Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Κάθε μέρα τρώνε και από μία φάπα!

Από τα σημερινά "Νέα":

"Βαρύ τίμημα πλήρωσε η ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Μολονότι το ζητούμενο ήταν μόνο 2 δισ.- ποσό που υπερκαλύφθηκε- ο τόκος που καταβάλλεται από τον ελληνικό προϋπολογισμό είναι πρωτοφανής. Για πρώτη φορά στα χρονικά και της ευρωζώνης και βέβαια της Ελλάδας θα πληρωθεί τόκος 2,42% για τα βραχυπρόθεσμα και μέχρι 2,67% για τα μονοετή ομόλογα! Κι αυτό, τη στιγμή που η Γαλλία και η Ιταλία πριν από λίγα 24ωρα κατέβαλλαν κάτι παραπάνω από 1%- με την τελευταία μέχρι πρόσφατα να θεωρείται από τις χειρότερες οικονομίες της Ένωσης μαζί με την Ελλάδα".

Την ίδια στιγμή:

"Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε τελικά σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ως κύριες αιτίες της υποβάθμισης αναφέρονται η μείωση της ανταγωνιστικότητας και η διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που –όπως επισημαίνεται- έχει επιδεινωθεί από την οικονομική κρίση. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα – μέλος της ευρωζώνης της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίζεται. Άλλες τρεις -η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία- έχουν λάβει προειδοποίηση ότι κινδυνεύουν με υποβάθμιση".

Αποτέλεσμα?

"Στις 1.743,47 μονάδες κατρακύλησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας κατακόρυφη πτώση 5,47% μετά την είδηση" (βλ. εδώ).

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: