Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2007

Ν.Δ. (2): όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

Στο σημερινό "Εθνος" δημοσιεύονται αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Στο σχετικό άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου αναφέρεται και η εξωφρενική ομολογία του Ευάγγελου Αβέρωφ ότι επιθυμούσε να δει νεκρό τον Ανδρέα Παπανδρέου!

Για τους μικρότερους σε ηλικία, θυμίζω ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν από τους ακροδεξιών αντιλήψεων ηγέτες της ΝΔ, διετέλεσε ένα φεγγάρι και (αποτυχημένος) πρόεδρός της, ήταν συνομιλητής της Χούντας και αυτός που απέτρεψε, με την πτώση της, το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον μετριοπαθών αντιλήψεων νέστορα της πολιτικής Παναγιώτη Κανελλόπουλο και μας "φέσωσε" με τον Κων-νο Καραμανλή, με όλα τα "μαύρα" συνεπακόλουθα της μεταπολίτευσης.

Σε έγγραφο του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα καταγράφεται η πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος κατηγορείται ως υπεύθυνος για τα προβλήματα της Ελλάδας και παρουσιάζεται ως «ψυχωτικό άτομο» (ενώ πχ ο Αβέρωφ που ήθελε να τον...δολοφονήσει, ήταν αγγελούδι!).

Ο Αμερικανός πρέσβης γράφει σχετικά : «Η εθνική αντιπάθεια (για τον Παπανδρέου) είναι πιο βαθιά, και δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας, τον οποίο οι περισσότεροι θεωρούν τζέντλεμαν και μετριοπαθή, πριν από λίγο καιρό μου είπε: ο Ανδρέας είναι ο μόνος άνδρας σ' αυτή τη γη, τον οποίο θα σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν είναι, ούτε Ελληνας ούτε άνθρωπος».

Θαυμάστε επίπεδο πολιτικού που τάχα τον θεωρούσαν και ... "τζέντλεμαν"! Ας μην εκφραστώ καλύτερα, ο νεκρός δεδικαίωται ! Γενικά, είναι ίδιον της δεξιάς παράταξης να φέρεται φαρισαϊκά, δηλ. να εμφανίζει τεχνηέντως το μαύρο ... άσπρο! Τον Κων-νο Καραμανλή τον εμφανίζουν ... "Εθνάρχη" όταν είναι ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις πόλεις προδικτατορικά με το σύστημα της αντιπαροχής. Το ζούμε και σήμερα με τον ανεκδιήγητο ανηψιό του και την "παρακοιμώμενό" του (βλ. Ρουσσόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: