Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Ανοίξτε τις πόρτες...


Γιατί ένα ακόμη μπλόγκ ? Και ποιόν ενδιαφέρει άλλωστε να διαβάζει τις σκέψεις ενός ξένου?

Το κίνητρό μου υπήρξε η διαπίστωση ότι στην παρέα, στον περίγυρο, στη γειτονιά, στη δουλειά συζητάμε καθημερινά για πράγματα
που πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν στην ελληνική κοινωνία, την ελληνική πολιτική ζωή, στα τεκταινόμενα γύρω μας. Πράγματα απλά, λογικά, αναμενόμενα, αυτονόητα, τα οποία όμως κανείς μεγαλοσχήμων δεν τα λέει φωναχτά, γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος, φοβάται την κοινή γνώμη, φοβάται τις δημοσκοπήσεις, φοβάται τον Χριστόδουλο! Είπα, λοιπόν, να κάνω μία αρχή και να παρακινήσω τους φίλους να πούμε 5 πράγματα απλά.

Εμείς, που είμαστε πολίτες, που είμαστε επαγγελματίες, που είμαστε έξω από τα "διαπλεκόμενα" και δεν έχουμε εξαρτήσεις. Εμείς που, χωρίς να είμαστε θιασώτες της στείρας κριτικής, ταυτόχρονα αντιστεκόμαστε σε παντός είδους "-ισμούς", από τον φανατισμό του ΚΚΕ έως τον ελιτισμό του ΣΥΝ, από τον φασισμό του ΛΑΟΣ έως τον φαρισαϊσμό της ΝΔ αλλά και τον εν πολλοίς υποχωρητισμό του ΠΑΣΟΚ. Εμείς, που δεν μας "πάει" ο χομεϊνισμός του Χριστόδουλου και του παπαδαριού που τον ακολουθεί, που θεωρούμε κατάντια να μας κυβερνά ο "Καθιστός Βούδας" που θέλει να αυτοαποκαλείται Πρωθυπουργός ενώ εξ αρχής ήταν πρωθυπουργεύων, που επιθυμούμε να ζούμε σε μία Ελλάδα ανάπτυξης και κοινωνικής πρόνοιας "βορειοευρωπαϊκού" τύπου και όχι στο ... Ελλαδιστάν της μιζέριας, της υποανάπτυξης, της νηπιαγωγού Νατάσας που έγινε εν μία νυκτί χειρουργός, του κυβερνητικού εκπροσώπου που μέσα σε 3 χρόνια απέκτησε βίλα στο Καπανδρίτι και ενός υποψηφίου "μελλοντικού αρχηγού" που μας θυμίζει "φαταουλισμό"!

Και γιατί "άρατε πύλας"? Γιατί νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να σηκωθούν οι πόρτες, να ανοίξουν δίοδοι, να πέσουν οι φραγμοί και οι αγκυλώσεις και να πούμε κάποια πράγματα που, ενώ είναι λογικά, κανείς δεν τα "πειράζει", αντιθέτως επαναπαυόμαστε στο τί θα μας "υποδείξουν" οι τηλε-αστέρες της δημοσιογραφίας (είναι "σικ" και "γράφει" ο Βενιζέλος που χορεύει στο πάρτυ της κόρης του, αλλά "παίζει" 14η στη σειρά, στο δελτίο ειδήσεων, η κατάθεση στεφάνου από τον Γιώργο στον τάφο του Αραφάτ...).

Οχι, λοιπόν, στη "λογική" των ηλιθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: