Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ανοιχτή Διακυβέρνηση...

...έτοιμη μέσα σε 2 μέρες από την ορκομωσία της κυβέρνησης του Γιώργου! Για να μη λέτε ότι δεν τηρεί το λόγο του! Και δεν είναι ΜΟΝΟΝ ότι καταγράφεις στην αίτηση και τα ενδιαφέροντά σου και την κοινωνική δραστηριότητά σου, ΑΛΛΑ συμπληρώνεις, αν θες, ΚΑΙ ΤΟ BLOG ή ΤΟ SITE που έχεις! Α! Και κάτι άλλο: «Οι επιλεγέντες οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια»...

To "κλου"? ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προτείνουμε και κάποιον συμπολίτη μας που τον ξέρουμε και γνωρίζουμε ότι αξίζει για κάποια θέση (ετεροπρόταση). Για όσους δεν το ξέρουν, το σύστημα της ετεροπρότασης ισχύει στην Ισλανδία, όπου η κοινωνία και τα πολιτικά ήθη είναι τόσο προηγμένα ώστε εκεί εξελέγη η 1η γυναίκα αρχηγός-κράτους στον κόσμο (Βίγκντις Φινμπογαντότιρ). Μάλιστα, ενώ εργαζόταν στο Κρατικό Θέατρο της χώρας αυτής, η Βίγκντις προτάθηκε από συμπατριώτες της για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εξελέγη!

Α ρε καημένη Ελλαδίτσα, αν είχες εκλέξει τον Γιώργο από το 2004, τώρα θα ήσουν ευρωπαϊκή χώρα!

Σημείωση: καταλαβαίνω ότι κάποιοι αντιδρούν με το επιχείρημα ότι οι θέσεις των Γ.Γ. των υπουργείων είναι θέσεις πολιτικές και πρέπει να καλυφθούν από ανθρώπους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα του Πασόκ. Επομένως, κατά τη λογική αυτή, δεν μπορεί να είναι π.χ. ΝΔ ή ΚΚΕ. Εχει μία λογική το επιχείρημα αυτό, όμως είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει πρόβλεψη πως, όσοι δεν υλοποιήσουν το πρόγραμμα του υπουργείου τους, θα έχουν συνέπειες (υπηρεσιακές, μισθολογικές κλπ). Περαιτέρω, ποιός λογικός άνθρωπος, είτε είναι ΝΔ είτε ΚΚΕ είτε ΣΥΝ είτε ο,τιδήποτε άλλο, θα παρατήσει τη δουλειά του και το μέλλον του για να προσληφθεί και να κινδυνέψει να απολυθεί από τη νέα του θέση, αν δεν εκτελέσει τα καθήκοντά του προσηκόντως?

Επίσης, κατανοώ και ως ένα βαθμό συμμερίζομαι και άλλες ενστάσεις φίλων, όπως αυτές του "Θέλω να πω μία γνώμη". Νομίζω, όμως, ότι όπως σιγά-σιγά στήθηκε το ιντερνετικό Πασόκ, έτσι θα στηθεί και το σύστημα αυτό. Κάθε αρχή και δύσκολη.

Εγώ βλέπω ότι ο Πρωθυπουργός πάει να μας βάλει ΟΛΟΥΣ στο παιχνίδι, να μάθουμε στη συμμετοχή και να επαναδραστηριοποιηθούμε στην πολιτική, να μην τη νιώθουμε πια μία "ξένη" υπόθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: