Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δεξιοί ... χαμηλών προσδοκιών!


Για το γνωστό κρυφοδεξιό και τάχα-δήθεν "ειδησεογραφικό" μπλογκ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι αναρτά παραπολιτικές ειδήσεις, ενώ στην πραγματικότητα μεταφέρει τη γραμμή του "Ινστιτούτου Κ.Καραμανλή" και της καταρρέουσας ΝΔ έναντι διαφήμισης και κρατικού χρήματος, έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και από μένα και, κυρίως, από τον Γ.Κρόγια (βλ. εδώ).

Σήμερα, για να χτυπήσουν (κούνια που τους κούναγε!) τον Γιώργο, τον κατηγορούν ότι υπόσχεται ... τραίνο στην Ηπειρο. Συμπληρώνουν την "κατηγορία" τους με αιτιάσεις για το Πασόκ, που δεν έφτιαξε σιδηροδρομική γραμμή στην Δυτ.Ελλάδα (λες και ο Γιώργος ήταν τότε Υπουργός Μεταφορών ή πρωθυπουργός και δεν τήρησε την ... υπόσχεσή του!).

Εκείνο, όμως, που μου κάνει εντύπωση είναι η ... έκπληξη αυτών των ανθρώπων και η απορία τους που ο Γιώργος υποσχέθηκε σιδηρόδρομο στην Ηπειρο! Είναι τόσο χαμηλών προσδοκιών και οι ίδιοι και η παράταξή τους, που θεωρούν οι καημένοι τον σιδηρόδρομο στην περιοχή της Ηπείρου ως ένα έργο ... άφθαστο και τόσο εξωπραγματικό, ώστε να φτάνουν να ... μέμφονται  τον Παπανδρέου που το υποσχέθηκε!

Είναι κατανοητή, ωστόσο, η αντίδρασή τους: η παράταξή τους δεν έκανε κανένα μεγάλο έργο στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε. Γέφυρα Ρίου, Ολυμπιακά έργα, Εγνατία, ΕΣΥ παλαιότερα, όλα τα έκανε το Πασόκ. Πολύ λογικό να τους φαντάζει ως υπερβολική υπόσχεση ο σιδηρόδρομος στην Ηπειρο! Εμαθαν οι άνθρωποι στις ρεμούλες, τα σκάνδαλα, τους κουμπάρους και όχι στα έργα.

Πάντως, για να μην βρίσκονται οι καημένοι οι αδέξιοι δεξιοί στην άγνοια, τους πληροφορώ ότι σε άλλα προηγμένα κράτη (και όχι σε μπανανίες, όπως αυτοί μετέτρεψαν τη χώρα), κατασκευάζονται σιδηρόδρομοι σε πολύ πιο δύσβατα μέρη, εν σχέσει με την Ηπειρο! Παράδειγμα, το Eurostar, που Αγγλοι και Γάλλοι κατασκεύασαν κάτω από την Μάγχη, και η σύνδεση  του Oresund μεταξύ Δανίας-Σουηδίας, στη Βόρειο Θάλασσα. Αλλά πού να τα καταλάβουν αυτά όσοι θέλουν την Ελλάδα στο επίπεδο μιας "μικρής πλην τιμίας χώρας" και σε ρόλο "Ψωροκώσταινας"!



Δεν υπάρχουν σχόλια: