Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

"Πληρωμένη" απάντηση...

Από τον Σωτήρη Κούκιο (απάντηση στους ... ανησυχούντες!):

Πριν από μερικά χρόνια άκουσα πρώτη φορά τον σύντροφο με το πλούσιο βιογραφικό. Και από ότι θυμάμαι με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε μπει σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Και όταν αποχώρησαν πολλοί συνάδελφοι του για να κατέλθουν στις ευρωεκλογές, τότε ήρθε και η σειρά του να γίνει ευρωβουλευτής.

Στις 16/09/2007 όπως θα θυμάστε όλοι ο Πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε μετά την εκλογική του ήττα να ανοίξει μια διαδικασία δημοκρατικής επανεκλογής του. Ο αγαπητός τότε σύντροφος αποφάσισε σε λίγα λεπτά να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με παρησσία και κόντρα θεωρητικά και στον Πρόεδρο που τον “ευεργέτησε” . Και έδωσε την μάχη υπέρ του αρχηγού που ήθελε να δει ως προέδρο στο κόμμα, επάξια και ανοιχτά και χωρίς κανέναν υπολογισμό.

Και αφού διεδραμάτισε έναν ρόλο στην Ευρωβουλή όπως όλοι ξέρουμε στα 2 αυτά χρόνια και όπως όλοι είδαμε εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ήρθε και η ώρα του σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος να βοηθήσει και σε εθνικό επίπεδο. Με άλλα λόγια να κατέλθει σε οποιαδήποτε περιφέρεια της αρεσκείας του, εκεί δηλαδή που πιστεύει ότι θα στηρίξει και το κόμμα με την ισχυρή του πολιτική παρουσία, αλλά και την δική ατομική πολιτική σταδιοδρομία.

Και με έκπληξη διάβασα σε μια συνέντευξη ότι αυτό δεν άρεσε στον σύντροφο. Και ότι η αποχώρησή του από την Ευρωβουλή, ανοίγει παλιές πληγές. και ότι γυρνάμε στις 11 Νοέμβρη. Και πραγματικά έμεινα άναυδος. Και θέλω λοιπόν να στείλω έναν αγωνιστικό αποχαιρετισμό στον σύντροφο Μποτόπουλο και να του υπενθυμίσω :

  • Σε ένα δημοκρατικό κόμμα είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε εκλέξει δημοκρατικά μια ηγεσία. Της δώσαμε λοιπόν και την ευχέρεια να κάνει τις πολιτικές της επιλογές, που τις κρίνουμε όλοι. Αν διαφωνεί κάποιος με αυτές ή θέτει θέμα ηγεσίας ωραία και αντρίκια ή αποχωρεί.
  • Δεν νομίζω ότι η παρουσία του σύντροφου Μποτόπουλου στην Ευρωβουλή είναι τόσο κρίσιμη ως πολιτική απώλεια. Αντίθετα υπάρχουν και άλλα άξια στελέχη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ίδιο και εκεί και θα έπρεπε να δοκιμαστούν
  • Σύντροφε Μποτόπουλε σε περιμένουμε με αγωνία να βοηθήσεις και στις εθνικές εκλογές με την μάχιμη παρουσία σου και την δυναμική που έχεις αποκτήσει στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα θα σου πρότεινα να επιλέξεις και μια από τις μονοεδρικές περιφέρειες και να δώσεις την μάχη εκεί. Αυτό θα έδειχνε την διάθεσή σου για προσφορά και θα ήταν σημαντικό βήμα στο πολιτικό σου μέλλον.
  • Η ιδιοκτησιακή σχέση με αξιώματα δεν αρμόζει σε έναν σοσιαλιστή σύντροφο. Αυτός πρέπει πάντα να διακρίνεται από την αυτοθυσία για το κόμμα του και τους συντρόφους του. Και να υπηρετεί πρωτίστως το κοινό καλό. Κανείς δεν “δικαιούται” μια θέση. Αυτή είναι μια δεξιά άποψη για την πολιτική. Αντίθετα κάποιος “υπηρετεί” μια θέση και ένα αξίωμα, όπως το επιτάσσει το κόμμα στο οποίο ανήκει. Γιατί αυτή η εμμονή σε μια εκλογική διαδικασία που το κόμμα αποφασίζει κυριαρχικά; Και γιατί τέτοια άρνηση στο να αξιοποιηθεί η δυναμική σου σε μια περιφέρεια που εσύ πιστεύεις ότι έχεις την δυναμική;

Τι το κακό έχουν οι εκλογές “σύντροφε”; Και τι το υποτιμητικό για σένα;

3 σχόλια:

Nikos.Lioliopoulos είπε...

Εκτιμώ εξίσου με τους υποστηρικτές του Γιωργου στην εκλογική διαδικασια που εκρινε την προεδρία του ΠΑΣΟΣ , αυτους που θαρραλέα και συνειδητά επέλεξαν τον Βενιζελο ακόμη και αν έχουν ευεργετηθεί απο τον Παπανδρέου. Η προσωπική πολιτικη επιλογη δεν εχει σχεση με ανταπόδοση, κάτι που ο Γιωργος Παπανδρεου εχει αποδειξει οτι το γνωρίζει. Εκτιμω επίσης και την εως τωρα πολυ θετική σταση του "ρευματος", τουλάχιστον το τελευταιο διαστημα. Θέλω να ελπίζω πως η επιλογή του συντρόφου Μποτόπουλου , είναι μια προσωπική του ανοησία και δεν εντασεται κάπου αλλού.
Υ.Γ. καθόμουν σχεδον δίπλά στον Κ.Μποτόπουλο στο συνέδριο που προηγήθηκε της εκλογής του Γιωργου και θα θυμάμαι για πολύ καιρό το απαράδεκτο υφος του στην θριαμβευτική αποδοχή του. Γ.Παπανδρεου απο τους συνέδρους.
Ολα τα αλλα για μένα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα ...

tzonakos είπε...

Εγω πάλι θέλω να ευχηθώ Καλό Πάσχα και να κυριαρχήσει η λογική και τρο ομαδικό πνεύμα χωρίς "περισσότερο πασόκους" και "λιγότερο συντρόφους".
Στηρίζω ανεπιφύλακτα Γιώργο χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν στηρίζω άλλους που ειναι στον ίδιο χώρα.
Δεν στηρίζω καθόλου όσους πάνε να διασπάσουν την συνοχή, γιατι μόνο με συσπείρωση θα πετύχουμε κατι καλό.

Ευχές και πάλι.

Στέλιος είπε...

Αμήν!