Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ας δούμε ψύχραιμα την αποχή...

Ορθότατες οι διαπιστώσεις από το μπλογκ Πελασγία:

"Σεβασμός στα 5,3 εκατ. πολιτών που ψήφισαν: Αναφορικά με την αποχή έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

- Πρώτον, είναι συνειδητή η προσπάθεια της κυβέρνησης και των «παπαγάλων» να αναφέρονται αποκλειστικά στην αποχή για να επισκιάσουν το μήνυμα της κάλπης. Κατανοητή η προσπάθειά τους αυτή μέσα στην απελπισία τους, αλλά αποτελεί ύβρη για τα 5,3 εκατομμύρια πολιτών που ψήφισαν σε συνθήκες μίνι καύσωνα. Αυτοί που προσήλθαν ήταν περισσότεροι από αυτούς που απείχαν. 

- Δεύτερον, η αποχή είναι μεγάλη. Η μεγαλύτερη που καταγράφηκε ποτέ σε εκλογές. Δεν είναι όμως αυτή που παρουσιάζεται. Στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1.500.000 Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους (βλ. άρθρο του Μανώλη Δρεττάκη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία). Επομένως, και δεδομένου ότι η πραγματική αποχή πρέπει να μετράται επί του συνόλου των ψηφοφόρων που έχουν πραγματική δυνατότητα να ψηφίσουν, το πραγματικό ποσοστό της αποχής δεν είναι 47% αλλά περίπου 37%. Η συμμετοχή στην Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ε.Ε.

- Τρίτον, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε τις εντελώς ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι δυνάμεις της ανομίας και τα «παπαγαλάκια» τους που στηρίζουν την κυβέρνηση επένδυσαν στην αποχή, χωρίς να καταφέρουν όμως να αποτρέψουν την κατάρρευση της κυβέρνησης.

- Τέταρτον, η αποχή «χτύπησε» όλα τα κόμματα. Αφορά όλο το πολιτικό σύστημα. Για αυτό και πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ και της επόμενης κυβέρνησής μας είναι να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης πολίτη και πολιτικής".

Λέτε να....?

Τρεις αναρτήσεις του pressmme που θα συζητηθούν:

* Φαντάζεστε (λέμε τώρα...) με τα εκλογομαγειρεία του Πάκη, τα πραγματικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών να πλησίαζαν ή να ξεπερνούσαν το 6% (επιβεβαιώνοντας τα exit polls) και με την απαραίτητη... διόρθωση μέσω της Singular να έγραψαν τελικά 4,5%; Φαντάζεστε; (σ.σ.: αυτό λέγεται κατάφωρη νοθεία ε?)

* ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΕΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ: Πως γίνεται η Β΄Αθηνών η οποία έχει τα περισσότερα εκλογικά κέντρα της πολύ κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και η εκλογική βαρύτητά της είναι μεγαλύτερη από τις Σέρρες και την Σάμο ή οποιαδήποτε άλλη εκλογική περιφέρεια, να βγαίνει τελευταία στα αποτελέσματα που έδινε το υπουργείο Εσωτερικών με τα εκλογικά τμήματα να απαριθμούν περίπου τους ίδιους ψηφοφόρους με τα τμήματα των άλλων περιφερειών;

* ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΜΑΓΕΙΡΑΣ Ο ΠΑΚΗΣ: Κοιμούνται όρθιοι στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μόλις σήμερα κατάλαβαν ότι για 9798 ψήφους η Νέα Δημοκρατία παίρνει μία έδρα από το ΠΑΣΟΚ. Με τα λαμόγια που είναι στο ΥΠΕΣ και στη Singular μήπως πρέπει να ξαναμετρηθούν και να ελεγχθούν όλα τα τηλεγραφήματα, τα άκυρα κλπ;

Από τους δεξιούς, όλα τα περιμένω....

Κυριακή, κοντή γιορτή!

Καλά τα λέει ο Κρόγιας: αχρωματοψία δεν έχουμε, βλέπουμε το χάρτη της Ελλάδας από γαλάζιος να έχει πρασινίσει (υπολογίστε και Ιόνια, Δωδεκάνησα, Α' Θεσσαλονίκης και Α' και Β' Πειραιώς, που δεν "γράφουν" καλά στο χάρτη, προσθέστε και κάποιους νομούς, όπως πχ η Ημαθία, που πέρασε στη ΝΔ μόνον για 67 ψήφους!) και θα καταλάβετε πολλά :)

Οπότε φανταζόμαστε πόσο θα κατακλυσθεί ο χάρτης από πράσινο, την άνοιξη του 2010...

Στον κόσμο του!

Θα μας τρελάνει ο αρχι-άχρηστος?

Τί πάει να πει "πληρώσαμε την αλαζονεία των υπουργών"?

Ποιανού είναι οι υπουργοί? ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ? ΤΟΥ ΚΡΟΓΙΑ? ΠΟΙΑΝΟΥ?

Δεν είναι τα φιλαράκια του που τα κάλυψε παντοιοτρόπως?

Λίγη ψυχραιμία κύριε Ρίζο!

Σας διορθώνουμε, έτσι για την Ιστορία

(την οποία πολλάκις διαστρεβλώνει η παράταξή σας...)

Δείτε κι εδώ...

Μπροστά!

Από τα σημερινά "Νέα"

Αποδείξεις...

Το γράφημα από τα σημερινά "Νέα"

Να η μεγαλύτερη απόδειξη ότι στις εθνικές εκλογές το Πασόκ θα πάρει υπέρ του όλους τους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους της αποχής: η ανικανότητα του ΙΔΙΟΥ του αρχι-άχρηστου και η σοβαρότητα του Γιώργου!

ΗΔΗ από τις πρώτες δηλώσεις του Καραμανλή, φάνηκε ότι ΔΕΝ κατάλαβε ΤΙΠΟΤΕ...

Προς κον Δημήτρη Ρίζο, εκδότη "Αδέσμευτου Τύπου"...

Κύριε Ρίζο, καλή η προσπάθειά σας χθες το βράδυ να δημιουργήσετε πανικό με το "φτιαγμένο" δείγμα αποτελεσμάτων του Υπουργείου του κ. Πάκη, που "κρατούσε" τα καλά αποτελέσματα για το Πασόκ (Β' Αθηνών κλπ), και τη βοήθεια της κρατικής ΥΕΝΕΔ (ε, συγγνώμη, ΕΡΤ ήθελα να πω...).

Ωστόσο, το 4,4% είναι πολύ μεγάλο "αγγούρι" για να το καταπιείτε έτσι!

Καληνύχτα σας και του χρόνου!

Θρίλερ μεν ... αλλά όλα καλά στο τέλος!

Στο 4,4% η διαφορά, σύμφωνα με τα τελικά του ΥΠ.ΕΣ. (ενσωμάτωση αυτή τη στιγμή: 99.84%). Μας τάραξαν λίγο οι εταιρίες δημοσκοπήσεων με την αφερεγγυότητά τους (οι μπλόγκερς του  Πασόκ βέβαια εδώ και καιρό τα λέμε για τα παιχνίδια που παίζουν, ασχέτως αν αναγκάζονται να μας βγάζουν πρώτους, αφού πιέζονται από την λαϊκή αγανάκτηση κατά της ΝΔ).
***
Να εξηγηθούμε όμως: κι εγώ θα ήθελα η διαφορά να είναι στο 6%. ΟΜΩΣ το 4,4% και με τη ΝΔ στο χαμηλότερο σημείο της (πιο κάτω και από τον Εβερτ!), ε, μην είμαστε και πλεονέκτες: εξ αρχής εξάλλου λέγαμε ότι μία διαφορά πάνω από 3% θα είναι τεράστια νίκη. Ε, ΑΥΤΗΝ την νίκη την έχουμε και πάμε για παραπάνω: 15 χρόνια είχε να νικήσει το Κίνημα σε ευρωεκλογές και από το 2004 είχαμε να γιορτάσουμε νίκη. Εννέα μονάδες πίσω ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κάλυψε τη διαφορά και πέρασε και 4,4 μονάδες μπροστά. Είμαστε μπροστά σε 31 Νομούς. Ο ΣΥΝ πήγε άπατος. Το ΚΚΕ έμεινε στα ίδια (έχασε και μία έδρα). Τί άλλο θέλουμε? ΗΜΑΡΤΟΝ!

Ενα σχόλιο: το ΥΠΕΣ και η Singular σίγουρα έπαιξαν μεγάλη πουστιά με τη ροή των αποτελεσμάτων (βλ. και εδώ), αλλά αυτά θα εξεταστούν όταν βρεθούν τα απόρρητα αρχεία  μετά την παράδοση του υπουργείου σε δημοκρατική κυβέρνηση. Πουστιά πιθανόν να έπαιξαν και τα ΜΜΕ με τους γκαλοπατζήδες και να φούσκωσαν τεχνητά τα αρχικά ποσοστά των έξιτ πολς ώστε να δημιουργήσουν μετά γκρίνια! ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ! Το κόλπο το "ομολογούν" και τα σημερινά "Νέα", που στο κύριο άρθρο τους γράφουν: "Πρέπει να σημειωθεί ότι έμμεσα, και προφανώς χωρίς τη θέλησή τους, την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να παρουσιάσει τη χθεσινή βαριά ήττα ως διαχειρίσιμη και ως εύκολα ανατρέψιμη, «στήριξαν» και τα exit polls που έδιναν στο ΠΑΣΟΚ μια διαφορά της τάξεως των 6,5-7% από τη Νέα Δημοκρατία. Αποτέλεσμα ήταν πως όταν από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα η διαφορά φαινόταν αρκετά μικρότερη, τα στελέχη του κόμματος περιέρχονταν στα κανάλια και δήλωναν περιχαρή επειδή το μέγεθος της διαφοράς είχε περιοριστεί στο μισό αυτού που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων".

Δεύτερο σχόλιο: ο χάρτης βάφτηκε πράσινος, όποιος έχει μάτια βλέπει.

Τρίτο σχόλιο: τα υπόλοιπα ισχύουν, όπως τα είπαμε εξ αρχής και η μεγάλη αποχή (48% και όχι 50+) θα εξεταστεί και από το Κίνημα. Αφήστε και που ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, παίχτηκε επίσης πουστιά από ΜΜΕ, Πρετεντεράκους και τη ΝΔ (διαβάστε μία άλλη άποψη, εδώ).