Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Κάποιοι τολμούν να πάρουν θέση...

'Οπως και άλλες φορές, έτσι και στις 8/12, μεσούσης της αναταραχής, αναρωτήθηκα με σχετική ανάρτησή μου (βλ. εδώ) "πού είναι οι διανούμενοι της χώρας?", οι οποίοι, όταν κυβερνούσε το Πασόκ, κάθε λίγο και λιγάκι υπέγραφαν κείμενα δήθεν "διαμαρτυρίας" και τώρα έχουν κυριολεκτικά "καταπιεί" μία εν ψυχρώ δολοφονία ανύποπτου πολίτη, για να μην χαλάσουν το προφίλ του Καραμανλή!

Ετσι, χάρηκα σήμερα που με διαψεύδει μία συγγραφέας. Μπορεί να μην είναι από τα "τρανταχτά" ονόματα (που "εξαργύρωσαν" τη σιωπή τους στο βωμό της ΝΔ), αλλά τα λέει "έξω από τα δόντια"! Η συγγραφέας Ελένη Καπλάνη, που τα βιβλία της εκδίδει ο εκδοτικός οίκος Α. Λιβάνη, στο σημερινό "Πρώτο Θέμα":

"Κατηγορώ την κυβέρνηση για πλήρη ανικανότητα στα οικονομικά ... Κατηγορώ την κυβέρνηση διότι τα εισοδήματα των αγροτών κάθε χρόνο συρρικνώνονται ... Κατηγορώ αυτήν την κυβέρνηση διότι στην καθημερινή της ατζέντα έχει οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα σκάνδαλο ... Κατηγορώ την κυβέρνηση για ηθική πτώση όλων ανεξαιρέτως των θεσμών και των σχέσεων ... Τους κατηγορώ για υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων ... Το μεγαλύτερο όμως κατηγορώ μου, αυτό που για μένα θεωρείται εθνική προδοσία, είναι για τα θλιμμένα μάτια των νέων ... που ξέρουν ότι είναι η πιο αδικημένη γενιά μετά τη γενιά του πολέμου".

Και καταλήξει σε κάτι που το έχω πει πολλές φορές: "...αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, δεν κατάλαβε ότι οι καιροί αλλάζουν και η χώρα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης, όπως η πράσινη ανάπτυξη που διατυμπανίζει χρόνια τώρα ο Γιώργος και οι 'ελληνάρες' αρχικά τον χλεύαζαν ώσπου δειλά δειλά άρχιζαν να το ψελλίζουν κι αυτοί...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: