ήταν Δευτέρα, θα μπορούσα να το δεχθώ ότι ήταν... τσαγκαροδευτέρα! Αλλά ήταν Παρασκευή.  Τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας. Οι άνθρωποι πάνε κανονικά στη δουλειά τους, για να μην πω και πιο νωρίς από το κανονικό, για να «μαζέψουν» εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν από τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνθρωποι, οι απλοί εργαζόμενοι. Αυτοί που έχουν προβλήματα, και ψάχνονται για το πώς θα τα φέρουν βόλτα. Ένας, που δεν ήταν ποτέ «ένας από μας» όπως μας παραμύθιαζε προεκλογικά -ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής-  είναι φαίνεται υπέρ του... ελαστικού ωραρίου! Κυβερνώντας μια χώρα που δεν... έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, όπου όλα λειτουργούν... ρολόι, όπου η οικονομία (όπως έλεγε και ο υπουργός του Αλογοσκούφης) λειτουργεί άψογα, η υγεία, η παιδεία, το κοινωνικό κράτος είναι σε επίπεδο υψηλότατο, και το διεθνές της κύρος αναβαθμισμένο, έχει την πολυτέλεια να πηγαίνει στο γραφείο του, όπως χθες, στις... 11 το πρωί!! Μέχρι τις 10.20 ήταν στο πιτάκι του στη Ραφήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται- πρωινό χουζούρι, αραλίκι, καφές μετά τσιγ άρου στη δροσιά κ.λπ. Και πάλι καλά να λέμε. Γιατί η χθεσινή του δραστηριότητα όλη κι όλη ήταν μία συνεδρίαση για τα μάτια του κόσμου του υπουργικού συμβουλίου (θαύμα, θαύμα) και μια συνάντηση στις 3 το μεσημέρι με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών Τζ. Στάινμπεργκ. Αλλιώς; Σιγά να μην κατέβαινε στο Μαξίμου. Άλλωστε το τελευταίο που μπορεί να του... προσάψει κανείς είναι ότι του αρέσει η δουλειά! Και είναι γνωστό ότι δηλώνει σταθερά κουρασμένος... 

ΥΓ 1: Διαψεύσεις δεν θα δεχθούμε, γιατί τον είδαμε με τα ματάκια μας στην Αττική Οδό... 
ΥΓ 2: Άμα έρθει το καλοκαίρι, θα τον χάσουμε οριστικά μού φαίνεται...".-

Κάτω τα χέρια από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης!

Διαβάζω στο Flash.gr:

"Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τις προσεχείς ημέρες, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός. Τον Κ. Καραμανλή συνόδευε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στους Έλληνες φορολογούμενους που χρηματοδότησαν αυτό το πολύ μεγάλο έργο, παραδίδουμε ένα μουσείο-κόσμημα, ένα πραγματικά υπερσύγχρονο κέντρο παιδείας και πολιτισμού".

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ:

Δεν υπάρχει ιστορική μνήμη σε αυτόν τον τόπο? Θα τα ισοπεδώσουμε όλα? Δεν ήταν ο Καραμανλής, η ΝΔ και ο Τατούλης που, ως αντιπολίτευση, κατασυκοφάντησαν την Μελίνα, τον Ζύλ και το Πασόκ για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης? ΔΕΝ ήταν αυτοί που κατέθεταν μηνύσεις για να μην προχωρήσει το έργο?

ΑΝ (λέμε, αν...) ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ο απερχόμενος πρωθυπουργός της μίζας και της ρεμούλας θα έπρεπε να ΜΗΝ εγκαινιάδει το έργο, καθώς το πολέμησε και δεν το πίστεψε. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!  Και αυτό πλέον είναι γνωστό στους ... παροικούντες την Ιερουσαλήμ (ο νοών, νοήτω!). 

Ευρωψηφοδέλτιο κύρους...

Μόλις προ ολίγου, στην πρωϊνή εκπομπή του Μέγκα με Χασαπόπουλο-Αναγνωστάκη και καλεσμένο τον γνωστό ...  Β. Χιώτη του "Βήματος", ο Ιορδάνης επιβεβαίωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Πασόκ θα είναι ο εκπρόσωπος τυ Κινήματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ αποκάλυψε ότι "έκλεισαν" και οι υποψηφιότητες του εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη από Θεσσαλονίκη (αδερφού του Γ. Φλωρίδη του Πασόκ), ο οποίος θεωρείται αδέκαστος και από την ΝΔ (βλ. παρεμβάσεις του εδώ και εδώ) καθώς και του νέου επιχειρηματία Τσίγκα, ο οποίος προσπαθεί χρόνια τώρα να στήσει το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης.
Ακόμη και ο Χιώτης του "Βήματος" αναγνώρισε ότι ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο θα αποτελέσει σοβαρότατη εξέλιξη!
Οψόμεθα....
Υ.Γ.: πάντως συμφωνώ σε κάτι με τον Χιώτη, για 1η φορά: ότι ίσως το όνομα του Παπακωνσταντίνου "έπεσε" στο τραπέζι από το Πασόκ επίτηδες, ώστε να "θολώσει" τα νερά και να κάνει ΤΗΝ έκπληξη με κάποιο άλλο όνομα, που δεν ήθελε να το "κάψει"  πρόωρα. Ετσι, "κυκλοφορώντας" το όνομα του εκπροσώπου του, "ανάγκασε" τη ΝΔ να "κλειδώσει" την κομματική και χρησιμοποιημένη Γιαννάκου και να κάνει ρελάνς το ίδιο με μία πραγματική έκπληξη...