Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Πέρασε μπροστά ο Γιώργος...

Το γράφημα είναι από τον Flash.gr

...στο γκάλοπ που παρουσίασε το Αλτερ (βλ. εδώ). Εν σχέσει με την τελευταία δημοσκοπική έρευνα το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει πτώση μίας μονάδας και το ΠΑΣΟΚ άνοδο κατά 1,5%. Στην παράσταση νίκης, εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ, με ποσοστό 37,6% σαφώς χαμηλότερο από προηγούμενες μετρήσεις και ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 27,8% (όπως ήδη έχω πει, βλ. εδώ, και αυτό το μέγεθος θα αλλάξει υπέρ του Κινήματος μετά απο 2-3 θετικές δημοσκοπήσεις). Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, προηγείται το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου ξεκινώντας από τους δείκτες ικανοποίησης. Επίσης, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση έχει θετικές κρίσεις περισσότερες από το ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες και τις λιγότερες αρνητικές, 44,5% και 47.1% τα ποσοστά αντίστοιχα, ενώ ο Κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 42,2% θετικές και 51,4% αρνητικές. Αρκετά ενδιαφέρων είναι και ο βαθμός αποδοχής των δύο αρχηγών εντός της κομματικής τους βάσης με το ΠΑΣΟΚ να δείχνει πως έχει ξεπεράσει τις εσωκομματικές «διαφοροποιήσεις», συγκεντρώνοντας το 73,2% των ψηφοφόρων του στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου. Οι θετικές κρίσεις του Κ. Καραμανλή εντός του κόμματός του είναι 50,5% και οι αρνητικές 30,3%.

Και το σημαντικότερο: ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί πλέον ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Η ερώτηση συνιστά έμμεσο δείκτη κυβερνητικής αξιοπιστίας. Απαντώντας άμεσα πλέον στη σχετική ερώτηση το 34,2% θεωρεί το Γ. Παπανδρέου καλύτερο για πρωθυπουργό με τον Κ. Καραμανλή να έρχεται δεύτερος με 30,7%.

Πώς το έλεγαν οι αρχαίοι? Εστιν ουν δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ'ορά...

Υ.Γ.: το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ? 8,3% !!! Υπάρχει Θεός τελικά! Από τα σαλόνια, στα αλώνια!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους τέλος

VaD είπε...

Στέλιο,έχουμε δρόμο ακόμα!
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!
-Κοίτα να δεις,μετά από τόσα χρόνια μου λείπει η...τρεχάλα!

agapi είπε...

Δεν σταματήσαμε τη δουλειά ούτε μια στιγμή!
Καλό μας αγώνα!

Γκιώνης είπε...

. Είναι νομίζω πολύ νωρίς να δίνει κανείς τόση σημασία στις δημοσκοπήσεις. Ας θυμηθούμε οτι εδώ και καιρό προσπαθούμε να βλέπουμε πίσω από τις προθέσεις τών δημοσκόπων και αυτών που παραγγέλλουν τις δημοσκοπήσεις. Όταν ανέβαζαν τον ΣΥΝ στο ...18 % !
. Σημασία έχει μόνο οτι αυτό μάς δίνει λίγη παραπάνω όρεξη για δουλειά όπως λέει ο vad.
. Αλλά αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε καλά ότι είναι επίσης και το σύνθημα να αρχίσουν να μαζεύονται πάλι γύρω από το ΠΑΣΟΚ, τρωκτικά, και γύπες για να εξασφαλίσουν τα δικά τους οφέλη !

Στέλιος Μ. είπε...

@γκιώνης: εννοείται, το έχω πει σε ανάρτησή μου ότι δε χαίρομαι γιατί οι δημοσκοπήσεις βγάζουν πρώτο το πασόκ, χαίρομαι γιατί τώρα είναι αναγκασμένοι να μας υπολογίζουν. Εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε, να ανοικοδομηθεί η κοινωνία των πολιτών.

amask είπε...

Δεν είμαστε σχολιαστές δημοσκοπήσεων αλλά πολίτες που βάζουμε πλάτη για να πάει καλά ο τόπος μας.Δεν τελείωσαμε,αυτό είναι το μήνυμα .Έρχονται μεγάλες ανατροπές.Αγρυπνούμε.Θα συναντηθούμε γρήγορα και χωρίς ειδοποίηση!