Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

73% οι θετικές γνώμες την κυβέρνηση!

Αντιγράφω από το agelioforos.gr:

Ποσοστά «καθεστώτος υπαρκτού σοσιαλισμού» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου στη Βουλή. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι το 73% της κοινής γνώμης έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση και μόνον 12% έχει αρνητική γνώμη. Και ακόμη σπουδαιότερο: εκτός από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 95% των οποίων έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 51% έχουν την ίδια άποψη, ενώ μόνο 23% έχουν αρνητική τοποθέτηση, ενώ δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το 66%, έχουν ομοίως θετική γνώμη. Η θετική θέληση των ψηφοφόρων φαίνεται και από το πώς χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές πράξεις. Το 56% τις χαρακτηρίζει ενέργειες ουσίας και κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ μόλις ένας στους τρεις τις χαρακτηρίζει ενέργειες εντυπωσιασμού και προβολής.

Θετική είναι και η γνώμη για το μέλλον της κυβέρνησης. Το 58%, σχεδόν 6 στους 10 πολίτες, θεωρούν ότι η μελλοντική πορεία της κυβέρνησης και η κατάσταση της χώρας με τη νέα κυβέρνηση θα εξελιχτεί καλύτερα, ενώ 1 στους 4, το 26%, πιστεύει ότι «ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα» θα πάνε τα πράγματα και μόλις 1 στους 10 πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ 9 στους 10 πιστεύουν ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν καλύτερα, το 27% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύει το ίδιο, όπως και το 48%, σχεδόν οι μισοί δηλαδή ψηφοφόροι, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου για τη μέχρι τώρα παρουσία του ως πρωθυπουργού φτάνει σε ποσοστά «θεοκρατικού καθεστώτος». Το 77% των πολιτών θεωρεί θετική την παρουσία του ή μάλλον θετική και μόνον το 14% αρνητική ή μάλλον αρνητική. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες αγγίζουν το απόλυτο (98%), ενώ και στους ψηφοφόρους της ΝΔ ξεπερνούν κατά πολύ το 50% (55%). 

Ταυτότητα της έρευνας: 
Η έρευνα έγινε για τη διαδικτυακή πύλη «agelioforos.gr» στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο σύνολο της χώρας. Το δείγμα ήταν 1.086 άτομα, άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου (σύστημα CATI). Η δειγματοληψία ήταν τυχαία στρωματοποιημένη, με βάση τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού. Σταθμίσεις έγιναν με βάση το φύλο, την ηλικία και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Να πού μας κατάντησαν οι "μαθητευόμενοι μάγοι" του Καραμανλή!


Από τα σημερινά "ΝΕΑ" - Διαβάστε εδώ...