Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Οχι επειδή κερδίσαμε να ρημάξει το Κίνημα...

Καταλαβαίνω ότι, με τα νέα καθήκοντα μας ως κυβέρνηση της χώρας, η προτεραιότητα είναι το κράτος, η κοινωνία, η οικονομία, οι θεσμοί... Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ... ρημάξει το Πασόκ από τη λειψανδρία! Μπήκα στο site του Κινήματος προ ολίγου (μιλάω για το site που, πριν από τη νίκη, ενημερωνόταν κάθε 5 λεπτά) και είδα (μιλάω για σήμερα, 13/10) τις εξής ... επίκαιρες ειδήσεις: την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου ... στις 6/10 και την ευχαριστήρια ομιλία του Γιώργου, το βράδυ των εκλογών! Δεν μ'αρέσει η γκρίνια, πολύ δε περισσότερο που η κυβέρνηση έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, αλλά κάποια πράγματα είναι καλό να λέγονται για να μην μας πάρουν από κάτω... Αντιληπτόν?

Υ.Γ.: οκ, στο τμήμα "Επικαιρότητα" η ενσωμάτωση είναι κατά τι καλύτερη. Να μην γίνομαι άδικος...

Διαφορά επιπέδου ΟΝΤΩΣ!

Εχει άδικο η Παραπολιτική?

Ολοι ΤΩΡΑ βλέπουν στον Γιώργο όσα βλέπαμε εμείς ΑΠΟ ΤΟΤΕ...

Αν ΑΥΤΑ τα λέει ο Γ.Βότσης, που έχει χρόνια να πει καλό λόγο για το Πασόκ, ε, εγώ πια τί να πω άλλο? (αντιγράφω από το ΔΙΚΤΥΟ)...

Μια "τυφλή αριστερά"...

Ακουγα στα δελτία ειδήσεων τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντικατάσταση των ασύμφωρων ενεργειακά κρατικών ΙΧ και "καπάκι" ήρθαν και οι αντιδράσεις των κομμάτων: το ΛΑ.Ο.Σ. θετικό (αν και δεν το γουστάρω, πρέπει όμως να λέγεται το σωστό), το ΚΚΕ στον κόσμο του (τα μέτρα, λέει, είναι διαχείριση των "ψιλών" του ταμείου, ενώ η ληστεία των εργαζομένων συνεχίζεται από την πλουτοκρατία!) και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην "κακία" (από αλλού, λέει, θα κριθεί η κυβέρνηση και όχι από τα "μικρά")!!!

Και ερωτώ: έτσι, με αυτό τον πικρόχολο τρόπο, που δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας, περιμένουν να πάρουν ψήφους το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ? Υστερα να μην αναρωτιώνται γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά των άλλων και τα δικά τους μένουν στάσιμα, ακόμη και σε συνθήκες έντονων ταξικών διαφορών. Οταν, επί έτη, το ζητούμενο είναι το καθαρότερο περιβάλλον, η "αριστερά" κάθεται και "γκρινιάζει" ακόμη και για τα σωστά μέτρα, σαν τα μικρά παιδάκια που κατεβάζουν μούτρα όταν δεν τα ... παίζουν οι φίλοι τους! Δεν σας ζητάω να παραδεχτείτε ότι η χώρα απέκτησε πρωθυπουργό και πάλι! Αλλά απλά να φανείτε λίγο γενναιόψυχοι και πείτε ένα "μπράβο"! Τί σχέση έχει, κα Αλέκα, η πλουτοκρατία με τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα μπλέκεις στην ανακοίνωση του ΚΚΕ? Κι εσύ, Τσίπρα, διαφωνείς ότι κάθε κυβέρνηση κρίνεται και από τα καθημερινά "μικρά" θέματα? 

Προς τιμήν του ο Παπαδημούλης, που τον άκουσα στο Μέγκα, δήλωσε πως, ό,τι γίνεται προς διασφάλιση ενός καλύτερου περιβάλλοντος, είναι ορθό και σωστό.

44.000 κρατικά αυτοκίνητα!

Από τα σημερινά "ΝΕΑ" το ρεπορτάζ της Νικ. Μουτούση:

"Σε πάνω από 225 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος για τα καύσιμα των κρατικών αυτοκινήτων, αλλά μόνον τα 90 εκατ. καλύπτουν πραγματικές ανάγκες με τα υπόλοιπα να καταναλώνονται είτε σε δρομολόγια εκτός υπηρεσίας ή για να γεμίζουν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των δημόσιων λειτουργών. Στο μεταξύ, καθημερινά δεκάδες κρατικά οχήματα χρησιμοποιούνται για... ψώνια και νυχτερινές εξόδους, ενώ συχνά παραχωρούνται παρατύπως μαζί με τον οδηγό σε συγγενικά πρόσωπα των δικαιούχων. Με την εικόνα αυτή για τα περίπου 44.000 κρατικά οχήματα ήρθε αντιμέτωπος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος θα ενημερώσει σήμερα τον Πρωθυπουργό ώστε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Σε μία πρώτη κίνηση εξετάζεται μάλιστα υπουργοί που έχουν και βουλευτικό αξίωμα να παραδώσουν τα οχήματα που τους παραχωρούνται με την ιδιότητά τους ως βουλευτών και να διατηρήσουν μόνον τα υπουργικά αυτοκίνητα".

Ολο το άρθρο, εδώ...