Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Κι άλλο μπροστά! (ή αλλιώς: γιατί είναι αβάσιμη η δήθεν αύξηση των Οικολόγων)...

Στο 5,5% η διαφορά υπέρ Πασόκ στο γκάλοπ της  VPRC για το TVXS και στο 4,1% η διαφορά του στο γκάλοπ του Αλτερ (σήμερα το βράδυ-βλ. γραφικό). Σταθερή η άνοδος και η διαφορά του Κινήματος. Μεγάλη η αποσυσπείρωση της ΝΔ.
----------------.-
Και μία παρατήρηση: μιλάνε όλοι για μεγάλα ποσοστά των Οικολόγων. Σκεφτείτε όμως: πόσα κόμματα με "οικολογικό" τίτλο ή περιεχόμενο συμμετέχουν στις ευρωεκλογές? Δείτε τη λίστα: τουλάχιστον 6 (!) κόμματα μπορούν να αποτελέσουν πιθανή επιλογή για κάποιον που θέλει να ψηφίσει ... οικολογικά ως διαμαρτυρία: από τους Οικολόγους Πράσινους και τους Οικολόγους Ελλάδας (ποιά η διαφορά τους άραγε?) μέχρι τους Κυνηγούς και τους Οικολόγους-Ζωόφιλους. Ποιός μπορεί να με πείσει ότι σύσσωμη η ψήφος διαμαρτυρίας θα πάει στους Οικολόγους-Πράσινους, στους οποίους "δείχνουν" τα γκάλοπ όταν μας μιλάνε για ... "ποσοστά-ρεκόρ"? Επομένως, όλα αυτά εμένα μου φαίνονται λίγο αβάσιμα... Κυριακή, κοντή γιορτή...

Οι γνωστές "δεξιότητες" του Αρείου Πάγου...


Κάθε προεκλογική περίοδο, όσοι κινούμαστε στο νομικό χώρο, αντιμετωπίζουμε την ίδια ιστορία:
Αφ'ενός την ανικανότητα και την ανεπάρκεια των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ΔΣΘ) να επιβάλλουν στην Πολιτεία την απαρέγκλιτη τήρηση της σειρά που ορίζει ο νόμος στο διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων (ο Αρειος Πάγος επιμένει να περιλαμβάνει στους διορισμούς και δικαστικούς υπαλλήλους, που  δεν έχουν τα επιστημονικά εχέγγυα για την διεξαγωγή τέτοιας σοβαρής διαδικασίας και οι οποίοι ούτως ή άλλως λαμβάνουν εκλογικό επίδομα για την απασχόλησή τους στις εκλογές), αφ'ετέρου την καχυποψία (δικαιολογημένη...) όλων μας στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κλήρωση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους (αν γίνεται και πραγματική κλήρωση, δηλαδή...).
Την καχυποψία επιτείνει το γεγονός ότι: (α) αρκετές φορές κάποιοι "προνομιακοί" διορισμοί σε εκλογικά τμήματα του εξωτερικού αφορούσαν ονόματα τέκνων γνωστών δικαστικών και δικηγόρων και (β) κάθε χρόνο ορκίζονται πάρα πολλοί νέοι δικηγόροι, οπότε οι θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων δεν αρκούν για όλους. 
Μόλις πριν 5 λεπτά ανακοινώθηκαν οι φετινοί διορισμοί στη σελίδα του Αρείου Πάγου. Και παρατηρείστε ΤΟ χάος (μιλάμε για το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Επικράτειας!): 1ον, δε λειτουργεί η σελίδα των διορισμών, αφού κανείς δεν προέβλεψε το συνωστισμό των επισκέψεων που θα ακολουθούσε. 2ον, η ανορθογραφία πάει "σύννεφο" σε μία επίσημη κρατική ιστοσελίδα (βλ. φωτογραφία: "ευρΟεκλογές"!).
ΚΑΙ μία παρατήρηση, διότι οι τακτικές της Δεξιάς είναι γνωστές σε αυτήν την χώρα, όπως επίσης γνωστές είναι και οι σχέσεις ΝΔ και δικαιοσύνης: από έναν δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανα στον κύκλο μου, έχει διοριστεί πλήθος δικαστικών αντιπροσώπων με "δεξιά" φρονήματα ενώ παραλείφθηκαν (η ... κλήρωση που λέγαμε!) πάρα πολλοί δικηγόροι με δημοκρατικά φρονήματα.

Εχουν μπερδέψει το γάλα με την ... καβάλα!


Από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία"

Είτε πάνω στον πανικό τους για το "φούμο" που έρχεται, είτε επειδή προσπαθούν και πάλι να ψαρέψουν σε "θολά" νερά, έχουν πάθει μία ... ιστορική σύγχυση:

Από τη μία επιστρατεύουν τα συμπαθητικά παπαγαλάκια (κατά το πρότυπο Μητσοτάκη, το 1985, που επιστράτευσε τα ... παπάκια!), αντί να επιδείξουν το (ανύπαρκτο άλλωστε) έργο τους.

Από την άλλη ... παρεξηγούνται (ας πιούν ξύδι!) με το άκουσμα μίας ιστορικής ρήσης ("Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα"), λες και είναι ... χαμίνια που παίζουν τσιλίκι!

Και ερωτώ: αυτό ήταν που πήγανε να δικαιολογήσουν το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής επειδή ... τάχα ήθελαν να αναδείξουν την πολιτική συζήτηση για τις ευρωεκλογές? Δηλαδή, αν ΔΕΝ είχαν ΤΟΣΟ σοβαρές προθέσεις, ΤΙ ΑΛΛΟ θα είχαν κάνει?

Οι δικοί τους "ξεπουπουλιάζουν" τους παπαγάλους!


Από τα σημερινά "ΝΕΑ"...

Η έκπληξη είναι ο σημερινός δικός τους "Ελεύθερος", που ομολογεί την "πατάτα":


Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα?


Περισσότερα, εδώ...

Υ.Γ.: εγώ πάλι δεν κατάλαβα ΓΙΑΤΙ παρεξηγήθηκε ο Καραμανλής με το ιστορικό αυτό δίλημμα... Θα ένιωθε πιο άνετα αν θυμόταν ο Γιώργος άλλους χαρακτηρισμούς για τη Δεξιά? Π.χ.: ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι, Κουϊσλινγκς, συνεργάτες των Γερμανών, φασίστες, χουντικοί και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός... Οπότε, ευχαριστημένος πρέπει να είναι ο αρχι-άχρηστος!

Η σάρα και η μάρα...

Κούβελας...

Ψωμιάδης & Παπαγεωργόπουλος...

Ανθιμος...

Ζουράρις...

Παπαθεμελής...

Θεέ μου, ΠΟΣΟ χαμηλότερα μπορεί να φτάσει ΑΥΤΗ η πόλη στις επιλογές της ???

Τα αληθινά παπαγαλάκια!

Τα ... αληθινά παπαγαλάκια με τα αληθινά διλήμματα:

διαδώστε το παντού, η γελοιοποίηση του μηνύματος της ΝΔ είναι το όπλο μας!