Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Θρίλερ μεν ... αλλά όλα καλά στο τέλος!

Στο 4,4% η διαφορά, σύμφωνα με τα τελικά του ΥΠ.ΕΣ. (ενσωμάτωση αυτή τη στιγμή: 99.84%). Μας τάραξαν λίγο οι εταιρίες δημοσκοπήσεων με την αφερεγγυότητά τους (οι μπλόγκερς του  Πασόκ βέβαια εδώ και καιρό τα λέμε για τα παιχνίδια που παίζουν, ασχέτως αν αναγκάζονται να μας βγάζουν πρώτους, αφού πιέζονται από την λαϊκή αγανάκτηση κατά της ΝΔ).
***
Να εξηγηθούμε όμως: κι εγώ θα ήθελα η διαφορά να είναι στο 6%. ΟΜΩΣ το 4,4% και με τη ΝΔ στο χαμηλότερο σημείο της (πιο κάτω και από τον Εβερτ!), ε, μην είμαστε και πλεονέκτες: εξ αρχής εξάλλου λέγαμε ότι μία διαφορά πάνω από 3% θα είναι τεράστια νίκη. Ε, ΑΥΤΗΝ την νίκη την έχουμε και πάμε για παραπάνω: 15 χρόνια είχε να νικήσει το Κίνημα σε ευρωεκλογές και από το 2004 είχαμε να γιορτάσουμε νίκη. Εννέα μονάδες πίσω ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κάλυψε τη διαφορά και πέρασε και 4,4 μονάδες μπροστά. Είμαστε μπροστά σε 31 Νομούς. Ο ΣΥΝ πήγε άπατος. Το ΚΚΕ έμεινε στα ίδια (έχασε και μία έδρα). Τί άλλο θέλουμε? ΗΜΑΡΤΟΝ!

Ενα σχόλιο: το ΥΠΕΣ και η Singular σίγουρα έπαιξαν μεγάλη πουστιά με τη ροή των αποτελεσμάτων (βλ. και εδώ), αλλά αυτά θα εξεταστούν όταν βρεθούν τα απόρρητα αρχεία  μετά την παράδοση του υπουργείου σε δημοκρατική κυβέρνηση. Πουστιά πιθανόν να έπαιξαν και τα ΜΜΕ με τους γκαλοπατζήδες και να φούσκωσαν τεχνητά τα αρχικά ποσοστά των έξιτ πολς ώστε να δημιουργήσουν μετά γκρίνια! ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ! Το κόλπο το "ομολογούν" και τα σημερινά "Νέα", που στο κύριο άρθρο τους γράφουν: "Πρέπει να σημειωθεί ότι έμμεσα, και προφανώς χωρίς τη θέλησή τους, την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να παρουσιάσει τη χθεσινή βαριά ήττα ως διαχειρίσιμη και ως εύκολα ανατρέψιμη, «στήριξαν» και τα exit polls που έδιναν στο ΠΑΣΟΚ μια διαφορά της τάξεως των 6,5-7% από τη Νέα Δημοκρατία. Αποτέλεσμα ήταν πως όταν από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα η διαφορά φαινόταν αρκετά μικρότερη, τα στελέχη του κόμματος περιέρχονταν στα κανάλια και δήλωναν περιχαρή επειδή το μέγεθος της διαφοράς είχε περιοριστεί στο μισό αυτού που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων".

Δεύτερο σχόλιο: ο χάρτης βάφτηκε πράσινος, όποιος έχει μάτια βλέπει.

Τρίτο σχόλιο: τα υπόλοιπα ισχύουν, όπως τα είπαμε εξ αρχής και η μεγάλη αποχή (48% και όχι 50+) θα εξεταστεί και από το Κίνημα. Αφήστε και που ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, παίχτηκε επίσης πουστιά από ΜΜΕ, Πρετεντεράκους και τη ΝΔ (διαβάστε μία άλλη άποψη, εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: