Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Αθήνα-Κουάλα Λουμπούρ: σημειώσατε 2!

Είδηση νο.1 από Ελλάδα, "υποτίθεται" σύγχρονη χώρα της Ε.Ε. (Δεκ.2007): ο γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ. και "κολλητός" του πρωθυπουργού της χώρας επιχειρεί να αυτοκτονήσει λόγω σκανδάλου με "ροζ" DVD, πίσω από το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κρύβεται και οικονομικό σκάνδαλο. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που τον διόρισαν στη θέση αυτή όχι μόνον δεν παραιτούνται αμέσως, αλλά "βγάζουν γλώσσα" και οι ... "συνειδητοποιημένοι" πολίτες τους ανταμείβουν με ένα ποσοστό +3% στην τελευταία δημοσκόπηση.

Είδηση νο.2 από Μαλαισία, "υποτίθεται" τριτοκοσμική χώρα της Ασίας (Ιαν.2008): ο υπουργός Υγείας της χώρας, Τσούα Σόι Λεκ, υπέβαλε τελικά την παραίτησή του όταν έγινε γνωστό πως πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλο με "ροζ" βίντεο. Το επίμαχο DVD έδειχνε ένα ζευγάρι να κάνει έρωτα στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου (προσοχή: στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ υπήρχαν ΚΑΝ υπόνοιες για οικονομικές δοσοληψίες, αποχαρακτηρισμούς αρχαίων ούτε και κομπασμοί του είδους "δες τί κορμάρα στηρίζει τον Καραμανλή": ο άνθρωπος παραιτήθηκε απλά γιατί βιντεοσκόπησαν μία συζυγική του απιστία!).

Στην πρώτη περίπτωση, μαζί με το σεξ, χρήματα και διαφθορά, διασυρμός της πολιτικής ζωής, εκμετάλλευση υφιστάμενης από προϊστάμενο. Και η κυβέρνηση έχει το θράσσος και μιλά ακόμη.

Στη δεύτερη περίπτωση, απλώς η δημοσιοποίηση μίας μοιχείας. Και όμως, ο υπουργός παραιτείται αμέσως.

Κάθε σύγκριση, δεκτή...