Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ιδρυσε το δικό σου κράτος!

Αυτές τις μέρες βαριέμαι! Και ψάχνοντας βαριεστημένα στο ίντερνετ έπεσα στη σελίδα του NationStates: όπως αναφέρεται στον πρόλογό του, είναι ένα δωρεάν παιχνίδι εξομοίωσης στην ... πολιτική, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Max Barry, με τίτλο "Jennifer Government".  Ιδρύεις το δικό σου κράτος, του δίνεις σημαία, πρωτεύουσα, εθνική επέτειο, αρχηγό και πρωθυπουργό και το κυβερνάς ανάλογα με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Αρχικά, διαλέγεις το πολίτευμα ανάμεσα σε δημοκρατία, μοναρχία, θεοκρατικό καθεστώς, λαϊκή δημοκρατία, δουκάτα, πριγκηπάτα κλπ και μετά δίνεις το δικό σου φανταστικό όνομα. 
Η χαρά του Χρήστου Ζαμπούνη! Ρίξε μια ματιά στα "εξωτικά" ονόματα αυτών των ... ιδιωτικών κρατών: The Grand Duchy of Montelimar, The Grand Duchy of AmaDala-KenobiOne, The Imperial Republic of Frostguarde, The Socialist Federal Republic of Mostarvia...
Θυμάστε το "Ποντίκι που βρυχάται", εκείνη την τρελή κωμωδία του '59, με τον  Πήτερ Σέλλερς να υποδύεται με εκπληκτικό τρόπο 3 ρόλους, αυτόν της Μεγάλης Δούκισας Γκλοριάνας, του πρωθυπουργού και του απλού υπηκόου του μικροσκοπικού ευρωπαϊκού Δουκάτου της Μεγάλης Φενάκης, χαμένου κάπου στις Αλπεις? Ε, το παιχνίδι αυτό θα σας θυμίσει έντονα το κλίμα της ταινίας εκείνης!