Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Γιώργου!

Η διευκόλυνση των πενόμενων πολιτών να ξεμπλέξουν από τον κλοιό των τραπεζών ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με την ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (κόβοντας τους μισθούς των μάνατζερ των ΔΕΚΟ) είναι τα ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση του Γιώργου, ΑΜΕΣΩΣ και με το "καλημέρα σας" που λένε! Οπως ο Ανδρέας ενήργησε άμεσα το 1981 και ο Θαπατέρο με το πού εξελέγη στην Ισπανία. Αν αρχίσουμε και συζητάμε το κόστος και την επίπτωση στα γκάλοπ, δεν θα κάνουμε τίποτε! Επίσης, ο άμεσος, και σε συνεννόηση με τον ήπιο (και ουχί κατσαπλιά σαν κάτι άλλους, ονόματα δε λέμε!) αρχιεπίσκοπο,  χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας (κι αφήστε τον Ανθιμο να τσιρίζει, ας ψιθυρίσουμε στους παπάδες ότι, αν αντιδράσουν, θα βγάλουμε στην δημοσιότητα όλα τα "ιερά σκάνδαλα" με διακορεύσεις ανηλίκων κλπ, και σας λέω εγώ πώς θα κάτσουν στ'αυγά τους!), η θέσπιση εθνικής σύνταξης κλπ κλπ. Μόνον έτσι ο κόσμος θα δεχτεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Κράτους, όταν δει ότι όχι μόνον δίνει αλλά και παίρνει!

Χρειάζονται ΑΜΕΣΕΣ κινήσεις, σχηματισμός συμμαχιών και, εν ανάγκη, όλα στη φόρα για να "πεισθούν" ορισμένοι να συνεργαστούν  και να μην οργανώσουν αντάρτικο!

Update: και για να μη με λέτε "αφελή", διαβάστε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ  λέει σήμερα και ο Α. Καρακούσης στη στήλη του στο "Βήμα", με λόγια φυσικά ... περισσότερο politically correct: αυτό που εγώ ονόμασα "ξεμπρόστιασμα" όσων συμφερόντων επιχειρήσουν να αντιδράσουν, ο καλός δημοσιογράφος το ονομάζει "πολιτική με τέχνη, ΕΥΕΛΙΞΙΑ και αποφασιστικότητα"...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: