Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Γιατί τον Γιώργο ?

Θα μου πουν, τώρα, οι φίλοι : "καλά, θα πάρουμε κι εμείς θέση στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ?".

Και τους απαντώ: Ναι, θα πάρουμε. Ολοι μας πρέπει να πάρουμε θέση αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα σε έναν άνθρωπο "χορτάτο" από πετυχημένες κυβερνητικές θητείες (χάρη στην επιμονή του ΓΑΠ εισήλθε αναίμακτα η Κύπρος στην Ε.Ε. όταν μας απειλούσαν θεοί και δαίμονες), "χορτάτο" από αξιώματα και τίτλους, όπως είναι ο Γιώργος, και στο "αντίπαλο δέος" του, που έγινε ΠΑΣΟΚ γιατί πήρε ως αντάλλαγμα υψηλόβαθμη θέση κι έγινε αμέσως υπουργός ΜΜΕ (η μόνη θέση που κατόρθωσε να διακριθεί λόγω της φλυαρίας και της πολυπραγμοσύνης του), που επί θητείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού δεν έγινε απολύτως τίποτε (μα τίποτε όμως!), που επί 3,5 χρόνια έκανε ό,τι μπορούσε για να υπονομεύσει την πορεία του Κινήματος, που δε σεβάστηκε την ψυχρολουσία του απλού πολίτη και βιάστηκε να δηλώσει "παρών" στο "12 παρά" της εκλογικής βραδιάς (ποιός του το ζήτησε αλήθεια?).

Μία τέτοια συμπεριφορά δείχνει άνθρωπο αχόρταγο, πλεονέκτη. Αυτός που δε σέβεται τον πόνο του συντρόφου του στο κόμμα, πώς θα σεβαστεί μεθαύριο τον πόνο του απλού πολίτη, που πιθανόν θα ανήκει σε άλλη ιδεολογία ?

Δεν ξέρω αν ο Γιώργος μιλά καλά ή όχι, δεν ξέρω αν "γράφει" στην TV και στα ΜΜΕ. Ξέρω, όμως, ότι είναι ένας άνθρωπος απλός, φιλικός, ανοικτός στις ανησυχίες μας, ειλικρινής, χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους, έστω κι αν μεγάλωσε με ένα "βαρύ" επώνυμο.

Ποιός άλλος τόλμησε να μιλήσει για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας χωρίς να φοβηθεί τον γνωστό "θεομπαίκτη" της...Φλόριδας που ευλόγησε την "Δεξιά του Κυρίου"? Ποιός άλλος μίλησε για σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφυλων ζευγαριών?

ΑΥΤΟ δείχνει κότσια και όχι οι "λεονταρισμοί" του κ.Καθηγητή, που δήλωσε "αντίθετος" με την απαγόρευση αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, μόνο και μόνο για να μην "τα σπάσει" με το παπαδαριό!

Τέλος Απριλίου ήταν, φέτος, όταν μέσω του προσωπικού του κόμβου (www.papandreou.gr) έστελνα στον Γιώργο ένα mail από το Αμστερνταμ, γράφοντας τις εντυπώσεις μου από την ανοικτή κοινωνία της πόλης, για το πόσο σέβονται οι Αρχές τους πολίτες, για το πόσο απλοί είναι οι εκεί κυβερνήτες. Τρεις μέρες μετά κτύπησε το κινητό μου. Ηταν η ιδιαιτέρα του Προέδρου που μου διαβίβαζε τις ευχαριστίες του για το μήνυμά μου και μου ζητούσε να ορίσουμε μία συνάντηση φίλων μαζί του, για να συζητήσουμε διάφορες ιδέες προς την κατεύθυνση αυτή!

ΑΥΤΟΣ είναι ο Γιώργος. Ουδεμία σχέση με τους "Καθιστούς Βούδες" που μας κυβερνούν ή φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν, που μου θυμίζουν "μεγαλομπακάληδες" που λόγω θείου (βλ. Κ.Κ.) ή παντρειάς (βλ. Ε.Β.) εξασφάλισαν βίλα στη Ραφήνα ή στους Ελαιώνες, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης!

Τέτοιους πολιτικούς χρειαζόμαστε. Πολιτικούς-ΠΟΛΙΤΕΣ ! Γι'αυτό στηρίζω Γιώργο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: