Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

ΠΑΛΙ ο Σημίτης!

Μόλις το Πασόκ πήγε να μειώσει στο 1,5% τη διαφορά με τη ΝΔ, εμφανίστηκε και πάλι ο "σιγουρατζής" κ. Σημίτης ... Ο άνθρωπος που επίτηδες "έκαψε" τη λύση του Γιώργου το 2004, αρνούμενος να του παραδώσει και την πρωθυπουργία ώστε να μπορέσει ο Γιώργος να δείξει δείγματα γραφής. Ο άνθρωπος που γαντζώθηκε στην εξουσία και καταβαράθρωσε το Πασόκ με την αδυναμία του να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Ο άνθρωπος που στήριξε Βενιζέλο για να γίνει το Πασόκ δεξιότερο της Δεξιάς.

ΑΥΤΟΣ ο μοιραίος για το Πασόκ άνθρωπος, σήμερα, εν είδει "Κιγκινάτου" (πέρασε και δεν άγγιξε!), διαφοροποιήθηκε αιφνιδίως από τη θέση του Κινήματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή συνθήκη, εμφανίζοντας πάλι το Πασόκ διχασμένο, τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει σε επίπεδο ... γερμανικής κατοχής (76,8% του κόσμου θεωρεί τον πληθωρισμό και τη ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα και προσβλέπει στο Πασόκ, με 26% έναντι 21%, ως ικανότερο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, βλ. δημοσκόπηση Public Issue για τον Σκάϊ, εδώ) και τα σκάνδαλα της ΝΔ είναι καθημερινά!

Σημείωση 1: ο κ. Σημίτης είχε, το 2005, υπογράψει πρώτος-πρώτος την ΙΔΙΑ πρόταση του Πασόκ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος! ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΗΜΕΡΑ? Να σας πω εγώ: ΤΙΠΟΤΕ! Απλά ο κ. Σημίτης θέλει να "ξαναγυρίσει" στην επικαιρότητα και ως μέσο γι'αυτό "θάβει" το Πασόκ! Ο άνθρωπος αυτός ποτέ δεν πίστεψε στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα δημοψηφίσματα.

Σημείωση 2: Ποιός, λέτε, δικαιολόγησε το "πισωγύρισμα" του κ. Σημίτη στο "MEGA"? ΣΩΣΤΟ! Ο γνωστός Πρετεντεράκος... Ομοιος στον όμοιο!

Η απάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν άμεση και το ίδιο άμεσες πρέπει να είναι και οι συνέπειες: "...Τώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί παντού να περιθωριοποιήσει τη συμμετοχή και τη φωνή του Έλληνα πολίτη. Τώρα που υπονομεύει, με κομματισμό και αυθαιρεσία, κάθε θεσμό, από το Κοινοβούλιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, που έχουν στόχο να προστατεύσουν τον Έλληνα πολίτη από την ακρίβεια και την αυθαιρεσία του κράτους ή ισχυρών οικονομικών συμφερόντων ... Είμαστε συνεπείς με τη θέση που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005. Είναι μια θέση, που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2005, όταν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Συνθήκη. Γι' αυτή τη δημοκρατική θέση αγωνιζόμαστε και σήμερα. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σε όλους ακατανόητη η επιστολή του τέως Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ειδικά εφόσον ο ίδιος έχει το 2005 προσυπογράψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Συνθήκη, και έχει επιχειρηματολογήσει επ' αυτού και στη Βουλή. Η διαφοροποίηση σ' αυτή τη συγκυρία αποπροσανατολίζει από τις προτεραιότητες του Κινήματος. Ενός Κινήματος, το οποίο οφείλει να δουλεύει συντεταγμένα και με αφοσίωση για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τον πολίτη...".

7 σχόλια:

αντωνης είπε...

καλησπερα

Αν δεν τον διαγραψει και τωρα, ο Παπανδρεου για μενα θα δειξει οτι δεν εχει το θαρρος που χρειαζεται για να βρισκεται στη θεση του προεδρου.
Και αυτο που μου εκανε θλιβερη εντυπωση ειναι οτι ο σημιτακος δεν ειχε ουτε την τσιπα να αναφερει τον ιδρυτη του κομματος με το ονοματεπωνυμο του στην επιστολη, αλλά τον ανεφερε ως τον πατερα του σημερινου προεδρου.

Να επαναλαβω απλα οτι θεωρω μεγαλο λαθος του Γ. Παπανδρεου την αποδοχη του "δαχτυλιδιου" το 2004. Δεν επρεπε να το δεχτει.

Στέλιος Μ. είπε...

@αντώνης: μα δεν είδες στη δημοσκόπηση της MRB ότι ο Παπανδρέου θεωρείται "μαλακός"? Ακριβώς γιατί δεν έριξε τσεκούρι! Ας τον διαγράψει και να δεις που θα πάει η δημοτικότητά του!

Στέλιος Μ. είπε...

Κοίτα, όντως ο Γιώργος έκανε λάθος που το δέχθηκε. Αλλά μήπως δεν το έκανε για να σώσει το Κίνημα? Δεν έιδες τί είπανε οι γάλλοι δημοσκόποι που είχε προσλάβει τότε ο Σημίτης? Αν δεν είχε δεχθεί ο Γιώργος, το Πασόκ ΑΠΟ ΤΟΤΕ θα έχανε με 30% ! (ο Γιώργος πήρε 40%)

αντωνης είπε...

Δεχομαι φυσικα οτι ειχε καλες προθεσεις και εβαλε πλατη για να μην καταποντιστει το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά μηπως τοτε ηταν η ευκαιρια να ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι και χαθηκε;

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Η επιστολή του Σημίτη μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! Το ύφος της γραφής του, η χρονική στιγμή που επέλεξε, η δημοσιοποίηση της επιστολής [καλύτερα, όμως, για να καταλάβουμε τελικά τι καπνό φουμάρει]... Τι πάει να πει "ο πατέρας σου"; Είναι προσβολή! Φοβόταν να πει ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; Δεν μπορώ να αποφανθώ για κάποιες ενδεχομένως ραδιουργίες. Όμως δεν μου φαίνεται ότι είναι μια απλή επιστολή.

Nikos.Lioliopoulos είπε...

Αλήθεια το πιστευυτε οτι μπορει να το κάνει, αν και πρέπει,. Θα διαλυθεί το Πασόκ. Αλλα μάλλον καλύτερα να διαλυθεί, γιατι με αυτούς μέσα δεν θα πάει πουθενα

Στέλιος Μ. είπε...

Πράγματι, ο άνθρωπος αυτός έχει σοβαρό κόμπλεξ κατά του Ανδρέα. Το ίδιο έχει και ο Κωνσταντόπουλος.